نسخه آزمایشی
سخـن روز
آیت الله عاملی: قلب مؤمن بین دو انگشت خدا قرار دارد و خداوند است که در قلب او تصرف میکند.

 متن کامل خطبه های نمازجمعه اردبیل دوم خرداد ماه نود و سه

خطبه اول

 

خودم و همه عزیزان را به تقوا و عبودیت و رضای خداوند متعال دعوت می نمایم.

 

-         به سمت مقصد ومنزلگاهی معین مسافریم

وصف بزرگ تقوا در کلام خداوند متعال این است که تقوا توشه است. معنای توشه این است که ما مسافریم  و واضح است که مسافر در این منزلگاه دنیا ماندگار نیست. ما در این دنیا غریب و مسافر هستیم ، الدنیاء دار الغربا و موطن الاشقیاء و کسی که در این دنیا مسافر است باید مانند یک مسافر با این دنیا معامله  کند. مسافر بودن یعنی در مقابل ما مقصد و منزلگاهی وجود دارد که ما در آن مقصد نزول خواهیم کرد.برای هرکس منزل و مقصدی وجود دارد.خداوند در این عالم برای هرکسی سفره ای پهن و منزلگاهی حاضر نموده است. منزل شما ،کدام منزل است ؟!

-         منزلگاه اشرار در کلام امیرالمومنین علیه السلام

کسانی که در این دنیا بی حساب زندگی کرده اند، منزلگاهی تماشایی دارند، کسانی که زندگی آنها زندگی سفهی است، منزلگاه جالبی دارند. حضرت علی (علیه السلام ) چه زیبا ، منزلی را که برای اشرار درست شده برای ما توصیف نموده است. این کلام را برای همیشه آویزه گوشتان نگه دارید. چه خوب است که نهج البلاغه ای داشته باشید و هراز گاهی از جملات آن برای خودتان بخوانید. حضرت می فرماید " و أما أهل المعصية فأنزلهم شر دار، و غل الايدي الي الأعناق و قرن النواصي بالأقدام و ألبسهم سرابيل القطران و مقطعات النيران، في عذاب قد اشتد حره، و باب قد أطبق علي أهله، في نار لها كلب و لجب و لهب ساطع و قصيف هائل، لا يظعن مقيمها، و لا يفادي اسيرها، و لا تفصم كبولها لا مدة للدار فتفني و لا أجل للقوم فيقضي : خطبه 108" خداوند اینها را نازل کرد در کجا؟ در آن جایی که شرَّ دارٍ، خانه ای که شر باشد چطور جایی است؟ از خانه های دنیایی نیست، وغلّ الايدى الى الاعناق، وقرن النواصى بالاقدام؛ خداوند متعال دست  آنها را بر گردن شان و ناصیه آنها را به پایشان بسته است، ناصیه به موی پیشانی گفته می شود که اگر از ناصیه ی هر حیوانی گرفته شود دیگر آن حیوان نمی تواند تکان بخورد.  والبسهم سرابيل القطران، بر آنها لباسهایی از روغن قطران پوشانده است، سوختگی ناشی از روغن از سایر سوختگی ها شدید تر است چون روغن فقط یک لحظه نمی سوزاند روغن وقتی به بدن چسبید تا زمانی که کنده نشده خواهد سوزاند و در بین روغن ها آن روغنی که از همه شدید تر می سوزاند و بوی بدی دارد روغن قطران است. ومقطعات النيران، خداوند متعال خودش برای اینها لباس دوخته است و حضرت می فرماید که این لباس از جنس آتش است. فى عذاب قد اشتد حرّه وباب قد اطبق على اهله؛ خداوند متعال آنها را در عذابی گرفتار کرده است که حرارت آتش آن لحظه به لحظه بیشتر می شود. و جایی است که تمام درها بسته است، قد اطبق على اهله، آنها دنبال راه فرار می گردند تا از آن منزل وحشتناک خارج شوند و از خفگی و سوختگی آنجا رهایی یابند اما راه فراری نیست، به تعبیر قرآن ولات حین مناص. في نار لها كلب و لجب و لهب ساطع و قصيف هائل ؛ حضرت علی (علیه السلام ) می فرماید. آن آتش ، آتشي است كه داراي زبانه هاي بلند و صداهاي ترساننده و شعله هاي افروخته و صداهاي بسيار بلند حیران و سرگردان كننده است. به صدای خیلی بلند و ترسناک قصیف هائل گفته می شود . لا يظعن مقيمها، و لا يفادي اسيرها، و لا تفصم كبولها؛ حضرت می فرماید: آنكه در آن آتش جاي بگيرد توانايي كوچيدن از آن را ندارد، و آنكه در اسارت آن باشد رها شدني نيست، و زنجيرهاي آن بريده نمي شود، حتی با فدیه نمی توان اسیر در آنجا را آزاد نمود. لا مده للدار فتفني و لا أجل للقوم فيقضي ؛ حضرت در ادامه می فرماید:  براي سراي دوزخ زماني نيست كه سپري گردد، و ساكنان آن براي سكونت در آن، وقت معيني ندارند كه به پايان برسد. به انسانی که با لذات مقطعی خودش را گرفتار چنین منزلگاهی بکند چه می توان گفت و آیا کار عاقلانه ای انجام داده است؟!خداوند ما را از خواب عقل نجات دهد! نعوذ بالله من سبات العقل

-        دست های بیرون آمده از قبر، خواهان مغفرت و شفاعت!

ای کاش انسان ها چشمی داشته باشند و ببیند افرادی را که با حسرت از این دنیا می روند، در چه حالی هستند. حضرت آیت الله  آشیخ علی صافی از مرحوم آسیدجمال گلپایگانی نقل می کردندکه می فرمود وقتی به نجف رفتم دیدم چشم برزخی ام باز است و دیدم که با این چشم، من نمی توانم تحمل بکنم و همه امور برزخی را می دیدم ، دست به دامان حضرت علی (علیه السلام ) شدم و به ایشان توسل کردم و گفتم آقا جان من چشم برزخی نمی خواهم و نمی توانم تحمل کنم، واسطه شوید این را از من بگیرند. ایشان می فرماید در آن روزهایی که دیده ی برزخی ام باز بود به وادی السلام رفتم دیدم خدایا چقدر قبر هایی که از آنها دست بیرون آمده ، من می گذشتم ولی دست آنها به سوی من دراز بود و چیزی می خواستند.آنها مغفرت و شفاعت می خواستند اما امکان ندارد. «وَلَاتَ حِینَ مَنَاصٍ»( سوره ص – آیه 3)

-         نماز میقات مومن

حقیقت نماز رو به رو شدن با خداوند و در برابر خداوند ایستادن است و به این حالت محاذات گفته می شود. یعنی صورت و روی قلب در مقابل و محضر خداوند متعال قرار بگیرد. سرّّ و فلسفه و تمام حقیقت نماز این است. وقتی در این حالت روی قلب در مقابل خداوند متعال قرار گرفت در این زمان است که سیر ومقایسه شروع می شود.مولوی به این موضوع اشاره کرده است:

اگر نه روی دل اندر برابرت دارم          من این نماز حساب نماز نشمارم

مرا غرض ز نماز آن بود که پنهانی         حدیث درد و فراق تو، با تو بگذارم

بهترین نماز و آن نمازی که واقعاً نماز است به دلیل آن نیست که انسان چیزی از خدا می خواهد و به آن خاطر به نماز ایستاده است، نه، بلکه نماز آن است که انسان از روی درد در برابر و محضر خداوند قرار بگیرد، کدام درد؟  از علامه طباطبایی خواستند که ارتباط انسان با خدا را در یک کلمه تعریف نماید، آقا فرمود: ما به تو محتاج و تو مشتاق ما. اگر از روی احتیاج به درگاه خداوند روی بیاوریم درست نیست و لذتی ندارد.

خوشا نماز و نیای کسی که از سر درد     به آب دیده و خون جگر طهارت کرد

پس بدان این اصل را ای اصل‌جو                هر که را دردست او بردست بو

در ادامه می گوید:

مرا غرض ز نماز آن بود که پنهانی               حدیث درد و فراق تو، با تو بگذارم

و گرنه این چه نمازی بود که من بی تو          نشسته روی به محراب و دل به بازارم

از این نماز ریایی چنان خجل شده ام              که در برابر رویت نظر نمی آرم

این رو به رو شدن با خداوند متعال و قرار گرفتن در برابر عظمت او، برای انسان میقات است. نمازگزار در  همین میقات احرام می بندد و همین که مصلیّ الله اکبر  می گوید احرام می بندد و سیر شروع میشود و به طرف حرم می رود.

 

-         سنجش اعمال با ترازوی نماز

نماز یعنی ترازو، حضرت پیامبر(صلی الله علیه و اله)می فرماید: الصَّلَوةُ مِيزَانْ؛ مَن‌ وَفّی‌ اسْتَوْفَي‌. هرچه انسان بیشتر در کارنامه اعمالش از این نوع رو در درو قرار گرفتن بیشتر داشته باشد برنده است و اگر این حالت نباشد بازنده خواهد بود. حضرت به حماد بن عيسي فرمود:" ما أقبح بالرجل أن يأتي عليه ستون سنه أو سبعون فما يقيم صلاه واحده بحدودها تامه " وای بر مردی که شصت هفتاد سال از عمرش گذشته ولی یکبار با خداوند رو به رو نشده است. نماز خوانده اما رو در رو نشده است. چنین شخصی  را در حالت احتضار رویش را از سمت قبله برمی گردانند چون در زندگی رو به قبله زندگی نکرده است.

-         طهارت روح ،شرط حضور

ترازو برای سنجش برخورداری یک انسان از نعمات و عنایات خداوندی ، قرار گرفتن در محاذات حق است. این میزان و ترازو است، هرکس توانست در این حالت قرار گیرد او از این عالم سهم برده است و الّا بی نواست. خودتان را ارزیابی کنید. تا انسان متطهر نشود نمی تواند در برابر حق بایستد. با این وضوی ظاهری که می گیرید دست و پا را می شورید اما همه اینها کارهای سمبلیک هستند و خداوند متعال که از ما شستشوی ظاهری نمی خواهد و تمام این اعمال اسراری دارند. همین که درون انسان تطهیر شد می تواند با خداوند رو در رو شود. در این هنگام است که نماز مانند آئینه می شود و در این آئینه انسان باید خوب خودش را  تماشا نماید.

یکی از عرفا می گوید در خواب دیدم که نماز می خوانم، در مقابل من آئینه گرفتند و در آئینه به خودم نگاه کردم، جمالی دیدم که از توصیف آن عاجزم.

در نماز انسان هم خودش و هم خداوند را خواهد دید.

اندر همه عمر من شبی وقت نماز             آمد بر من خیال معشوقه فراز

بگشاد زرخ حجاب و می گفت به ناز       باری بنگر که از که می مانی باز

-         نماز تشریف است و نه تکلیف

کسانی که نماز نمی خوانند نمی دانند که چه چیزی را از دست می دهند.آنها اینگونه متوجه شده اند که نماز تکلیف است اما نماز تکلیف نیست بلکه نماز تشریف است. ما در این عالم یک شرافت داریم، در این نشأه و در این عالم تمام هست و نیست بشر یک چیز است مابقی هرچه هست مانند اسباب بازی در دست بچه بازیچه هستند، و آن یک چیزی که انسان دارد این است که به شرف محاذات با خداوند برسد و در مقام نجوی و تکلّم با حق بایستد در برابر خداوند رو در رو بایستد واز آن منهل آب بنوشد و از شراب ناب آن مست شود

شراب ناب می خواهم که مرد افکن بود زورش             که تا یک دم بیاسایم زدنیا و شر و شورش

 

-      فلسفه دین، اتصال انسان نمازگزار به خداوند در حال محاذات

فلسفه دین همین است که انسان را در زمانی که درنماز و برابر خداوند قرار می گیرد متصل به خداوند نماید، هرکس وصل شد دیگر خواهد رفت برگشتی متصوّر نیست" الهی من ذا الذی ذاق حلاوة محبتک، فرام منک بدلا " یا "فابتغی عنک حولا"؛ حضرت می فرماید کسی که این حالت را درک کرد دیگر بازگشت ندارد. اینها صحبت هایی است که حضرات معصومین به کنه آن رسیده اند و واسطه تمام مقامات معنوی هستند. از حضرت پرسیدند آقاجان این هایی که شما می فرمایید چه کسی می تواند به آنها برسد، حضرت فرمود: من شئنا، آن کسی که ما بخواهیم.

-        لا خیر فی دین لا صلاة له!

دینی که انسان را به خدا وصل نکند و دینی که در آن نماز نباشد و دینی که در آن فقط یکشنبه ها با خدا چند کلمه ای صحبت بشود دین نیست. یعنی خداوند اینقدر ارزان و بدون جاذبه است که فقط منحصر به یکشنبه ها بشود؟

عده ای به پیامبر(صلی الله علیه و اله) گفتند هرچه بگویی قبول می کنیم اما نماز نخوانیم. حضرت فرمود" لا خیر فی دین لا صلاة له " آن دینی که در آن نماز وجود نداشته باشد در آن خیری نیست. این چه دینی است که در محرم عزاداری می شود ولی خبری از نماز نیست، پیامبرمان می فرماید چنین دینی که نماز در آن نباشد، نماز ی که انسان را در برابر خداوند نگه دارد و انسان را به سیر در جمال و جلال حق ببرد، این دین فایده ای ندارد. این دین نشد ، این بازیچه قرار دادن دین است.کسانی که«اتَّخَذُواْ دِینَهُمْ لَعِبًا وَلَهْوًا وَغَرَّتْهُمُ الْحَیَاةُ الدُّنْیَا»(انعام-آیه70)ببینید که خداوند چگونه درباره آنها صحبت کرده است.به پیامبر ما که پیامبر وصل است دستور می دهد که آنها را رها کند وَذَرِ الَّذِینَ اتَّخَذُواْ دِینَهُمْ لَعِبًا وَلَهْوًا وَغَرَّتْهُمُ الْحَیَاةُ الدُّنْیَا وَذَکِّرْ بِهِ أَن تُبْسَلَ نَفْسٌ بِمَا کَسَبَتْ لَیْسَ لَهَا مِن دُونِ اللّهِ وَلِیٌّ وَلاَ شَفِیعٌ وَإِن تَعْدِلْ کُلَّ عَدْلٍ لاَّ یُؤْخَذْ مِنْهَا أُوْلَـئِکَ الَّذِینَ أُبْسِلُواْ بِمَا کَسَبُواْ لَهُمْ شَرَابٌ مِّنْ حَمِیمٍ وَعَذَابٌ أَلِیمٌ بِمَا کَانُواْ یَکْفُرُونَ(انعام-آیه70)

- بیست و هفتم  رجب  و تجلی اعظم خداوند

ما توفیق محاذات با حق را از 27 رجب بدست آورده ایم. قدر این روز را بدانیم . در طول سال شرافت هیچ روزی به 27 رجب نمی رسد. در آن شب خداوند تجلی کرده است اما تجلی اعظم. خداوند متعال در هر نعمتی تجلی یافته است در قرآن و زمین و آسمان و دشت و کوه و سنگ و ... در همه متجلی است، اما فقط در یک جا تجلی اعظم دارد . قدر شب 27 رجب را بدانید. اللهم اني اسئلك بالتجلی الاعظم في هذه الليله ، خداوند در آنجا تجلی اعظم نموده است ، چون بشر هرچه دارد از آن شب دارد، خداوند سفره بزرگ را در آن شب گسترانیده است، بعد از آن دیگر به کدام سفره انسان می تواند افتخار نماید، سفره خوردن و آشامیدن و خوابیدن و بدن مادی را تیمار کردن؟

- بیست و هفتم رجب و آغاز دوران سلطنت انسان

خداوند هرچه به بشر داده در شب 27 رجب داده و بشر در آن شب با عالم بالا ارتباطش را درست نمود و ارتباط و سلطنت شروع شد. پیامبر(صلی الله علیه و اله) فرمود" بعثت لاجعلکم ملوکا علی الارض "آمده ام همه شما را پادشاه کنم

خیال خواجگی ام بود، بندگی تو کردم                هوای سلطنتم بود عشق تو گزیدم

حال اگر کسی بگوید من این را نمی خواهم، به جز این چه چیزی وجود دارد؟: أقْبلوا على جِيفةٍ قدْ افْتضحوا بِأكْلِها؛ کسی که جا بماند ، حضرت علی (علیه السلام ) می فرماید مردار خواهد خورد و آبرویش خواهد رفت. آن رشوه ای که به خانه آورده می شود مردار است، در آن عروسی هایی که میزبان شراب زیاد به مهمان ها می خوراند تا پول هدیه ی بیشتری بدهند، آن پول نیست بلکه مردار است. کسی که از یک ماه مانده به عروسی در منزلش  مجلس قمار برگزار می کند و باصطلاح «بای پولی» می گیرد تا پول عروسی راجور کند، آن پول مردار است. اگر 27رجب وجود نداشته باشد یک چاه باقی می  ماند، آیا می خواهیم در چاه بمانیم؟

کین جهان چاهی است بس تاریک و تنگ    هست بیرون عالمی بی روح و رنگ

- خاتم نبوت ، مهیمن بر تمام انبیاء و کتب آسمانی

پیامبر(صلی الله علیه و اله)میعوث شده تا نگاه ما را از عالم خاکی بالاتر ببرد. پیامبر(صلی الله علیه و اله) می فرماید که با خاک بازی نکنید و سرتان رو به بالا بگیرید، بچه با خاک بازی می کند. به این جمله دقت کنید و لذت ببرید:" رَفَعْتَ بِهِ نَواظِرَ الْعِبادِ وَ اَحْیَیْتَ بِهِ مَیْتَ الْبِلادِ " پیامبر(صلی الله علیه و اله)آمد که دیده ها را از خاک بالا ببرد ، سر را بالا بگیرید« وَيُنَزِّلُ لَكُم مِّنَ السَّمَاءِ رِزْقًا وَمَا يَتَذَكَّرُ إِلَّا مَن يُنِيبُ»(غافر-آیه ی 13 ) پیامبر(صلی الله علیه و اله)آمد تا آرزوهای حقیر و کوچک را به آرزوهای بزرگ تبدیل نماید و آمد تا تمام نبوت ها را خاتمه باشد" الخاتم لما سبق والفاتح لما استقبل و المهیمن علی ذلك كله " هر مقامی که در گذشته بود همه را احراز نمود  و در آینده هم هر مقامی که به فکر می رسد به دست آورد و بر تمام کتاب هایی که نازل شده بودند و بر تمام نبوت ها و پیامبرهایی که آمده بودند پیامبر ما مهیمن و نگهبان شد.

با این جمله عرایضم را به پایان می رسانم و آن اینکه خداوند در دو چیز از تعبیر منت استفاده فرموده است، منت یعنی النعمه العظیمه، یکی در بعثت پیامبر(صلی الله علیه و اله) است آنجا که فرمود «لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَى الْمُؤمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولاً»( آل عمران-آیه164) و یکی هم اینکه حکومت را از دهان گرگ های گرسنه بگیرد و به دست انسان های صالح بسپارد که ما به آن ولایت فقیه می گوییم.

- درد عالم اسلام ولایت السفیه است و درمان آن ولایت فقیه

آقای الهلالی عالم بزرگی از مصر است و الان در استرالیا زندگی می کند ، ایشان می گوید من متوجه شدم که درد عالم اسلام ولایت السفیه است و درمان آن ولایت فقیه است و این را فهمیدم که هرکس ولایت فقیه را نمی خواهد ولایت سفیه را می خواهد.« وَنُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ »( القصص –آیه5)

 

 


 

خطبه دوم

بسم الله الرحمن الرحیم

خودم و همه عزیزان را به تقوای خداوند متعال دعوت می نمایم

 

- تقوا، زندگی کردن از روی حساب

عزیزان معنی تقوا یعنی اینکه انسان با حساب و کتاب زندگی کند.این مسئله را قبل از شرع ، عقل می گوید. خداوند عالم را از روی حساب خلق کرده است و  ما هم در عالم حساب زندگی می کنیم و زیر نظر هستیم  و روزی مورد بازخواست قرار خواهیم گرفت.

- انسان تحت مؤاخذه خداوند

اگر دعای کمیل را مرور کنید می بینید خداوند از سه طریق ما را زیر نظر دارد . اولین مورد ملائکه هستند  " وَ كُلَّ سَيِّئَةٍ اَمَرْتَ بِاِثْباتِهَا الْكِرامَ الْكاتِبينَ " ، دومین مورد دست و پا و چشم و اعضای بدن خود انسان است" جَعَلْتَهُمْ شُهُوداً عَلَیَّ مَعَ جَوَارِحِی " همه آنها زبان باز کرده و حرف خواهند زد.سومین مورد آن است که خود خداوند مراقب ماست" وَ کُنْتَ أَنْتَ الرَّقِیبَ عَلَیَّ مِنْ وَرَائِهِمْ " و خود خدا در ورای این اسباب قرار دارد و نظاره گر است و دیگر برای انسان خلوتی دور از چشم خداوند نیست. خداوند در قرآن هم می فرماید که ثبت می کنیم« إِنَّا کُنَّا نَسْتَنسِخُ مَا کُنتُمْ تَعْمَلُونَ »( الجاثیه- آیه29)، آیا خداوند نسخه برداری می کند که فقط بایگانی کند؟ نه این طور نیست، آنها را نگه خواهند داشت و یکی یکی و دقیقه به دقیقه تمام طول عمر انسان را از جلوی چشمش عبور خواهند داد که در فلان سال و روز و ساعت  ببین که در بازار بودی و اینکار را انجام دادی ، در اداره فلان کار را کردی. تمام آنها یک به یک از مقابل دیدگان انسان عبور خواهد کرد. خداوند روز قیامت می فرماید انسان ها را نگه دارید تا به سؤالات ما جواب دهند« وقفوهم إنهم مسئولون »(صافات-آیه24)به خداوند متعال پناه می بریم.

- رضایت خداوند، پر کننده ی کفه ی ترازوی اعمال انسان

حضرت داوود خطاب به خداوند بیان داشت: خدایا آیا میشود آن ترازویت را به من نشان بدهی، آن ترازویی را که با آن محاسبه اعمال خواهی کرد طبعاً آن ترازو مثل ترازوهای معمولی و دنیوی نیست، "ان داوود سأل ربه ان یریه المیزان فلما رأی غشی علیهم" یعنی تا ترازوی محاسبه را به داوود نشان دادند غش کرد "فلما افاق"وقتی بهوش آمد"قال: یا الهی من الذی یقدر ان یملا ء کفه بالحسنات" خدایا چه کسی متواند کفه ی این ترازو را با حسنات پر کند؟ خداوند متعال فرمود:«یا داوود انی اذا رضیت عن عبدی مَلَأتها بالتمره» من اگر از کسی راضی باشم با یک خرما آن را پر می کنم. پس کاری بکنیم که خدا از ما راضی باشد. در زندگی به گونه ای زندگی کنیم که خداوندیک بار هم نگوید چرا!

- رجب و شعبان ، مقدمه ی رمضان

عزیزان من سفره رجب رفته رفته در حال جمع شدن است مبادا که از این سفره دست خالی خارج شوید. از آسمان که ندا داده می شود هل من مستغفر؟ هل من تائب؟ انا جلیس من ذکرنی، انا مطیع من اطاعنی، دیگر در حال تمام شدن است. خودتان یک خانه تکانی بکنید ، ماه رجب و شعبان برای این است که در رمضان خیلی با صفا و پاک به مهمانی خداوند وارد شویدهمیشه این فرصت وجود ندارد همچنانکه الآن رجب تمام می شود روزی هم تمام عمر به پایان خواهد رسید.

صبح است ساقیا قدحی پر شراب کن                دور فلک درنگ ندارد شتاب کن

 

- فضیلت بیست وهفت رجب، روز مبعث رسول الله(صلی الله علیه و اله)

در محشر کسی را می آورند که در پرونده اعمال او نوشته شده که او هفتاد سال روزه گرفته است ، می گوید من که اصلا هفتاد سال عمر نکردم، خداوند پاسخ خواهد داد که 27 رجب را روزه گرفته ای. اگر 27 رجب را روزه بگیرید ثواب هفتاد سال روزه دارد. ببینید در این گرسنگی کشیدن چه اسراری وجود دارد، بروید و خودتان به آن برسید. در مورد  شب 27 رجب آقا امام جواد (علیه السلام ) فرمود که آن شب از هر آنچه که از اول خلقت خورشید به آن تابیده است، افضل است. آن شب را از دست ندهید. در آن شب اسراری وجود دارد که فرصت بیان آنها نیست و از جمله شب هایی است که احیاء آن فضیلت خاصی دارد.

- یاری پیامبر(صلی الله علیه و اله) در ماه رجب، وسیله تطهیر

ماه رجب ، ماه پیامبر(صلی الله علیه و اله)است، پیامبر(صلی الله علیه و اله) فرموده است خدا رحمت کند هرکس را که در این ماه به من کمک کند، چطور کمک کند؟ این ماه سه عمل دارد، یکی استغفار و دیگری روزه و سومی صدقه است. پیامبر(صلی الله علیه و اله) می فرماید که با این سه عمل به من کمک کنید تا من شما را تطهیر کنم و الا پیامبر(صلی الله علیه و اله) چه نیازی به کمک دارد.یکبار دیگر به این مفهوم توجه کنیم، پیامبر(صلی الله علیه و اله) می فرماید:" رحم الله من اعائنی علی شهری " پیامبر(صلی الله علیه و اله) کمک به چه کارش می آید، می گوید کمک کنید تا شما را تطهیر نمایم. یکی از خصوصیات این ماه آن است که هرچه صدقه بدهید خداوند آنرا تا قیامت پرورش می دهد و بعد در آنجا به انسان بر می گرداند، آیا نمی خواهید برای خدا صدقه بدهید و خداوند تا قیامت آن را پرورش دهد؟ فکر کنید چگونه خواهد شد که خداوند تا قیامت آنرا پرورش دهد؟ حضرت می فرماید در قیامت حسنه اندک بعضی در نتیجه پرورش خداوند مانند کوه احد به او باز گردانده می شود.

ما تعداد زیادی موسسات خیریه داریم. برای کمک به بیماریهای سرطانی موسسه ریحانه و همچنین برای کمک به بیماران ام اس موسسه مهرانه فعالیت می کنند. در مشگین شهر سیل آمده است و خانه های فقرا را خراب کرده است. خیرین پیش قدم بشوند برای آنها خانه بسازند و بگویند خدایا این پول را به تو می دهم و شما این پول مرا پرورش خواهی دادو بعد به من باز خواهی گرداند. مادر حضرت موسی(علیه السلام ) بچه را به خدا سپرد و خداوند بچه را پرورش داد و پیغمبرش کرد و به مادر بازگرداند. در ماه رجب فقراء را برای خودتان اسوه قرار دهید. در دعای شعبان می خوانیم:« وَ ارْزُقْنِي مُوَاسَاةَ مَنْ قَتَّرْتَ عَلَيْهِ مِنْ رِزْقِكَ » اول صدقه بدهید و بعد این دعا را که دعای ماه رجب است بخوانید.

- درایت و آینده نگری مقام معظم رهبری در مورد مذاکرات هسته ای

از درایت  و آینده نگری مقام معظم رهبری در مذاکرات هسته ای تجلیل می کنیم. حضرت آقا چقدر خوب تشخیص دادند. اولا من تحسین می کنم مقاومت گروه ایران را در مذاکرات هسته ای و از اینکه با عزت در برابر زیاده خواهی 1+5 ایستادند. چقدر خوب گفت معاون وزیر امورخارجه که ایستادگی بر روی اصولمان  برای ما خیلی مهم تر از رسیدن به توافق نهایی است. رئیس جمهور ما چقدر خوب گفت که همه چیز حل است و فقط یک چیز باقی مانده است و آن هم لجاجت طرف غربی است و چیز دیگری در میان نیست. مگر فزون خواهی غربی ها  تمام شدنی است؟ آیا می دانید که چقدر ما تنازل کرده ایم؟ ملت ما نمی داند. می دانید که چقدر مماشات کرده ایم؟ به یک تنازل بی نظیر در تاریخ انقلاب دست زده ایم، آیا از این بالاتر چیزی می خواهند؟ آنها با اقندار علمی ما کار دارند.آنها با حاکمیت ملی ما مشکل دارند. با بنیه  و اقتدار دفاعی ما مشکل دارند.می خواهند مارا خلع سلاح کنند و بدترین نوع خلع سلاح ، خلع سلاح علمی است. می خواهند ما را خلع سلاح دفاعی بکنند. می خواهند حاکمیت ملی ما را نقض کنند و به اسم بازرسی می خواهند در تمام نقاط کشور ما سرک بکشند، این دیگر حاکمیت ملی برای ما باقی نخواهد گذاشت.

- زمان تهدید ملت ها گذشته است

هر ملتی که حاضر باشد که خودش را خلع سلاح کند، سند بردگی و رقیت و ذلت  و خوار شدن و مرگ خودش را امضا کرده است. 500 سال ما را خلع سلاح کردند دیگر بس است، زمان خلع سلاح شدن دیگر گذشته است همچنانکه زمان تهدید دیگر گذشته است، ان زمن التهدید قد ولّی؛ برای یک ملت عار است که به قاتل خودش برای قتل خودش کمک کند.

هانی را آوردند تا سرش را بزنند، گفتند سرت را جلو بیاور تا سرت را راحت بزنیم، گفت من هیچ وقت به قاتل خودم در قتل خودم کمک نمی کنم .

- اقتدار ایران در بی اثر نمودن تحریم ها

به نام جامعه جهانی چه ظلم های بسیاری بر ملت ها روا داشته اند. یکی از مقامات بلند مرتبه آمریکا گفت: ما آن چنان تحریمی بر ایران اعمال کرده ایم که الان هرچه تلاش می کنیم یک تحریم شدیدتر از آن وضع کنیم چیز جدیدی وجود ندارد.  این بدین معنا است که هرچه سنگ در دست داشته اند بر سر ایران انداخته اند.

یک نفر دیگر هم از یکی از مراکز تحقیقاتی امریکا گفته است که به غیر از طاعون هر بلایی بر سر این ملت ریخته شد!!- از کدام محمل قانونی این کار را انجام دادید ؟-وی ادامه می دهد: اما آنها هنوز محکم بر روی اصول و آرمان هایشان ایستادگی می کنند.

عجیب آن است که در قالب مفاهیم قدسی این کار را انجام می دهند.

 

- سوء استفاده از مفاهیم قدسی برای ظلم به جوامع بشری

در هفته ای که گذشت یک طرحی خطرناک برای سوریه ریخته بودند می خواستند پرونده سوریه را از شورای امنیت به دادگاه لاهه، قسمت جنایی بفرستند. سوریه با این کار خانه خراب می شد. اما روسیه و چین آن را وتو کردند. خیلی شنیدنی است و دنیای عجیبی است ، نماینده امریکا گفت ببینید اینها با  عدالت انسانی مخالفت می کنند. چطور می شود شما آنجا که تروریست ها قلب انسان ها را در سوریه در می آورند و کباب می کنند و می خورند از عدالت حرفی نمی زنید ولی در اینجا حامی عدالت انسانی شده اید؟!!!

- قابل اعتماد نبودن غربی ها

دولتمردان ما خوب متوجه هستند که آنها  هیچ وقت قابل اعتماد نیستند. ما ضمن حفظ اقتدار تعامل با دنیا را نیز  دنبال خواهیم کرد ما هیچ وقت با دنیا سر جنگ نداریم و با دنیا در صلح  خواهیم بود و از ظرفیت دنیا استفاده خواهیم کرد ولی هیچ وقت سرمان را جلو نمی آوریم و قاتل خود را بر قتل خود مساعدت نمی کنیم.

حضرت آیت الله جوادی آملی این هفته کلام زیبایی فرمودند که اگر اینها با دست راست بیعت کنند با دست چپ خیانت خواهند کرد.

بنده به آنها می گویم که از امتحان کردن ایران صرف نظر کنید چون یکبار در سوریه امتحان کردید. ایران را شناختید دوباره ایران را امتحان نکنید که من جرّب المجرّب فعقله مخرّب، دو راه وجود دارد ما یا باید قارتال(عقاب) باشیم یا گوزگون(لاشخور). قارتال بودن راهی دارد و گوزگون بودن هم راهی دیگر. به ما هیچ وقت اجازه نداده اند که گوزگون باشیم.

امام حسین(علیه السلام ) در کربلا فرمود که اینها دو راه پیش پای من قرار داده اند و به تعبیر من یا باید قارتال باشیم یا گوزگون! اَلا و اِن الدعی ابن الدعی قدر کزنی بین اثنتین بین السلهِ و الذله و هیهات منّا الذله.

- نمایندگان موظف به حل مشکل استخدامی جوانان

دولت قبل در استان ما  1000 نفر را استخدام کرد این استخدام هم رسمی بود و هم تمام شرایط و مقررات در آن رعایت شده بود متأسفانه این افراد الان برای مشغول به کار شدن مشکل دارند. راه حل این مشکل فقط به دست نمایندگان ما در مجلس شورای اسلامی است. بنده از هفت نماینده استان می خواهم این خدمت را انجام بدهند چون  این جوانها روی موضوع استخدام حساب باز کرده اند.

 

- تسلیت به مسئولان استانی

مطلب بعدی اینکه زراعت 3600هکتار زمین زراعتی در بیله سوار ،که مانند طلا با ارزش است و آب ارس هم بر سر زمین مهیا و آماده بود، سوخت و از بین رفت با اینکه آب هم موجود بود. عده ای می گویند امور آب مسئول این فاجعه است ، عده ای دیگر می گویند تعاونی مسئول است و بعضی قصور مردم را علت امر می دانند. من الان محاکمه نمی کنم که چه کسی مسئول بوده است اما به مسئولان استان تسلیت عرض می کنم. هرهکتار 5تن گندم محصول می دهد،3600 را به 5 ضرب کنید،18 هزار تن گندم از بین رفت، جداً به مسئولان تسلیت می گویم!!!!!

- موسی بن جعفر(علیه السلام ) در قیامت نام شیعیان را می نویسد؛

شهادت حضرت موسی بن جعفر(علیه السلام ) پیش روست ، مردم با عظمت و جلال عزاداری کنند. حضرت موسی بن جعفر(علیه السلام ) کسی است که روز قیامت اسم شیعیان و دشمنان اهل بیت را در دفتر خواهد نوشت؛ محصی اسماء الشیعه  و مبغضیهم. پیامبر(صلی الله علیه و اله) به هریک از 12 امام در قیامت سمتی داده است به موسی بن جعفر (علیه السلام )که رسیده فرموده: محصی اسماءالشیعه و مبغضیهم. وی مسئولیت نام نویسی  شیعیان و دشمنان اهل بیت را خواهد داشت.

خود موسی بن جعفر(علیه السلام ) می فرماید خداوند به شیعه غضب کرد " فوقیتهم بنفسی "گفت خدایا برای این شیعیان جانم را می دهم با اینها کاری نداشته باش. حضرت از جان مبارکشان گذشت بعضی ها از شندرغاز رشوه نمی توانند بگذرند!بعضی ها از یک نگاه به نامحرم نمی توانید بگذرند! از نگاه به یک فیلم مستهجن نمی توانید بگذرند! اما ادعای تبعیت از امام موسی بن جعفر(علیه السلام ) را دارند این ادعا اهانت و بهتان است آنها چه شباهتی به موسی بن جفر دارند؟ معصومین به ما گفته اندخودتان را به ما شبیه کنید

- بزرگان در بند آذربایجان، فداییان قرآن و اسلام

حضرت موسی بن جعفر(علیه السلام ) سمبل و الگوی مقاومت در زندان است ، الان علمای با عظمتی در آذربایجان در زندان ها هستند از خداوند میخواهم خلاصی آنها را از بند زندان فراهم نماید ما از این انسانهای با عظمت تجلیل می کنیم و در هرجایی باید از آنها تجلیل شود. آنها  انسان های بسیار بسیار بزرگ و ولی نعمتان اصلی ما هستندآنها به خاطر آیات قرآن و آیات حجاب گرفتار شده اند و کار خلافی نکرده اند. اگر در کشوری و تمدنی انسان های بزرگ در اسارت بمانند آن تمدن افول خواهد کرد و روی پیشرفت را نخواهد دید.

- تجلیل از سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر

سوم خرداد و عملیات بیت المقدس را گرامی می داریم و از شهدای این عملیات تجلیل می کنیم ما با شهدا پیمان بسته ایم که عزت و مدنیت و فرهنگ کشور را حفظ کنیم. در آن زمان جنگ فیزیکی و بر سر خاک بود و دشمن رو در رو قرار داشت سنگر ما و سنگر دشمن کاملاً مشخص بود اما امروز کار بسیار سخت شده است ما به یک جنگی مبتلا شده ایم که در آن حدود و مرزها مشخص نیست و جنگ بر روی باورهاست. دیگر شهرها را بمباران و ویران نمی کنند بلکه باورها را ویران می کنند در این جنگ گاهی خودی افسر دشمن می شود و به حاکمیت ملی و تراث تاریخی  خود شلیک می کند و ما باید با بصیرت تمام  در این جنگ حضور پیدا کنیم.

ای خدای مهربان عزت و اقتدار کشور اسلامی ما را روزافزون بفرما.

خطبه اول

 

خودم و همه عزیزان را به تقوا و عبودیت و رضای خداوند متعال دعوت می نمایم.

 

-         به سمت مقصد ومنزلگاهی معین مسافریم

وصف بزرگ تقوا در کلام خداوند متعال این است که تقوا توشه است. معنای توشه این است که ما مسافریم  و واضح است که مسافر در این منزلگاه دنیا ماندگار نیست. ما در این دنیا غریب و مسافر هستیم ، الدنیاء دار الغربا و موطن الاشقیاء و کسی که در این دنیا مسافر است باید مانند یک مسافر با این دنیا معامله  کند. مسافر بودن یعنی در مقابل ما مقصد و منزلگاهی وجود دارد که ما در آن مقصد نزول خواهیم کرد.برای هرکس منزل و مقصدی وجود دارد.خداوند در این عالم برای هرکسی سفره ای پهن و منزلگاهی حاضر نموده است. منزل شما ،کدام منزل است ؟!

-         منزلگاه اشرار در کلام امیرالمومنین علیه السلام

کسانی که در این دنیا بی حساب زندگی کرده اند، منزلگاهی تماشایی دارند، کسانی که زندگی آنها زندگی سفهی است، منزلگاه جالبی دارند. حضرت علی (علیه السلام ) چه زیبا ، منزلی را که برای اشرار درست شده برای ما توصیف نموده است. این کلام را برای همیشه آویزه گوشتان نگه دارید. چه خوب است که نهج البلاغه ای داشته باشید و هراز گاهی از جملات آن برای خودتان بخوانید. حضرت می فرماید " و أما أهل المعصية فأنزلهم شر دار، و غل الايدي الي الأعناق و قرن النواصي بالأقدام و ألبسهم سرابيل القطران و مقطعات النيران، في عذاب قد اشتد حره، و باب قد أطبق علي أهله، في نار لها كلب و لجب و لهب ساطع و قصيف هائل، لا يظعن مقيمها، و لا يفادي اسيرها، و لا تفصم كبولها لا مدة للدار فتفني و لا أجل للقوم فيقضي : خطبه 108" خداوند اینها را نازل کرد در کجا؟ در آن جایی که شرَّ دارٍ، خانه ای که شر باشد چطور جایی است؟ از خانه های دنیایی نیست، وغلّ الايدى الى الاعناق، وقرن النواصى بالاقدام؛ خداوند متعال دست  آنها را بر گردن شان و ناصیه آنها را به پایشان بسته است، ناصیه به موی پیشانی گفته می شود که اگر از ناصیه ی هر حیوانی گرفته شود دیگر آن حیوان نمی تواند تکان بخورد.  والبسهم سرابيل القطران، بر آنها لباسهایی از روغن قطران پوشانده است، سوختگی ناشی از روغن از سایر سوختگی ها شدید تر است چون روغن فقط یک لحظه نمی سوزاند روغن وقتی به بدن چسبید تا زمانی که کنده نشده خواهد سوزاند و در بین روغن ها آن روغنی که از همه شدید تر می سوزاند و بوی بدی دارد روغن قطران است. ومقطعات النيران، خداوند متعال خودش برای اینها لباس دوخته است و حضرت می فرماید که این لباس از جنس آتش است. فى عذاب قد اشتد حرّه وباب قد اطبق على اهله؛ خداوند متعال آنها را در عذابی گرفتار کرده است که حرارت آتش آن لحظه به لحظه بیشتر می شود. و جایی است که تمام درها بسته است، قد اطبق على اهله، آنها دنبال راه فرار می گردند تا از آن منزل وحشتناک خارج شوند و از خفگی و سوختگی آنجا رهایی یابند اما راه فراری نیست، به تعبیر قرآن ولات حین مناص. في نار لها كلب و لجب و لهب ساطع و قصيف هائل ؛ حضرت علی (علیه السلام ) می فرماید. آن آتش ، آتشي است كه داراي زبانه هاي بلند و صداهاي ترساننده و شعله هاي افروخته و صداهاي بسيار بلند حیران و سرگردان كننده است. به صدای خیلی بلند و ترسناک قصیف هائل گفته می شود . لا يظعن مقيمها، و لا يفادي اسيرها، و لا تفصم كبولها؛ حضرت می فرماید: آنكه در آن آتش جاي بگيرد توانايي كوچيدن از آن را ندارد، و آنكه در اسارت آن باشد رها شدني نيست، و زنجيرهاي آن بريده نمي شود، حتی با فدیه نمی توان اسیر در آنجا را آزاد نمود. لا مده للدار فتفني و لا أجل للقوم فيقضي ؛ حضرت در ادامه می فرماید:  براي سراي دوزخ زماني نيست كه سپري گردد، و ساكنان آن براي سكونت در آن، وقت معيني ندارند كه به پايان برسد. به انسانی که با لذات مقطعی خودش را گرفتار چنین منزلگاهی بکند چه می توان گفت و آیا کار عاقلانه ای انجام داده است؟!خداوند ما را از خواب عقل نجات دهد! نعوذ بالله من سبات العقل

-        دست های بیرون آمده از قبر، خواهان مغفرت و شفاعت!

ای کاش انسان ها چشمی داشته باشند و ببیند افرادی را که با حسرت از این دنیا می روند، در چه حالی هستند. حضرت آیت الله  آشیخ علی صافی از مرحوم آسیدجمال گلپایگانی نقل می کردندکه می فرمود وقتی به نجف رفتم دیدم چشم برزخی ام باز است و دیدم که با این چشم، من نمی توانم تحمل بکنم و همه امور برزخی را می دیدم ، دست به دامان حضرت علی (علیه السلام ) شدم و به ایشان توسل کردم و گفتم آقا جان من چشم برزخی نمی خواهم و نمی توانم تحمل کنم، واسطه شوید این را از من بگیرند. ایشان می فرماید در آن روزهایی که دیده ی برزخی ام باز بود به وادی السلام رفتم دیدم خدایا چقدر قبر هایی که از آنها دست بیرون آمده ، من می گذشتم ولی دست آنها به سوی من دراز بود و چیزی می خواستند.آنها مغفرت و شفاعت می خواستند اما امکان ندارد. «وَلَاتَ حِینَ مَنَاصٍ»( سوره ص – آیه 3)

-         نماز میقات مومن

حقیقت نماز رو به رو شدن با خداوند و در برابر خداوند ایستادن است و به این حالت محاذات گفته می شود. یعنی صورت و روی قلب در مقابل و محضر خداوند متعال قرار بگیرد. سرّّ و فلسفه و تمام حقیقت نماز این است. وقتی در این حالت روی قلب در مقابل خداوند متعال قرار گرفت در این زمان است که سیر ومقایسه شروع می شود.مولوی به این موضوع اشاره کرده است:

اگر نه روی دل اندر برابرت دارم          من این نماز حساب نماز نشمارم

مرا غرض ز نماز آن بود که پنهانی         حدیث درد و فراق تو، با تو بگذارم

بهترین نماز و آن نمازی که واقعاً نماز است به دلیل آن نیست که انسان چیزی از خدا می خواهد و به آن خاطر به نماز ایستاده است، نه، بلکه نماز آن است که انسان از روی درد در برابر و محضر خداوند قرار بگیرد، کدام درد؟  از علامه طباطبایی خواستند که ارتباط انسان با خدا را در یک کلمه تعریف نماید، آقا فرمود: ما به تو محتاج و تو مشتاق ما. اگر از روی احتیاج به درگاه خداوند روی بیاوریم درست نیست و لذتی ندارد.

خوشا نماز و نیای کسی که از سر درد     به آب دیده و خون جگر طهارت کرد

پس بدان این اصل را ای اصل‌جو                هر که را دردست او بردست بو

در ادامه می گوید:

مرا غرض ز نماز آن بود که پنهانی               حدیث درد و فراق تو، با تو بگذارم

و گرنه این چه نمازی بود که من بی تو          نشسته روی به محراب و دل به بازارم

از این نماز ریایی چنان خجل شده ام              که در برابر رویت نظر نمی آرم

این رو به رو شدن با خداوند متعال و قرار گرفتن در برابر عظمت او، برای انسان میقات است. نمازگزار در  همین میقات احرام می بندد و همین که مصلیّ الله اکبر  می گوید احرام می بندد و سیر شروع میشود و به طرف حرم می رود.

 

-         سنجش اعمال با ترازوی نماز

نماز یعنی ترازو، حضرت پیامبر(صلی الله علیه و اله)می فرماید: الصَّلَوةُ مِيزَانْ؛ مَن‌ وَفّی‌ اسْتَوْفَي‌. هرچه انسان بیشتر در کارنامه اعمالش از این نوع رو در درو قرار گرفتن بیشتر داشته باشد برنده است و اگر این حالت نباشد بازنده خواهد بود. حضرت به حماد بن عيسي فرمود:" ما أقبح بالرجل أن يأتي عليه ستون سنه أو سبعون فما يقيم صلاه واحده بحدودها تامه " وای بر مردی که شصت هفتاد سال از عمرش گذشته ولی یکبار با خداوند رو به رو نشده است. نماز خوانده اما رو در رو نشده است. چنین شخصی  را در حالت احتضار رویش را از سمت قبله برمی گردانند چون در زندگی رو به قبله زندگی نکرده است.

-         طهارت روح ،شرط حضور

ترازو برای سنجش برخورداری یک انسان از نعمات و عنایات خداوندی ، قرار گرفتن در محاذات حق است. این میزان و ترازو است، هرکس توانست در این حالت قرار گیرد او از این عالم سهم برده است و الّا بی نواست. خودتان را ارزیابی کنید. تا انسان متطهر نشود نمی تواند در برابر حق بایستد. با این وضوی ظاهری که می گیرید دست و پا را می شورید اما همه اینها کارهای سمبلیک هستند و خداوند متعال که از ما شستشوی ظاهری نمی خواهد و تمام این اعمال اسراری دارند. همین که درون انسان تطهیر شد می تواند با خداوند رو در رو شود. در این هنگام است که نماز مانند آئینه می شود و در این آئینه انسان باید خوب خودش را  تماشا نماید.

یکی از عرفا می گوید در خواب دیدم که نماز می خوانم، در مقابل من آئینه گرفتند و در آئینه به خودم نگاه کردم، جمالی دیدم که از توصیف آن عاجزم.

در نماز انسان هم خودش و هم خداوند را خواهد دید.

اندر همه عمر من شبی وقت نماز             آمد بر من خیال معشوقه فراز

بگشاد زرخ حجاب و می گفت به ناز       باری بنگر که از که می مانی باز

-         نماز تشریف است و نه تکلیف

کسانی که نماز نمی خوانند نمی دانند که چه چیزی را از دست می دهند.آنها اینگونه متوجه شده اند که نماز تکلیف است اما نماز تکلیف نیست بلکه نماز تشریف است. ما در این عالم یک شرافت داریم، در این نشأه و در این عالم تمام هست و نیست بشر یک چیز است مابقی هرچه هست مانند اسباب بازی در دست بچه بازیچه هستند، و آن یک چیزی که انسان دارد این است که به شرف محاذات با خداوند برسد و در مقام نجوی و تکلّم با حق بایستد در برابر خداوند رو در رو بایستد واز آن منهل آب بنوشد و از شراب ناب آن مست شود

شراب ناب می خواهم که مرد افکن بود زورش             که تا یک دم بیاسایم زدنیا و شر و شورش

 

-      فلسفه دین، اتصال انسان نمازگزار به خداوند در حال محاذات

فلسفه دین همین است که انسان را در زمانی که درنماز و برابر خداوند قرار می گیرد متصل به خداوند نماید، هرکس وصل شد دیگر خواهد رفت برگشتی متصوّر نیست" الهی من ذا الذی ذاق حلاوة محبتک، فرام منک بدلا " یا "فابتغی عنک حولا"؛ حضرت می فرماید کسی که این حالت را درک کرد دیگر بازگشت ندارد. اینها صحبت هایی است که حضرات معصومین به کنه آن رسیده اند و واسطه تمام مقامات معنوی هستند. از حضرت پرسیدند آقاجان این هایی که شما می فرمایید چه کسی می تواند به آنها برسد، حضرت فرمود: من شئنا، آن کسی که ما بخواهیم.

-        لا خیر فی دین لا صلاة له!

دینی که انسان را به خدا وصل نکند و دینی که در آن نماز نباشد و دینی که در آن فقط یکشنبه ها با خدا چند کلمه ای صحبت بشود دین نیست. یعنی خداوند اینقدر ارزان و بدون جاذبه است که فقط منحصر به یکشنبه ها بشود؟

عده ای به پیامبر(صلی الله علیه و اله) گفتند هرچه بگویی قبول می کنیم اما نماز نخوانیم. حضرت فرمود" لا خیر فی دین لا صلاة له " آن دینی که در آن نماز وجود نداشته باشد در آن خیری نیست. این چه دینی است که در محرم عزاداری می شود ولی خبری از نماز نیست، پیامبرمان می فرماید چنین دینی که نماز در آن نباشد، نماز ی که انسان را در برابر خداوند نگه دارد و انسان را به سیر در جمال و جلال حق ببرد، این دین فایده ای ندارد. این دین نشد ، این بازیچه قرار دادن دین است.کسانی که«اتَّخَذُواْ دِینَهُمْ لَعِبًا وَلَهْوًا وَغَرَّتْهُمُ الْحَیَاةُ الدُّنْیَا»(انعام-آیه70)ببینید که خداوند چگونه درباره آنها صحبت کرده است.به پیامبر ما که پیامبر وصل است دستور می دهد که آنها را رها کند وَذَرِ الَّذِینَ اتَّخَذُواْ دِینَهُمْ لَعِبًا وَلَهْوًا وَغَرَّتْهُمُ الْحَیَاةُ الدُّنْیَا وَذَکِّرْ بِهِ أَن تُبْسَلَ نَفْسٌ بِمَا کَسَبَتْ لَیْسَ لَهَا مِن دُونِ اللّهِ وَلِیٌّ وَلاَ شَفِیعٌ وَإِن تَعْدِلْ کُلَّ عَدْلٍ لاَّ یُؤْخَذْ مِنْهَا أُوْلَـئِکَ الَّذِینَ أُبْسِلُواْ بِمَا کَسَبُواْ لَهُمْ شَرَابٌ مِّنْ حَمِیمٍ وَعَذَابٌ أَلِیمٌ بِمَا کَانُواْ یَکْفُرُونَ(انعام-آیه70)

- بیست و هفتم  رجب  و تجلی اعظم خداوند

ما توفیق محاذات با حق را از 27 رجب بدست آورده ایم. قدر این روز را بدانیم . در طول سال شرافت هیچ روزی به 27 رجب نمی رسد. در آن شب خداوند تجلی کرده است اما تجلی اعظم. خداوند متعال در هر نعمتی تجلی یافته است در قرآن و زمین و آسمان و دشت و کوه و سنگ و ... در همه متجلی است، اما فقط در یک جا تجلی اعظم دارد . قدر شب 27 رجب را بدانید. اللهم اني اسئلك بالتجلی الاعظم في هذه الليله ، خداوند در آنجا تجلی اعظم نموده است ، چون بشر هرچه دارد از آن شب دارد، خداوند سفره بزرگ را در آن شب گسترانیده است، بعد از آن دیگر به کدام سفره انسان می تواند افتخار نماید، سفره خوردن و آشامیدن و خوابیدن و بدن مادی را تیمار کردن؟

- بیست و هفتم رجب و آغاز دوران سلطنت انسان

خداوند هرچه به بشر داده در شب 27 رجب داده و بشر در آن شب با عالم بالا ارتباطش را درست نمود و ارتباط و سلطنت شروع شد. پیامبر(صلی الله علیه و اله) فرمود" بعثت لاجعلکم ملوکا علی الارض "آمده ام همه شما را پادشاه کنم

خیال خواجگی ام بود، بندگی تو کردم                هوای سلطنتم بود عشق تو گزیدم

حال اگر کسی بگوید من این را نمی خواهم، به جز این چه چیزی وجود دارد؟: أقْبلوا على جِيفةٍ قدْ افْتضحوا بِأكْلِها؛ کسی که جا بماند ، حضرت علی (علیه السلام ) می فرماید مردار خواهد خورد و آبرویش خواهد رفت. آن رشوه ای که به خانه آورده می شود مردار است، در آن عروسی هایی که میزبان شراب زیاد به مهمان ها می خوراند تا پول هدیه ی بیشتری بدهند، آن پول نیست بلکه مردار است. کسی که از یک ماه مانده به عروسی در منزلش  مجلس قمار برگزار می کند و باصطلاح «بای پولی» می گیرد تا پول عروسی راجور کند، آن پول مردار است. اگر 27رجب وجود نداشته باشد یک چاه باقی می  ماند، آیا می خواهیم در چاه بمانیم؟

کین جهان چاهی است بس تاریک و تنگ    هست بیرون عالمی بی روح و رنگ

- خاتم نبوت ، مهیمن بر تمام انبیاء و کتب آسمانی

پیامبر(صلی الله علیه و اله)میعوث شده تا نگاه ما را از عالم خاکی بالاتر ببرد. پیامبر(صلی الله علیه و اله) می فرماید که با خاک بازی نکنید و سرتان رو به بالا بگیرید، بچه با خاک بازی می کند. به این جمله دقت کنید و لذت ببرید:" رَفَعْتَ بِهِ نَواظِرَ الْعِبادِ وَ اَحْیَیْتَ بِهِ مَیْتَ الْبِلادِ " پیامبر(صلی الله علیه و اله)آمد که دیده ها را از خاک بالا ببرد ، سر را بالا بگیرید« وَيُنَزِّلُ لَكُم مِّنَ السَّمَاءِ رِزْقًا وَمَا يَتَذَكَّرُ إِلَّا مَن يُنِيبُ»(غافر-آیه ی 13 ) پیامبر(صلی الله علیه و اله)آمد تا آرزوهای حقیر و کوچک را به آرزوهای بزرگ تبدیل نماید و آمد تا تمام نبوت ها را خاتمه باشد" الخاتم لما سبق والفاتح لما استقبل و المهیمن علی ذلك كله " هر مقامی که در گذشته بود همه را احراز نمود  و در آینده هم هر مقامی که به فکر می رسد به دست آورد و بر تمام کتاب هایی که نازل شده بودند و بر تمام نبوت ها و پیامبرهایی که آمده بودند پیامبر ما مهیمن و نگهبان شد.

با این جمله عرایضم را به پایان می رسانم و آن اینکه خداوند در دو چیز از تعبیر منت استفاده فرموده است، منت یعنی النعمه العظیمه، یکی در بعثت پیامبر(صلی الله علیه و اله) است آنجا که فرمود «لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَى الْمُؤمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولاً»( آل عمران-آیه164) و یکی هم اینکه حکومت را از دهان گرگ های گرسنه بگیرد و به دست انسان های صالح بسپارد که ما به آن ولایت فقیه می گوییم.

- درد عالم اسلام ولایت السفیه است و درمان آن ولایت فقیه

آقای الهلالی عالم بزرگی از مصر است و الان در استرالیا زندگی می کند ، ایشان می گوید من متوجه شدم که درد عالم اسلام ولایت السفیه است و درمان آن ولایت فقیه است و این را فهمیدم که هرکس ولایت فقیه را نمی خواهد ولایت سفیه را می خواهد.« وَنُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ »( القصص –آیه5)

 

 


 

خطبه دوم

بسم الله الرحمن الرحیم

خودم و همه عزیزان را به تقوای خداوند متعال دعوت می نمایم

 

- تقوا، زندگی کردن از روی حساب

عزیزان معنی تقوا یعنی اینکه انسان با حساب و کتاب زندگی کند.این مسئله را قبل از شرع ، عقل می گوید. خداوند عالم را از روی حساب خلق کرده است و  ما هم در عالم حساب زندگی می کنیم و زیر نظر هستیم  و روزی مورد بازخواست قرار خواهیم گرفت.

- انسان تحت مؤاخذه خداوند

اگر دعای کمیل را مرور کنید می بینید خداوند از سه طریق ما را زیر نظر دارد . اولین مورد ملائکه هستند  " وَ كُلَّ سَيِّئَةٍ اَمَرْتَ بِاِثْباتِهَا الْكِرامَ الْكاتِبينَ " ، دومین مورد دست و پا و چشم و اعضای بدن خود انسان است" جَعَلْتَهُمْ شُهُوداً عَلَیَّ مَعَ جَوَارِحِی " همه آنها زبان باز کرده و حرف خواهند زد.سومین مورد آن است که خود خداوند مراقب ماست" وَ کُنْتَ أَنْتَ الرَّقِیبَ عَلَیَّ مِنْ وَرَائِهِمْ " و خود خدا در ورای این اسباب قرار دارد و نظاره گر است و دیگر برای انسان خلوتی دور از چشم خداوند نیست. خداوند در قرآن هم می فرماید که ثبت می کنیم« إِنَّا کُنَّا نَسْتَنسِخُ مَا کُنتُمْ تَعْمَلُونَ »( الجاثیه- آیه29)، آیا خداوند نسخه برداری می کند که فقط بایگانی کند؟ نه این طور نیست، آنها را نگه خواهند داشت و یکی یکی و دقیقه به دقیقه تمام طول عمر انسان را از جلوی چشمش عبور خواهند داد که در فلان سال و روز و ساعت  ببین که در بازار بودی و اینکار را انجام دادی ، در اداره فلان کار را کردی. تمام آنها یک به یک از مقابل دیدگان انسان عبور خواهد کرد. خداوند روز قیامت می فرماید انسان ها را نگه دارید تا به سؤالات ما جواب دهند« وقفوهم إنهم مسئولون »(صافات-آیه24)به خداوند متعال پناه می بریم.

- رضایت خداوند، پر کننده ی کفه ی ترازوی اعمال انسان

حضرت داوود خطاب به خداوند بیان داشت: خدایا آیا میشود آن ترازویت را به من نشان بدهی، آن ترازویی را که با آن محاسبه اعمال خواهی کرد طبعاً آن ترازو مثل ترازوهای معمولی و دنیوی نیست، "ان داوود سأل ربه ان یریه المیزان فلما رأی غشی علیهم" یعنی تا ترازوی محاسبه را به داوود نشان دادند غش کرد "فلما افاق"وقتی بهوش آمد"قال: یا الهی من الذی یقدر ان یملا ء کفه بالحسنات" خدایا چه کسی متواند کفه ی این ترازو را با حسنات پر کند؟ خداوند متعال فرمود:«یا داوود انی اذا رضیت عن عبدی مَلَأتها بالتمره» من اگر از کسی راضی باشم با یک خرما آن را پر می کنم. پس کاری بکنیم که خدا از ما راضی باشد. در زندگی به گونه ای زندگی کنیم که خداوندیک بار هم نگوید چرا!

- رجب و شعبان ، مقدمه ی رمضان

عزیزان من سفره رجب رفته رفته در حال جمع شدن است مبادا که از این سفره دست خالی خارج شوید. از آسمان که ندا داده می شود هل من مستغفر؟ هل من تائب؟ انا جلیس من ذکرنی، انا مطیع من اطاعنی، دیگر در حال تمام شدن است. خودتان یک خانه تکانی بکنید ، ماه رجب و شعبان برای این است که در رمضان خیلی با صفا و پاک به مهمانی خداوند وارد شویدهمیشه این فرصت وجود ندارد همچنانکه الآن رجب تمام می شود روزی هم تمام عمر به پایان خواهد رسید.

صبح است ساقیا قدحی پر شراب کن                دور فلک درنگ ندارد شتاب کن

 

- فضیلت بیست وهفت رجب، روز مبعث رسول الله(صلی الله علیه و اله)

در محشر کسی را می آورند که در پرونده اعمال او نوشته شده که او هفتاد سال روزه گرفته است ، می گوید من که اصلا هفتاد سال عمر نکردم، خداوند پاسخ خواهد داد که 27 رجب را روزه گرفته ای. اگر 27 رجب را روزه بگیرید ثواب هفتاد سال روزه دارد. ببینید در این گرسنگی کشیدن چه اسراری وجود دارد، بروید و خودتان به آن برسید. در مورد  شب 27 رجب آقا امام جواد (علیه السلام ) فرمود که آن شب از هر آنچه که از اول خلقت خورشید به آن تابیده است، افضل است. آن شب را از دست ندهید. در آن شب اسراری وجود دارد که فرصت بیان آنها نیست و از جمله شب هایی است که احیاء آن فضیلت خاصی دارد.

- یاری پیامبر(صلی الله علیه و اله) در ماه رجب، وسیله تطهیر

ماه رجب ، ماه پیامبر(صلی الله علیه و اله)است، پیامبر(صلی الله علیه و اله) فرموده است خدا رحمت کند هرکس را که در این ماه به من کمک کند، چطور کمک کند؟ این ماه سه عمل دارد، یکی استغفار و دیگری روزه و سومی صدقه است. پیامبر(صلی الله علیه و اله) می فرماید که با این سه عمل به من کمک کنید تا من شما را تطهیر کنم و الا پیامبر(صلی الله علیه و اله) چه نیازی به کمک دارد.یکبار دیگر به این مفهوم توجه کنیم، پیامبر(صلی الله علیه و اله) می فرماید:" رحم الله من اعائنی علی شهری " پیامبر(صلی الله علیه و اله) کمک به چه کارش می آید، می گوید کمک کنید تا شما را تطهیر نمایم. یکی از خصوصیات این ماه آن است که هرچه صدقه بدهید خداوند آنرا تا قیامت پرورش می دهد و بعد در آنجا به انسان بر می گرداند، آیا نمی خواهید برای خدا صدقه بدهید و خداوند تا قیامت آن را پرورش دهد؟ فکر کنید چگونه خواهد شد که خداوند تا قیامت آنرا پرورش دهد؟ حضرت می فرماید در قیامت حسنه اندک بعضی در نتیجه پرورش خداوند مانند کوه احد به او باز گردانده می شود.

ما تعداد زیادی موسسات خیریه داریم. برای کمک به بیماریهای سرطانی موسسه ریحانه و همچنین برای کمک به بیماران ام اس موسسه مهرانه فعالیت می کنند. در مشگین شهر سیل آمده است و خانه های فقرا را خراب کرده است. خیرین پیش قدم بشوند برای آنها خانه بسازند و بگویند خدایا این پول را به تو می دهم و شما این پول مرا پرورش خواهی دادو بعد به من باز خواهی گرداند. مادر حضرت موسی(علیه السلام ) بچه را به خدا سپرد و خداوند بچه را پرورش داد و پیغمبرش کرد و به مادر بازگرداند. در ماه رجب فقراء را برای خودتان اسوه قرار دهید. در دعای شعبان می خوانیم:« وَ ارْزُقْنِي مُوَاسَاةَ مَنْ قَتَّرْتَ عَلَيْهِ مِنْ رِزْقِكَ » اول صدقه بدهید و بعد این دعا را که دعای ماه رجب است بخوانید.

- درایت و آینده نگری مقام معظم رهبری در مورد مذاکرات هسته ای

از درایت  و آینده نگری مقام معظم رهبری در مذاکرات هسته ای تجلیل می کنیم. حضرت آقا چقدر خوب تشخیص دادند. اولا من تحسین می کنم مقاومت گروه ایران را در مذاکرات هسته ای و از اینکه با عزت در برابر زیاده خواهی 1+5 ایستادند. چقدر خوب گفت معاون وزیر امورخارجه که ایستادگی بر روی اصولمان  برای ما خیلی مهم تر از رسیدن به توافق نهایی است. رئیس جمهور ما چقدر خوب گفت که همه چیز حل است و فقط یک چیز باقی مانده است و آن هم لجاجت طرف غربی است و چیز دیگری در میان نیست. مگر فزون خواهی غربی ها  تمام شدنی است؟ آیا می دانید که چقدر ما تنازل کرده ایم؟ ملت ما نمی داند. می دانید که چقدر مماشات کرده ایم؟ به یک تنازل بی نظیر در تاریخ انقلاب دست زده ایم، آیا از این بالاتر چیزی می خواهند؟ آنها با اقندار علمی ما کار دارند.آنها با حاکمیت ملی ما مشکل دارند. با بنیه  و اقتدار دفاعی ما مشکل دارند.می خواهند مارا خلع سلاح کنند و بدترین نوع خلع سلاح ، خلع سلاح علمی است. می خواهند ما را خلع سلاح دفاعی بکنند. می خواهند حاکمیت ملی ما را نقض کنند و به اسم بازرسی می خواهند در تمام نقاط کشور ما سرک بکشند، این دیگر حاکمیت ملی برای ما باقی نخواهد گذاشت.

- زمان تهدید ملت ها گذشته است

هر ملتی که حاضر باشد که خودش را خلع سلاح کند، سند بردگی و رقیت و ذلت  و خوار شدن و مرگ خودش را امضا کرده است. 500 سال ما را خلع سلاح کردند دیگر بس است، زمان خلع سلاح شدن دیگر گذشته است همچنانکه زمان تهدید دیگر گذشته است، ان زمن التهدید قد ولّی؛ برای یک ملت عار است که به قاتل خودش برای قتل خودش کمک کند.

هانی را آوردند تا سرش را بزنند، گفتند سرت را جلو بیاور تا سرت را راحت بزنیم، گفت من هیچ وقت به قاتل خودم در قتل خودم کمک نمی کنم .

- اقتدار ایران در بی اثر نمودن تحریم ها

به نام جامعه جهانی چه ظلم های بسیاری بر ملت ها روا داشته اند. یکی از مقامات بلند مرتبه آمریکا گفت: ما آن چنان تحریمی بر ایران اعمال کرده ایم که الان هرچه تلاش می کنیم یک تحریم شدیدتر از آن وضع کنیم چیز جدیدی وجود ندارد.  این بدین معنا است که هرچه سنگ در دست داشته اند بر سر ایران انداخته اند.

یک نفر دیگر هم از یکی از مراکز تحقیقاتی امریکا گفته است که به غیر از طاعون هر بلایی بر سر این ملت ریخته شد!!- از کدام محمل قانونی این کار را انجام دادید ؟-وی ادامه می دهد: اما آنها هنوز محکم بر روی اصول و آرمان هایشان ایستادگی می کنند.

عجیب آن است که در قالب مفاهیم قدسی این کار را انجام می دهند.

 

- سوء استفاده از مفاهیم قدسی برای ظلم به جوامع بشری

در هفته ای که گذشت یک طرحی خطرناک برای سوریه ریخته بودند می خواستند پرونده سوریه را از شورای امنیت به دادگاه لاهه، قسمت جنایی بفرستند. سوریه با این کار خانه خراب می شد. اما روسیه و چین آن را وتو کردند. خیلی شنیدنی است و دنیای عجیبی است ، نماینده امریکا گفت ببینید اینها با  عدالت انسانی مخالفت می کنند. چطور می شود شما آنجا که تروریست ها قلب انسان ها را در سوریه در می آورند و کباب می کنند و می خورند از عدالت حرفی نمی زنید ولی در اینجا حامی عدالت انسانی شده اید؟!!!

- قابل اعتماد نبودن غربی ها

دولتمردان ما خوب متوجه هستند که آنها  هیچ وقت قابل اعتماد نیستند. ما ضمن حفظ اقتدار تعامل با دنیا را نیز  دنبال خواهیم کرد ما هیچ وقت با دنیا سر جنگ نداریم و با دنیا در صلح  خواهیم بود و از ظرفیت دنیا استفاده خواهیم کرد ولی هیچ وقت سرمان را جلو نمی آوریم و قاتل خود را بر قتل خود مساعدت نمی کنیم.

حضرت آیت الله جوادی آملی این هفته کلام زیبایی فرمودند که اگر اینها با دست راست بیعت کنند با دست چپ خیانت خواهند کرد.

بنده به آنها می گویم که از امتحان کردن ایران صرف نظر کنید چون یکبار در سوریه امتحان کردید. ایران را شناختید دوباره ایران را امتحان نکنید که من جرّب المجرّب فعقله مخرّب، دو راه وجود دارد ما یا باید قارتال(عقاب) باشیم یا گوزگون(لاشخور). قارتال بودن راهی دارد و گوزگون بودن هم راهی دیگر. به ما هیچ وقت اجازه نداده اند که گوزگون باشیم.

امام حسین(علیه السلام ) در کربلا فرمود که اینها دو راه پیش پای من قرار داده اند و به تعبیر من یا باید قارتال باشیم یا گوزگون! اَلا و اِن الدعی ابن الدعی قدر کزنی بین اثنتین بین السلهِ و الذله و هیهات منّا الذله.

- نمایندگان موظف به حل مشکل استخدامی جوانان

دولت قبل در استان ما  1000 نفر را استخدام کرد این استخدام هم رسمی بود و هم تمام شرایط و مقررات در آن رعایت شده بود متأسفانه این افراد الان برای مشغول به کار شدن مشکل دارند. راه حل این مشکل فقط به دست نمایندگان ما در مجلس شورای اسلامی است. بنده از هفت نماینده استان می خواهم این خدمت را انجام بدهند چون  این جوانها روی موضوع استخدام حساب باز کرده اند.

 

- تسلیت به مسئولان استانی

مطلب بعدی اینکه زراعت 3600هکتار زمین زراعتی در بیله سوار ،که مانند طلا با ارزش است و آب ارس هم بر سر زمین مهیا و آماده بود، سوخت و از بین رفت با اینکه آب هم موجود بود. عده ای می گویند امور آب مسئول این فاجعه است ، عده ای دیگر می گویند تعاونی مسئول است و بعضی قصور مردم را علت امر می دانند. من الان محاکمه نمی کنم که چه کسی مسئول بوده است اما به مسئولان استان تسلیت عرض می کنم. هرهکتار 5تن گندم محصول می دهد،3600 را به 5 ضرب کنید،18 هزار تن گندم از بین رفت، جداً به مسئولان تسلیت می گویم!!!!!

- موسی بن جعفر(علیه السلام ) در قیامت نام شیعیان را می نویسد؛

شهادت حضرت موسی بن جعفر(علیه السلام ) پیش روست ، مردم با عظمت و جلال عزاداری کنند. حضرت موسی بن جعفر(علیه السلام ) کسی است که روز قیامت اسم شیعیان و دشمنان اهل بیت را در دفتر خواهد نوشت؛ محصی اسماء الشیعه  و مبغضیهم. پیامبر(صلی الله علیه و اله) به هریک از 12 امام در قیامت سمتی داده است به موسی بن جعفر (علیه السلام )که رسیده فرموده: محصی اسماءالشیعه و مبغضیهم. وی مسئولیت نام نویسی  شیعیان و دشمنان اهل بیت را خواهد داشت.

خود موسی بن جعفر(علیه السلام ) می فرماید خداوند به شیعه غضب کرد " فوقیتهم بنفسی "گفت خدایا برای این شیعیان جانم را می دهم با اینها کاری نداشته باش. حضرت از جان مبارکشان گذشت بعضی ها از شندرغاز رشوه نمی توانند بگذرند!بعضی ها از یک نگاه به نامحرم نمی توانید بگذرند! از نگاه به یک فیلم مستهجن نمی توانید بگذرند! اما ادعای تبعیت از امام موسی بن جعفر(علیه السلام ) را دارند این ادعا اهانت و بهتان است آنها چه شباهتی به موسی بن جفر دارند؟ معصومین به ما گفته اندخودتان را به ما شبیه کنید

- بزرگان در بند آذربایجان، فداییان قرآن و اسلام

حضرت موسی بن جعفر(علیه السلام ) سمبل و الگوی مقاومت در زندان است ، الان علمای با عظمتی در آذربایجان در زندان ها هستند از خداوند میخواهم خلاصی آنها را از بند زندان فراهم نماید ما از این انسانهای با عظمت تجلیل می کنیم و در هرجایی باید از آنها تجلیل شود. آنها  انسان های بسیار بسیار بزرگ و ولی نعمتان اصلی ما هستندآنها به خاطر آیات قرآن و آیات حجاب گرفتار شده اند و کار خلافی نکرده اند. اگر در کشوری و تمدنی انسان های بزرگ در اسارت بمانند آن تمدن افول خواهد کرد و روی پیشرفت را نخواهد دید.

- تجلیل از سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر

سوم خرداد و عملیات بیت المقدس را گرامی می داریم و از شهدای این عملیات تجلیل می کنیم ما با شهدا پیمان بسته ایم که عزت و مدنیت و فرهنگ کشور را حفظ کنیم. در آن زمان جنگ فیزیکی و بر سر خاک بود و دشمن رو در رو قرار داشت سنگر ما و سنگر دشمن کاملاً مشخص بود اما امروز کار بسیار سخت شده است ما به یک جنگی مبتلا شده ایم که در آن حدود و مرزها مشخص نیست و جنگ بر روی باورهاست. دیگر شهرها را بمباران و ویران نمی کنند بلکه باورها را ویران می کنند در این جنگ گاهی خودی افسر دشمن می شود و به حاکمیت ملی و تراث تاریخی  خود شلیک می کند و ما باید با بصیرت تمام  در این جنگ حضور پیدا کنیم.

ای خدای مهربان عزت و اقتدار کشور اسلامی ما را روزافزون بفرما.

مدیر
Date published: 12:00
10 / 10ScaleMaximum stars

خطبه اول

 

خودم و همه عزیزان را به تقوا و عبودیت و رضای خداوند متعال دعوت می نمایم.

 

-         به سمت مقصد ومنزلگاهی معین مسافریم

وصف بزرگ تقوا در کلام خداوند متعال این است که تقوا توشه است. معنای توشه این است که ما مسافریم  و واضح است که مسافر در این منزلگاه دنیا ماندگار نیست. ما در این دنیا غریب و مسافر هستیم ، الدنیاء دار الغربا و موطن الاشقیاء و کسی که در این دنیا مسافر است باید مانند یک مسافر با این دنیا معامله  کند. مسافر بودن یعنی در مقابل ما مقصد و منزلگاهی وجود دارد که ما در آن مقصد نزول خواهیم کرد.برای هرکس منزل و مقصدی وجود دارد.خداوند در این عالم برای هرکسی سفره ای پهن و منزلگاهی حاضر نموده است. منزل شما ،کدام منزل است ؟!

-         منزلگاه اشرار در کلام امیرالمومنین علیه السلام

کسانی که در این دنیا بی حساب زندگی کرده اند، منزلگاهی تماشایی دارند، کسانی که زندگی آنها زندگی سفهی است، منزلگاه جالبی دارند. حضرت علی (علیه السلام ) چه زیبا ، منزلی را که برای اشرار درست شده برای ما توصیف نموده است. این کلام را برای همیشه آویزه گوشتان نگه دارید. چه خوب است که نهج البلاغه ای داشته باشید و هراز گاهی از جملات آن برای خودتان بخوانید. حضرت می فرماید " و أما أهل المعصية فأنزلهم شر دار، و غل الايدي الي الأعناق و قرن النواصي بالأقدام و ألبسهم سرابيل القطران و مقطعات النيران، في عذاب قد اشتد حره، و باب قد أطبق علي أهله، في نار لها كلب و لجب و لهب ساطع و قصيف هائل، لا يظعن مقيمها، و لا يفادي اسيرها، و لا تفصم كبولها لا مدة للدار فتفني و لا أجل للقوم فيقضي : خطبه 108" خداوند اینها را نازل کرد در کجا؟ در آن جایی که شرَّ دارٍ، خانه ای که شر باشد چطور جایی است؟ از خانه های دنیایی نیست، وغلّ الايدى الى الاعناق، وقرن النواصى بالاقدام؛ خداوند متعال دست  آنها را بر گردن شان و ناصیه آنها را به پایشان بسته است، ناصیه به موی پیشانی گفته می شود که اگر از ناصیه ی هر حیوانی گرفته شود دیگر آن حیوان نمی تواند تکان بخورد.  والبسهم سرابيل القطران، بر آنها لباسهایی از روغن قطران پوشانده است، سوختگی ناشی از روغن از سایر سوختگی ها شدید تر است چون روغن فقط یک لحظه نمی سوزاند روغن وقتی به بدن چسبید تا زمانی که کنده نشده خواهد سوزاند و در بین روغن ها آن روغنی که از همه شدید تر می سوزاند و بوی بدی دارد روغن قطران است. ومقطعات النيران، خداوند متعال خودش برای اینها لباس دوخته است و حضرت می فرماید که این لباس از جنس آتش است. فى عذاب قد اشتد حرّه وباب قد اطبق على اهله؛ خداوند متعال آنها را در عذابی گرفتار کرده است که حرارت آتش آن لحظه به لحظه بیشتر می شود. و جایی است که تمام درها بسته است، قد اطبق على اهله، آنها دنبال راه فرار می گردند تا از آن منزل وحشتناک خارج شوند و از خفگی و سوختگی آنجا رهایی یابند اما راه فراری نیست، به تعبیر قرآن ولات حین مناص. في نار لها كلب و لجب و لهب ساطع و قصيف هائل ؛ حضرت علی (علیه السلام ) می فرماید. آن آتش ، آتشي است كه داراي زبانه هاي بلند و صداهاي ترساننده و شعله هاي افروخته و صداهاي بسيار بلند حیران و سرگردان كننده است. به صدای خیلی بلند و ترسناک قصیف هائل گفته می شود . لا يظعن مقيمها، و لا يفادي اسيرها، و لا تفصم كبولها؛ حضرت می فرماید: آنكه در آن آتش جاي بگيرد توانايي كوچيدن از آن را ندارد، و آنكه در اسارت آن باشد رها شدني نيست، و زنجيرهاي آن بريده نمي شود، حتی با فدیه نمی توان اسیر در آنجا را آزاد نمود. لا مده للدار فتفني و لا أجل للقوم فيقضي ؛ حضرت در ادامه می فرماید:  براي سراي دوزخ زماني نيست كه سپري گردد، و ساكنان آن براي سكونت در آن، وقت معيني ندارند كه به پايان برسد. به انسانی که با لذات مقطعی خودش را گرفتار چنین منزلگاهی بکند چه می توان گفت و آیا کار عاقلانه ای انجام داده است؟!خداوند ما را از خواب عقل نجات دهد! نعوذ بالله من سبات العقل

-        دست های بیرون آمده از قبر، خواهان مغفرت و شفاعت!

ای کاش انسان ها چشمی داشته باشند و ببیند افرادی را که با حسرت از این دنیا می روند، در چه حالی هستند. حضرت آیت الله  آشیخ علی صافی از مرحوم آسیدجمال گلپایگانی نقل می کردندکه می فرمود وقتی به نجف رفتم دیدم چشم برزخی ام باز است و دیدم که با این چشم، من نمی توانم تحمل بکنم و همه امور برزخی را می دیدم ، دست به دامان حضرت علی (علیه السلام ) شدم و به ایشان توسل کردم و گفتم آقا جان من چشم برزخی نمی خواهم و نمی توانم تحمل کنم، واسطه شوید این را از من بگیرند. ایشان می فرماید در آن روزهایی که دیده ی برزخی ام باز بود به وادی السلام رفتم دیدم خدایا چقدر قبر هایی که از آنها دست بیرون آمده ، من می گذشتم ولی دست آنها به سوی من دراز بود و چیزی می خواستند.آنها مغفرت و شفاعت می خواستند اما امکان ندارد. «وَلَاتَ حِینَ مَنَاصٍ»( سوره ص – آیه 3)

-         نماز میقات مومن

حقیقت نماز رو به رو شدن با خداوند و در برابر خداوند ایستادن است و به این حالت محاذات گفته می شود. یعنی صورت و روی قلب در مقابل و محضر خداوند متعال قرار بگیرد. سرّّ و فلسفه و تمام حقیقت نماز این است. وقتی در این حالت روی قلب در مقابل خداوند متعال قرار گرفت در این زمان است که سیر ومقایسه شروع می شود.مولوی به این موضوع اشاره کرده است:

اگر نه روی دل اندر برابرت دارم          من این نماز حساب نماز نشمارم

مرا غرض ز نماز آن بود که پنهانی         حدیث درد و فراق تو، با تو بگذارم

بهترین نماز و آن نمازی که واقعاً نماز است به دلیل آن نیست که انسان چیزی از خدا می خواهد و به آن خاطر به نماز ایستاده است، نه، بلکه نماز آن است که انسان از روی درد در برابر و محضر خداوند قرار بگیرد، کدام درد؟  از علامه طباطبایی خواستند که ارتباط انسان با خدا را در یک کلمه تعریف نماید، آقا فرمود: ما به تو محتاج و تو مشتاق ما. اگر از روی احتیاج به درگاه خداوند روی بیاوریم درست نیست و لذتی ندارد.

خوشا نماز و نیای کسی که از سر درد     به آب دیده و خون جگر طهارت کرد

پس بدان این اصل را ای اصل‌جو                هر که را دردست او بردست بو

در ادامه می گوید:

مرا غرض ز نماز آن بود که پنهانی               حدیث درد و فراق تو، با تو بگذارم

و گرنه این چه نمازی بود که من بی تو          نشسته روی به محراب و دل به بازارم

از این نماز ریایی چنان خجل شده ام              که در برابر رویت نظر نمی آرم

این رو به رو شدن با خداوند متعال و قرار گرفتن در برابر عظمت او، برای انسان میقات است. نمازگزار در  همین میقات احرام می بندد و همین که مصلیّ الله اکبر  می گوید احرام می بندد و سیر شروع میشود و به طرف حرم می رود.

 

-         سنجش اعمال با ترازوی نماز

نماز یعنی ترازو، حضرت پیامبر(صلی الله علیه و اله)می فرماید: الصَّلَوةُ مِيزَانْ؛ مَن‌ وَفّی‌ اسْتَوْفَي‌. هرچه انسان بیشتر در کارنامه اعمالش از این نوع رو در درو قرار گرفتن بیشتر داشته باشد برنده است و اگر این حالت نباشد بازنده خواهد بود. حضرت به حماد بن عيسي فرمود:" ما أقبح بالرجل أن يأتي عليه ستون سنه أو سبعون فما يقيم صلاه واحده بحدودها تامه " وای بر مردی که شصت هفتاد سال از عمرش گذشته ولی یکبار با خداوند رو به رو نشده است. نماز خوانده اما رو در رو نشده است. چنین شخصی  را در حالت احتضار رویش را از سمت قبله برمی گردانند چون در زندگی رو به قبله زندگی نکرده است.

-         طهارت روح ،شرط حضور

ترازو برای سنجش برخورداری یک انسان از نعمات و عنایات خداوندی ، قرار گرفتن در محاذات حق است. این میزان و ترازو است، هرکس توانست در این حالت قرار گیرد او از این عالم سهم برده است و الّا بی نواست. خودتان را ارزیابی کنید. تا انسان متطهر نشود نمی تواند در برابر حق بایستد. با این وضوی ظاهری که می گیرید دست و پا را می شورید اما همه اینها کارهای سمبلیک هستند و خداوند متعال که از ما شستشوی ظاهری نمی خواهد و تمام این اعمال اسراری دارند. همین که درون انسان تطهیر شد می تواند با خداوند رو در رو شود. در این هنگام است که نماز مانند آئینه می شود و در این آئینه انسان باید خوب خودش را  تماشا نماید.

یکی از عرفا می گوید در خواب دیدم که نماز می خوانم، در مقابل من آئینه گرفتند و در آئینه به خودم نگاه کردم، جمالی دیدم که از توصیف آن عاجزم.

در نماز انسان هم خودش و هم خداوند را خواهد دید.

اندر همه عمر من شبی وقت نماز             آمد بر من خیال معشوقه فراز

بگشاد زرخ حجاب و می گفت به ناز       باری بنگر که از که می مانی باز

-         نماز تشریف است و نه تکلیف

کسانی که نماز نمی خوانند نمی دانند که چه چیزی را از دست می دهند.آنها اینگونه متوجه شده اند که نماز تکلیف است اما نماز تکلیف نیست بلکه نماز تشریف است. ما در این عالم یک شرافت داریم، در این نشأه و در این عالم تمام هست و نیست بشر یک چیز است مابقی هرچه هست مانند اسباب بازی در دست بچه بازیچه هستند، و آن یک چیزی که انسان دارد این است که به شرف محاذات با خداوند برسد و در مقام نجوی و تکلّم با حق بایستد در برابر خداوند رو در رو بایستد واز آن منهل آب بنوشد و از شراب ناب آن مست شود

شراب ناب می خواهم که مرد افکن بود زورش             که تا یک دم بیاسایم زدنیا و شر و شورش

 

-      فلسفه دین، اتصال انسان نمازگزار به خداوند در حال محاذات

فلسفه دین همین است که انسان را در زمانی که درنماز و برابر خداوند قرار می گیرد متصل به خداوند نماید، هرکس وصل شد دیگر خواهد رفت برگشتی متصوّر نیست" الهی من ذا الذی ذاق حلاوة محبتک، فرام منک بدلا " یا "فابتغی عنک حولا"؛ حضرت می فرماید کسی که این حالت را درک کرد دیگر بازگشت ندارد. اینها صحبت هایی است که حضرات معصومین به کنه آن رسیده اند و واسطه تمام مقامات معنوی هستند. از حضرت پرسیدند آقاجان این هایی که شما می فرمایید چه کسی می تواند به آنها برسد، حضرت فرمود: من شئنا، آن کسی که ما بخواهیم.

-        لا خیر فی دین لا صلاة له!

دینی که انسان را به خدا وصل نکند و دینی که در آن نماز نباشد و دینی که در آن فقط یکشنبه ها با خدا چند کلمه ای صحبت بشود دین نیست. یعنی خداوند اینقدر ارزان و بدون جاذبه است که فقط منحصر به یکشنبه ها بشود؟

عده ای به پیامبر(صلی الله علیه و اله) گفتند هرچه بگویی قبول می کنیم اما نماز نخوانیم. حضرت فرمود" لا خیر فی دین لا صلاة له " آن دینی که در آن نماز وجود نداشته باشد در آن خیری نیست. این چه دینی است که در محرم عزاداری می شود ولی خبری از نماز نیست، پیامبرمان می فرماید چنین دینی که نماز در آن نباشد، نماز ی که انسان را در برابر خداوند نگه دارد و انسان را به سیر در جمال و جلال حق ببرد، این دین فایده ای ندارد. این دین نشد ، این بازیچه قرار دادن دین است.کسانی که«اتَّخَذُواْ دِینَهُمْ لَعِبًا وَلَهْوًا وَغَرَّتْهُمُ الْحَیَاةُ الدُّنْیَا»(انعام-آیه70)ببینید که خداوند چگونه درباره آنها صحبت کرده است.به پیامبر ما که پیامبر وصل است دستور می دهد که آنها را رها کند وَذَرِ الَّذِینَ اتَّخَذُواْ دِینَهُمْ لَعِبًا وَلَهْوًا وَغَرَّتْهُمُ الْحَیَاةُ الدُّنْیَا وَذَکِّرْ بِهِ أَن تُبْسَلَ نَفْسٌ بِمَا کَسَبَتْ لَیْسَ لَهَا مِن دُونِ اللّهِ وَلِیٌّ وَلاَ شَفِیعٌ وَإِن تَعْدِلْ کُلَّ عَدْلٍ لاَّ یُؤْخَذْ مِنْهَا أُوْلَـئِکَ الَّذِینَ أُبْسِلُواْ بِمَا کَسَبُواْ لَهُمْ شَرَابٌ مِّنْ حَمِیمٍ وَعَذَابٌ أَلِیمٌ بِمَا کَانُواْ یَکْفُرُونَ(انعام-آیه70)

- بیست و هفتم  رجب  و تجلی اعظم خداوند

ما توفیق محاذات با حق را از 27 رجب بدست آورده ایم. قدر این روز را بدانیم . در طول سال شرافت هیچ روزی به 27 رجب نمی رسد. در آن شب خداوند تجلی کرده است اما تجلی اعظم. خداوند متعال در هر نعمتی تجلی یافته است در قرآن و زمین و آسمان و دشت و کوه و سنگ و ... در همه متجلی است، اما فقط در یک جا تجلی اعظم دارد . قدر شب 27 رجب را بدانید. اللهم اني اسئلك بالتجلی الاعظم في هذه الليله ، خداوند در آنجا تجلی اعظم نموده است ، چون بشر هرچه دارد از آن شب دارد، خداوند سفره بزرگ را در آن شب گسترانیده است، بعد از آن دیگر به کدام سفره انسان می تواند افتخار نماید، سفره خوردن و آشامیدن و خوابیدن و بدن مادی را تیمار کردن؟

- بیست و هفتم رجب و آغاز دوران سلطنت انسان

خداوند هرچه به بشر داده در شب 27 رجب داده و بشر در آن شب با عالم بالا ارتباطش را درست نمود و ارتباط و سلطنت شروع شد. پیامبر(صلی الله علیه و اله) فرمود" بعثت لاجعلکم ملوکا علی الارض "آمده ام همه شما را پادشاه کنم

خیال خواجگی ام بود، بندگی تو کردم                هوای سلطنتم بود عشق تو گزیدم

حال اگر کسی بگوید من این را نمی خواهم، به جز این چه چیزی وجود دارد؟: أقْبلوا على جِيفةٍ قدْ افْتضحوا بِأكْلِها؛ کسی که جا بماند ، حضرت علی (علیه السلام ) می فرماید مردار خواهد خورد و آبرویش خواهد رفت. آن رشوه ای که به خانه آورده می شود مردار است، در آن عروسی هایی که میزبان شراب زیاد به مهمان ها می خوراند تا پول هدیه ی بیشتری بدهند، آن پول نیست بلکه مردار است. کسی که از یک ماه مانده به عروسی در منزلش  مجلس قمار برگزار می کند و باصطلاح «بای پولی» می گیرد تا پول عروسی راجور کند، آن پول مردار است. اگر 27رجب وجود نداشته باشد یک چاه باقی می  ماند، آیا می خواهیم در چاه بمانیم؟

کین جهان چاهی است بس تاریک و تنگ    هست بیرون عالمی بی روح و رنگ

- خاتم نبوت ، مهیمن بر تمام انبیاء و کتب آسمانی

پیامبر(صلی الله علیه و اله)میعوث شده تا نگاه ما را از عالم خاکی بالاتر ببرد. پیامبر(صلی الله علیه و اله) می فرماید که با خاک بازی نکنید و سرتان رو به بالا بگیرید، بچه با خاک بازی می کند. به این جمله دقت کنید و لذت ببرید:" رَفَعْتَ بِهِ نَواظِرَ الْعِبادِ وَ اَحْیَیْتَ بِهِ مَیْتَ الْبِلادِ " پیامبر(صلی الله علیه و اله)آمد که دیده ها را از خاک بالا ببرد ، سر را بالا بگیرید« وَيُنَزِّلُ لَكُم مِّنَ السَّمَاءِ رِزْقًا وَمَا يَتَذَكَّرُ إِلَّا مَن يُنِيبُ»(غافر-آیه ی 13 ) پیامبر(صلی الله علیه و اله)آمد تا آرزوهای حقیر و کوچک را به آرزوهای بزرگ تبدیل نماید و آمد تا تمام نبوت ها را خاتمه باشد" الخاتم لما سبق والفاتح لما استقبل و المهیمن علی ذلك كله " هر مقامی که در گذشته بود همه را احراز نمود  و در آینده هم هر مقامی که به فکر می رسد به دست آورد و بر تمام کتاب هایی که نازل شده بودند و بر تمام نبوت ها و پیامبرهایی که آمده بودند پیامبر ما مهیمن و نگهبان شد.

با این جمله عرایضم را به پایان می رسانم و آن اینکه خداوند در دو چیز از تعبیر منت استفاده فرموده است، منت یعنی النعمه العظیمه، یکی در بعثت پیامبر(صلی الله علیه و اله) است آنجا که فرمود «لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَى الْمُؤمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولاً»( آل عمران-آیه164) و یکی هم اینکه حکومت را از دهان گرگ های گرسنه بگیرد و به دست انسان های صالح بسپارد که ما به آن ولایت فقیه می گوییم.

- درد عالم اسلام ولایت السفیه است و درمان آن ولایت فقیه

آقای الهلالی عالم بزرگی از مصر است و الان در استرالیا زندگی می کند ، ایشان می گوید من متوجه شدم که درد عالم اسلام ولایت السفیه است و درمان آن ولایت فقیه است و این را فهمیدم که هرکس ولایت فقیه را نمی خواهد ولایت سفیه را می خواهد.« وَنُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ »( القصص –آیه5)

 

 


 

خطبه دوم

بسم الله الرحمن الرحیم

خودم و همه عزیزان را به تقوای خداوند متعال دعوت می نمایم

 

- تقوا، زندگی کردن از روی حساب

عزیزان معنی تقوا یعنی اینکه انسان با حساب و کتاب زندگی کند.این مسئله را قبل از شرع ، عقل می گوید. خداوند عالم را از روی حساب خلق کرده است و  ما هم در عالم حساب زندگی می کنیم و زیر نظر هستیم  و روزی مورد بازخواست قرار خواهیم گرفت.

- انسان تحت مؤاخذه خداوند

اگر دعای کمیل را مرور کنید می بینید خداوند از سه طریق ما را زیر نظر دارد . اولین مورد ملائکه هستند  " وَ كُلَّ سَيِّئَةٍ اَمَرْتَ بِاِثْباتِهَا الْكِرامَ الْكاتِبينَ " ، دومین مورد دست و پا و چشم و اعضای بدن خود انسان است" جَعَلْتَهُمْ شُهُوداً عَلَیَّ مَعَ جَوَارِحِی " همه آنها زبان باز کرده و حرف خواهند زد.سومین مورد آن است که خود خداوند مراقب ماست" وَ کُنْتَ أَنْتَ الرَّقِیبَ عَلَیَّ مِنْ وَرَائِهِمْ " و خود خدا در ورای این اسباب قرار دارد و نظاره گر است و دیگر برای انسان خلوتی دور از چشم خداوند نیست. خداوند در قرآن هم می فرماید که ثبت می کنیم« إِنَّا کُنَّا نَسْتَنسِخُ مَا کُنتُمْ تَعْمَلُونَ »( الجاثیه- آیه29)، آیا خداوند نسخه برداری می کند که فقط بایگانی کند؟ نه این طور نیست، آنها را نگه خواهند داشت و یکی یکی و دقیقه به دقیقه تمام طول عمر انسان را از جلوی چشمش عبور خواهند داد که در فلان سال و روز و ساعت  ببین که در بازار بودی و اینکار را انجام دادی ، در اداره فلان کار را کردی. تمام آنها یک به یک از مقابل دیدگان انسان عبور خواهد کرد. خداوند روز قیامت می فرماید انسان ها را نگه دارید تا به سؤالات ما جواب دهند« وقفوهم إنهم مسئولون »(صافات-آیه24)به خداوند متعال پناه می بریم.

- رضایت خداوند، پر کننده ی کفه ی ترازوی اعمال انسان

حضرت داوود خطاب به خداوند بیان داشت: خدایا آیا میشود آن ترازویت را به من نشان بدهی، آن ترازویی را که با آن محاسبه اعمال خواهی کرد طبعاً آن ترازو مثل ترازوهای معمولی و دنیوی نیست، "ان داوود سأل ربه ان یریه المیزان فلما رأی غشی علیهم" یعنی تا ترازوی محاسبه را به داوود نشان دادند غش کرد "فلما افاق"وقتی بهوش آمد"قال: یا الهی من الذی یقدر ان یملا ء کفه بالحسنات" خدایا چه کسی متواند کفه ی این ترازو را با حسنات پر کند؟ خداوند متعال فرمود:«یا داوود انی اذا رضیت عن عبدی مَلَأتها بالتمره» من اگر از کسی راضی باشم با یک خرما آن را پر می کنم. پس کاری بکنیم که خدا از ما راضی باشد. در زندگی به گونه ای زندگی کنیم که خداوندیک بار هم نگوید چرا!

- رجب و شعبان ، مقدمه ی رمضان

عزیزان من سفره رجب رفته رفته در حال جمع شدن است مبادا که از این سفره دست خالی خارج شوید. از آسمان که ندا داده می شود هل من مستغفر؟ هل من تائب؟ انا جلیس من ذکرنی، انا مطیع من اطاعنی، دیگر در حال تمام شدن است. خودتان یک خانه تکانی بکنید ، ماه رجب و شعبان برای این است که در رمضان خیلی با صفا و پاک به مهمانی خداوند وارد شویدهمیشه این فرصت وجود ندارد همچنانکه الآن رجب تمام می شود روزی هم تمام عمر به پایان خواهد رسید.

صبح است ساقیا قدحی پر شراب کن                دور فلک درنگ ندارد شتاب کن

 

- فضیلت بیست وهفت رجب، روز مبعث رسول الله(صلی الله علیه و اله)

در محشر کسی را می آورند که در پرونده اعمال او نوشته شده که او هفتاد سال روزه گرفته است ، می گوید من که اصلا هفتاد سال عمر نکردم، خداوند پاسخ خواهد داد که 27 رجب را روزه گرفته ای. اگر 27 رجب را روزه بگیرید ثواب هفتاد سال روزه دارد. ببینید در این گرسنگی کشیدن چه اسراری وجود دارد، بروید و خودتان به آن برسید. در مورد  شب 27 رجب آقا امام جواد (علیه السلام ) فرمود که آن شب از هر آنچه که از اول خلقت خورشید به آن تابیده است، افضل است. آن شب را از دست ندهید. در آن شب اسراری وجود دارد که فرصت بیان آنها نیست و از جمله شب هایی است که احیاء آن فضیلت خاصی دارد.

- یاری پیامبر(صلی الله علیه و اله) در ماه رجب، وسیله تطهیر

ماه رجب ، ماه پیامبر(صلی الله علیه و اله)است، پیامبر(صلی الله علیه و اله) فرموده است خدا رحمت کند هرکس را که در این ماه به من کمک کند، چطور کمک کند؟ این ماه سه عمل دارد، یکی استغفار و دیگری روزه و سومی صدقه است. پیامبر(صلی الله علیه و اله) می فرماید که با این سه عمل به من کمک کنید تا من شما را تطهیر کنم و الا پیامبر(صلی الله علیه و اله) چه نیازی به کمک دارد.یکبار دیگر به این مفهوم توجه کنیم، پیامبر(صلی الله علیه و اله) می فرماید:" رحم الله من اعائنی علی شهری " پیامبر(صلی الله علیه و اله) کمک به چه کارش می آید، می گوید کمک کنید تا شما را تطهیر نمایم. یکی از خصوصیات این ماه آن است که هرچه صدقه بدهید خداوند آنرا تا قیامت پرورش می دهد و بعد در آنجا به انسان بر می گرداند، آیا نمی خواهید برای خدا صدقه بدهید و خداوند تا قیامت آن را پرورش دهد؟ فکر کنید چگونه خواهد شد که خداوند تا قیامت آنرا پرورش دهد؟ حضرت می فرماید در قیامت حسنه اندک بعضی در نتیجه پرورش خداوند مانند کوه احد به او باز گردانده می شود.

ما تعداد زیادی موسسات خیریه داریم. برای کمک به بیماریهای سرطانی موسسه ریحانه و همچنین برای کمک به بیماران ام اس موسسه مهرانه فعالیت می کنند. در مشگین شهر سیل آمده است و خانه های فقرا را خراب کرده است. خیرین پیش قدم بشوند برای آنها خانه بسازند و بگویند خدایا این پول را به تو می دهم و شما این پول مرا پرورش خواهی دادو بعد به من باز خواهی گرداند. مادر حضرت موسی(علیه السلام ) بچه را به خدا سپرد و خداوند بچه را پرورش داد و پیغمبرش کرد و به مادر بازگرداند. در ماه رجب فقراء را برای خودتان اسوه قرار دهید. در دعای شعبان می خوانیم:« وَ ارْزُقْنِي مُوَاسَاةَ مَنْ قَتَّرْتَ عَلَيْهِ مِنْ رِزْقِكَ » اول صدقه بدهید و بعد این دعا را که دعای ماه رجب است بخوانید.

- درایت و آینده نگری مقام معظم رهبری در مورد مذاکرات هسته ای

از درایت  و آینده نگری مقام معظم رهبری در مذاکرات هسته ای تجلیل می کنیم. حضرت آقا چقدر خوب تشخیص دادند. اولا من تحسین می کنم مقاومت گروه ایران را در مذاکرات هسته ای و از اینکه با عزت در برابر زیاده خواهی 1+5 ایستادند. چقدر خوب گفت معاون وزیر امورخارجه که ایستادگی بر روی اصولمان  برای ما خیلی مهم تر از رسیدن به توافق نهایی است. رئیس جمهور ما چقدر خوب گفت که همه چیز حل است و فقط یک چیز باقی مانده است و آن هم لجاجت طرف غربی است و چیز دیگری در میان نیست. مگر فزون خواهی غربی ها  تمام شدنی است؟ آیا می دانید که چقدر ما تنازل کرده ایم؟ ملت ما نمی داند. می دانید که چقدر مماشات کرده ایم؟ به یک تنازل بی نظیر در تاریخ انقلاب دست زده ایم، آیا از این بالاتر چیزی می خواهند؟ آنها با اقندار علمی ما کار دارند.آنها با حاکمیت ملی ما مشکل دارند. با بنیه  و اقتدار دفاعی ما مشکل دارند.می خواهند مارا خلع سلاح کنند و بدترین نوع خلع سلاح ، خلع سلاح علمی است. می خواهند ما را خلع سلاح دفاعی بکنند. می خواهند حاکمیت ملی ما را نقض کنند و به اسم بازرسی می خواهند در تمام نقاط کشور ما سرک بکشند، این دیگر حاکمیت ملی برای ما باقی نخواهد گذاشت.

- زمان تهدید ملت ها گذشته است

هر ملتی که حاضر باشد که خودش را خلع سلاح کند، سند بردگی و رقیت و ذلت  و خوار شدن و مرگ خودش را امضا کرده است. 500 سال ما را خلع سلاح کردند دیگر بس است، زمان خلع سلاح شدن دیگر گذشته است همچنانکه زمان تهدید دیگر گذشته است، ان زمن التهدید قد ولّی؛ برای یک ملت عار است که به قاتل خودش برای قتل خودش کمک کند.

هانی را آوردند تا سرش را بزنند، گفتند سرت را جلو بیاور تا سرت را راحت بزنیم، گفت من هیچ وقت به قاتل خودم در قتل خودم کمک نمی کنم .

- اقتدار ایران در بی اثر نمودن تحریم ها

به نام جامعه جهانی چه ظلم های بسیاری بر ملت ها روا داشته اند. یکی از مقامات بلند مرتبه آمریکا گفت: ما آن چنان تحریمی بر ایران اعمال کرده ایم که الان هرچه تلاش می کنیم یک تحریم شدیدتر از آن وضع کنیم چیز جدیدی وجود ندارد.  این بدین معنا است که هرچه سنگ در دست داشته اند بر سر ایران انداخته اند.

یک نفر دیگر هم از یکی از مراکز تحقیقاتی امریکا گفته است که به غیر از طاعون هر بلایی بر سر این ملت ریخته شد!!- از کدام محمل قانونی این کار را انجام دادید ؟-وی ادامه می دهد: اما آنها هنوز محکم بر روی اصول و آرمان هایشان ایستادگی می کنند.

عجیب آن است که در قالب مفاهیم قدسی این کار را انجام می دهند.

 

- سوء استفاده از مفاهیم قدسی برای ظلم به جوامع بشری

در هفته ای که گذشت یک طرحی خطرناک برای سوریه ریخته بودند می خواستند پرونده سوریه را از شورای امنیت به دادگاه لاهه، قسمت جنایی بفرستند. سوریه با این کار خانه خراب می شد. اما روسیه و چین آن را وتو کردند. خیلی شنیدنی است و دنیای عجیبی است ، نماینده امریکا گفت ببینید اینها با  عدالت انسانی مخالفت می کنند. چطور می شود شما آنجا که تروریست ها قلب انسان ها را در سوریه در می آورند و کباب می کنند و می خورند از عدالت حرفی نمی زنید ولی در اینجا حامی عدالت انسانی شده اید؟!!!

- قابل اعتماد نبودن غربی ها

دولتمردان ما خوب متوجه هستند که آنها  هیچ وقت قابل اعتماد نیستند. ما ضمن حفظ اقتدار تعامل با دنیا را نیز  دنبال خواهیم کرد ما هیچ وقت با دنیا سر جنگ نداریم و با دنیا در صلح  خواهیم بود و از ظرفیت دنیا استفاده خواهیم کرد ولی هیچ وقت سرمان را جلو نمی آوریم و قاتل خود را بر قتل خود مساعدت نمی کنیم.

حضرت آیت الله جوادی آملی این هفته کلام زیبایی فرمودند که اگر اینها با دست راست بیعت کنند با دست چپ خیانت خواهند کرد.

بنده به آنها می گویم که از امتحان کردن ایران صرف نظر کنید چون یکبار در سوریه امتحان کردید. ایران را شناختید دوباره ایران را امتحان نکنید که من جرّب المجرّب فعقله مخرّب، دو راه وجود دارد ما یا باید قارتال(عقاب) باشیم یا گوزگون(لاشخور). قارتال بودن راهی دارد و گوزگون بودن هم راهی دیگر. به ما هیچ وقت اجازه نداده اند که گوزگون باشیم.

امام حسین(علیه السلام ) در کربلا فرمود که اینها دو راه پیش پای من قرار داده اند و به تعبیر من یا باید قارتال باشیم یا گوزگون! اَلا و اِن الدعی ابن الدعی قدر کزنی بین اثنتین بین السلهِ و الذله و هیهات منّا الذله.

- نمایندگان موظف به حل مشکل استخدامی جوانان

دولت قبل در استان ما  1000 نفر را استخدام کرد این استخدام هم رسمی بود و هم تمام شرایط و مقررات در آن رعایت شده بود متأسفانه این افراد الان برای مشغول به کار شدن مشکل دارند. راه حل این مشکل فقط به دست نمایندگان ما در مجلس شورای اسلامی است. بنده از هفت نماینده استان می خواهم این خدمت را انجام بدهند چون  این جوانها روی موضوع استخدام حساب باز کرده اند.

 

- تسلیت به مسئولان استانی

مطلب بعدی اینکه زراعت 3600هکتار زمین زراعتی در بیله سوار ،که مانند طلا با ارزش است و آب ارس هم بر سر زمین مهیا و آماده بود، سوخت و از بین رفت با اینکه آب هم موجود بود. عده ای می گویند امور آب مسئول این فاجعه است ، عده ای دیگر می گویند تعاونی مسئول است و بعضی قصور مردم را علت امر می دانند. من الان محاکمه نمی کنم که چه کسی مسئول بوده است اما به مسئولان استان تسلیت عرض می کنم. هرهکتار 5تن گندم محصول می دهد،3600 را به 5 ضرب کنید،18 هزار تن گندم از بین رفت، جداً به مسئولان تسلیت می گویم!!!!!

- موسی بن جعفر(علیه السلام ) در قیامت نام شیعیان را می نویسد؛

شهادت حضرت موسی بن جعفر(علیه السلام ) پیش روست ، مردم با عظمت و جلال عزاداری کنند. حضرت موسی بن جعفر(علیه السلام ) کسی است که روز قیامت اسم شیعیان و دشمنان اهل بیت را در دفتر خواهد نوشت؛ محصی اسماء الشیعه  و مبغضیهم. پیامبر(صلی الله علیه و اله) به هریک از 12 امام در قیامت سمتی داده است به موسی بن جعفر (علیه السلام )که رسیده فرموده: محصی اسماءالشیعه و مبغضیهم. وی مسئولیت نام نویسی  شیعیان و دشمنان اهل بیت را خواهد داشت.

خود موسی بن جعفر(علیه السلام ) می فرماید خداوند به شیعه غضب کرد " فوقیتهم بنفسی "گفت خدایا برای این شیعیان جانم را می دهم با اینها کاری نداشته باش. حضرت از جان مبارکشان گذشت بعضی ها از شندرغاز رشوه نمی توانند بگذرند!بعضی ها از یک نگاه به نامحرم نمی توانید بگذرند! از نگاه به یک فیلم مستهجن نمی توانید بگذرند! اما ادعای تبعیت از امام موسی بن جعفر(علیه السلام ) را دارند این ادعا اهانت و بهتان است آنها چه شباهتی به موسی بن جفر دارند؟ معصومین به ما گفته اندخودتان را به ما شبیه کنید

- بزرگان در بند آذربایجان، فداییان قرآن و اسلام

حضرت موسی بن جعفر(علیه السلام ) سمبل و الگوی مقاومت در زندان است ، الان علمای با عظمتی در آذربایجان در زندان ها هستند از خداوند میخواهم خلاصی آنها را از بند زندان فراهم نماید ما از این انسانهای با عظمت تجلیل می کنیم و در هرجایی باید از آنها تجلیل شود. آنها  انسان های بسیار بسیار بزرگ و ولی نعمتان اصلی ما هستندآنها به خاطر آیات قرآن و آیات حجاب گرفتار شده اند و کار خلافی نکرده اند. اگر در کشوری و تمدنی انسان های بزرگ در اسارت بمانند آن تمدن افول خواهد کرد و روی پیشرفت را نخواهد دید.

- تجلیل از سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر

سوم خرداد و عملیات بیت المقدس را گرامی می داریم و از شهدای این عملیات تجلیل می کنیم ما با شهدا پیمان بسته ایم که عزت و مدنیت و فرهنگ کشور را حفظ کنیم. در آن زمان جنگ فیزیکی و بر سر خاک بود و دشمن رو در رو قرار داشت سنگر ما و سنگر دشمن کاملاً مشخص بود اما امروز کار بسیار سخت شده است ما به یک جنگی مبتلا شده ایم که در آن حدود و مرزها مشخص نیست و جنگ بر روی باورهاست. دیگر شهرها را بمباران و ویران نمی کنند بلکه باورها را ویران می کنند در این جنگ گاهی خودی افسر دشمن می شود و به حاکمیت ملی و تراث تاریخی  خود شلیک می کند و ما باید با بصیرت تمام  در این جنگ حضور پیدا کنیم.

ای خدای مهربان عزت و اقتدار کشور اسلامی ما را روزافزون بفرما.

Starts: 2014/06/09
Ends: Duration:
P.O. Box:
Ardabil,
Iran


پایگاه اطلاع رسانی موسسه فرهنگی و پژوهشی دارالارشاد مرکز حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله سید حسن عاملی

SiteMap