نسخه آزمایشی
سخـن روز
آیت الله عاملی: قلب مؤمن بین دو انگشت خدا قرار دارد و خداوند است که در قلب او تصرف میکند.

 متن کامل خطبه های نمازجمعه اردبیل بیست وسوم اسفند ماه نودو دو

خودم و همه ی عزیزان را به تقوای خداوند متعال دعوت می کنم.تقوا رمز ابدیت و جاودانگی انسان است.گذشت زمان همه چیز را کهنه می کند ولی بعضی از انسانها به مبارزه با زمان بر می خیزند و زمان آنها را فرسوده نمی کند. هر لحظه زمان ما را فرسوده می کند، امیرالمومنین(علیه السلام) فرموده است” کل معدود منقض “(خطبه۱۰۲نهج البلاغه) هر چیزی که قابل شمارش است در نهایت تمام می شود. این نفسی که انسان می کشد و این باز و بسته شدن های قلب دارای عدد می باشد و قابل شمارش است، از شمارش که بیافتد همه چیز تمام می شود.” و کل متوقع آت ” هر چیزی که انسان توقع آمدن آن را دارد، همان حکم آمدن را دارد ، آیا انسان انتظار این پایان را دارد یا نه ؟ مانند آن است که همین الآن آن پایان فرارسیده است. تقوا است که باعث می شود انسان نسبت به فانی شدن این لحظات عمر بی تفاوت نباشد. انسان بی تقوا لحظه ها را مفت و مجانی از دست می دهد. هر لحظه ، هر روز، هر ماه و هرسال زمان ما را منهدم می کند و از بین می برد، اگر انسان در برابر این انهدام کاری انجام داد و نگذاشت مفت و مجانی از دستش برود به این تقوا می گویند. سرعت انهدام زمان به گونه ای است تا انسان تکان می خورد همه چیز تمام می شود. حضرت امیر(علیه السلام)) می فرمایند” فسابقوا رحمکم اللّه إلى منازلکم الّتی أمرتم أن تعمروها “(خطبه۱۸۸نهج البلاغه) چقدر زیباست که انسان برای روح خودش کاری انجام بدهد! انسان خانه تکانی می کند اما آن مکان اصلی که باید خانه تکانی شود ابدیت انسان است.حضرت می فرمایند سابقوا، از یکدیگر پیشی بگیرید، رحمکم اللّه إلى منازلکم الّتی أمرتم أن تعمروها ، به سرعت به سوی آن منازلی بروید که مأمور به آباد کردن آنها هستید.”والمجانیه لمعصیته” “و الّتی رغّبتم فیها ” آن منازلی که خداوند با ۱۲۴هزار پیامبر و با این همه کتاب آسمانی انسان را به سوی آن ترغیب می کند،” و دعیتم إلیها ” و رسماً انسان را به آنجا دعوت کرده اند طفیلی نیست ،” و استتمّوا نعم اللّه علیکم بالصّبر على طاعته ” اگر انسان می خواهد که خداوند نعمتش را بر او تمام کند باید صبر بر طاعت و بر دوری از معصیت داشته باشد ، باید کفِّ نفس داشته باشد، مخصوصا نسبت به آن نقطه ای که دنیا از آنجا به انسان چشمک می زند و می خواهد او را با خودش ببرد با پول ، ثروت ، مقام ،ریاست ، با کارهای حرام با شکر نعمت و … از راه های حرام به نعمت رسیدن شیرین است خیلی اراده می خواهد ،حضرت می فرماید در اینگونه امور اسارت آور صبر داشته باش و این صبر بیهوده و هدر نیست وخداوند با هعمین صبر و استقامت نعمتش را بر انسان تمام می کند . بعد از آن حضرت یک فرمایشی فرموده اند که زمان بیان آن در همین آخر سال است، این کلام را باید در همین موسم عید نوروز خواند، حضرت می فرمایند” فَإِنَّ غَداً مِنَ اَلْیَوْمِ قَرِیبٌ ” فردا به امروز خیلی نزدیک است.” مَا أَسْرَعَ اَلسَّاعَاتِ فِی اَلْیَوْمِ ” ساعات یک روز در داخل یک روز چقدر سریع می گذرند؟،” وَ أَسْرَعَ اَلْأَیَّامَ فِی اَلشَّهْرِ “روزهای یک ماه در داخل یک ماه چقدر سریع می گذرند؟،” وَ أَسْرَعَ اَلشُّهُورَ فِی اَلسَّنَةِ ” ماه های یک سال در داخل یک سال چقدر سریع می گذرند؟” وَ أَسْرَعَ اَلسِّنِینَ فِی اَلْعُمُرِ ” و چقدر گذر سالهای عمرانسان در داخل عمر انسان سریع است؟!!
در تعبیر دیگری امیر متقین، علی(علیه السلام)) اینگونه می فرمایند” إِذَا کُنْتَ فِی إِدْبَارٍ، وَالْمَوْتُ فِی إِقْبَالٍ، فَمَا أَسْرَعَ الْمُلْتَقَى “(حکمت۲۹ نهج البلاغه)، — ملتقا به دیدار گفته می شود- حضرت می فرمایند: در جایی که انسان در حال ادبار و مرگ در اقبال است، انسان رفته رفته فرسایش می یابد و مرگ هم به پیش می آید، چقدر دیدار و ملاقات نزدیک است، چون از دو طرف در ملاقات تسریع می شود ،الآن این یکسالی که گذشت چقدر با سرعت سپری شد، اگر تمام عالم دست به دست هم بدهند که یک روز آن را برگردانند نمی توانند و شدنی نیست. این یکسالی که گذشت یک امانت بود، یک نگاهی در این امانت بیاندازید، در مورد این امانت از ما سوال خواهد شد. برای سال نو یک برنامه ریزی مناسبی داشته باشید.
عزیزان من یکی از مواردی که خداوند سوال خواهد کرد عمر انسان است« عَنْ عُمْرِهِ فِیمَا أَفْنَاهُ، وَعَنْ شَبَابِهِ فِیمَا أَبْلاَهُ » سوال خواهند پرسید که این یکسال را در کجا سپری کردید؟سوال خواهند پرسید که این جوانی را در چه راهی گذراندید؟ خداوند یک عده ای را در قرآن توبیخ می کند ودر قیامت به آنها می گوید که آیا من به تو عمری ندادم که در آن عمر کاری بزرگ می توانستی انجام بدهی؟!« أَوَلَمْ نُعَمِّرْکُم مَّا یَتَذَکَّرُ فِیهِ مَن تَذَکَّرَ »(فاطر-آیه۳۷) آن کدام عمر است ؟ می نویسند عمرکسانی است که ۱۸ سالگی را درک می کنند. از چهار چیز سوال خواهد شد که یکی عمر است که آن را در چه راهی سپری کرده اید. یکی جوانی است که آن را کجاها فرسوده کردید؟ یکی هم پولی است که انسان خرج می کند که آن را از کجا آورده است؟ خواهند پرسید که این پول را از کجا آورده است ودر چه مواردی خرج کرده است. هم از منشأ و هم از مصرف آن پول سوال خواهند کرد. انسان باید خودش را در مقابل خود بگذارد و این کلام را دائماً به خودش بگوید،که این پولی که دارد خرج می کند در راه تفاخر خرج نکند، برای رقابت خرج نکند، برای چشم و هم چشمی خرج نکند. و سوال آخر از محبت اهل بیت است ،”عن حبنا اهل البیت” از محبت ما اهل بیت سوال خواهد شد، نعمت با عظمت خداوند متعال ولایت اهل بیت است« ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِیمِ »(تکاثر-آیه۸) خداوند می فرماید که از نعمت سوال خواهم کرد، امام رضا(علیه السلام))فرمودند: این عامه یعنی علمای اهل سنت چگونه تفسیر می کنند؟ یکی جواب داد عده ای اینگونه معنا می کنند که مثلا هوا گرم باشد و آب خنک یافت شود، یکی می گوید فردی خیلی گرسنه باشد و یک تکه نان پیدا کند، از آن سوال خواهد شد. حضرت فرمود در شأن خداوند نیست که به انسان آب بدهد و حساب آن را بخواهد،نه اینها نیست، بلکه در مورد ما اهل بیت سوال خواهد شد ، اینکه چقدر انسان آنها را شناخته و از منهل آب خورده است چقدر خودش را به اهل بیت شبیه ساخته و چقدر این محبت در زندگی او اثر داشته است. الآن ما شدیداً احتیاج داریم که خودمان را شبیه اهل بیت نماییم.

اهل بیت(علیه السلام)) خودشان بارها فرموده اند”اعینونا” خودتان را به ما شبیه کنید.
از خداوند می خواهیم این سالی که بر ما گذشت را با غمض از سیئاتی که مرتکب شدیم برای ما سرتاسر حسنه بنویسد و سال نورا سال با برکت، با عنایت و سال گشایش در گره های معنوی و مادی قرار دهد ، مخصوصاً اینکه عالم اسلام در مصیبت های سختی گرفتار می باشد و موالیان اهل بیت در ممالک مختلف روزگار بدی را سپری می کنند خون این مظلومان را حلال کرده اند ومی خواهند نسل آنها را از بین برند ، از خداوند متعال می خواهیم که در سال جدید با عنایات خاص ما را در عرصه عبودیت و معرفت اهل فتح و ظفرهای خاص قرار دهد.
عزیزان! عید نوروز به این خاطر است که طبیعت نو و تازه می شود و زمینی که مرده بود زنده و با طراوت می گردد و زیبایی می یابد و زمین نفس پیدا می کند و برکت خداوند همه جا را می پوشاند و خداوند لباس زیبایی و زندگی را برتمام زمین می پوشاند و ما هم جشن عید برگزار می کنیم به خاطر اینکه اهل بیت در مورد این عید خوشحالی کرده اند . برای حضرت امیر(علیه السلام)) سمنو آوردند، حضرت پرسیدند برای چه این سمنو را آورده اید؟ گفتند آقاجان عید نوروز است برای همین این سمنو را برای شما آورده ایم،حضرت فرمودند” فنیرزونا کل یوم ” اینکه گفته می شود هر روزتان نوروز! از این جمله حضرت گرفته اند.حضرت فرمودند پس برای ما هر روز را عید نوروز سازید، عیدی که در آنان احسان باشد، عیدی که در آن صله رحم باشد، عیدی که در آن دست نزدیکانی که نیازمند هستند گرفته شود عید شرعی است از طرفی ما، با عید گرفتن می خواهیم تکوین را همراهی کنیم نفس تطابق با تکوین خوب است تکوین نو شده ما هم می خواهیم با تکوین نو شویم هم روحا هم ظاهرا. در این همراهی با عالم تکوین ، انسان ها هم می خواهند لباس نو بپوشند و خانه را تمیز کنند و نشاط بیابند و با اعتدال ربیعی اعتدال یابند در این اعتدال به زمین نفس تازه دمیده شده و این اعتدال ربیعی زیبایی برای زمین به ارمغان آورده و کائنات به تسبیح تربیعی معشوق ازلی قامت برافراشته اند اینکه انسان با تکوین همراه بشود این ذاتاً زیبایی است اما حیف است که انسان بخواهد در آداب شکلی با تکوین همراه باشد، زیبایی از آن بالاتر هم وجود دارد و آن هم اینکه انسان در آداب معنوی با این تکوین همراه شود، انسان اخلاق اش را تازه و زیبا کند و ذائقه اش را عوض نماید و اعتقادش را تازه کند.
افسرده ام از کهنه خدایی که تو داری هر لحظه مرا تازه خدای دگری هست
انسان باید با برهان و یقین اعتقادات خودش را بسازد و هر لحظه سنگر های جدیدی را فتح کند چقدر زیبا است که انسان بر سر سفره ای با عظمت بنشیند، نه سفره ای که در آن مرغ و فسنجان و امثال آن است! اینها همه لذات مقطعی است، خداوند متعال سفره ی با عظمتی دارد. خداوند ما را به سفره های با عظمتی دعوت کرده و خوانده است و ما را برای آن سفره ها خلق کرده است . خانه را به خوبی خانه تکانی می کنید اما چه خوب است که انسان خودش را هم تکانی بدهد و درون خودش را هم خانه تکانی نماید راه چیست ؟ راه این است که انسان یک اراده ی جدی بیابد، عالم به گونه ای خلق شده که آن اراده ی جدی بی جواب نمی ماند. این ناموس عالم است به عطش کاذب جواب نمی دهند آنچه در این عالم تضمین شده اراده ی جدی است یعنی اینکه یک اراده ی جدیدی در انسان ایجاد شود که حالا که زمین در حال تحول است روح او هم در تحول باشد و رفتار و کردارش در تحول باشد و با عقلانیت در سیر عبودیت قرار بگیرد.
عقلانیت در عبودیت و در بساطت است و در اسراف و تبذیر و ریخت و پاش نیست . انسان هرچه قدر کامل تر بشود بسیط تر می شود، انسان هرچه که عقلش کامل تر بشود ساده تر زندگی می کند. آن انسانی که دائماً دنبال خودنمایی و خودآرایی و دنبال رنگ و شکل است از کوچک و بی مقدار بودن روحش نشأت گرفته است. رسول خدا اکبر وُلد آدم است و لذا در بساطت و سادگی در رتبه اول است در سال جدید به دنبال این ارزش ها باشید رشته تجمل و اسراف در باطن انسانهاست آنها را بیرون بریزید جارویی بردارید و درونتان را خوب جاروب کنید:
شستشویی کن و وانگه به خرابات خرام تا نگردد زتو این دیر خراب آلوده
کاری کنید عنایات خاص خداوند بر قلب شما نازل بشود، قلب انسان حرم خداوند است، حرم را وانهاده اید کجا را جاروب می نمایید؟ حرم را وانهاده اید و خانه ای را که از سنگ و چوب و آهن است تمیز می کنید!خداوند متعال به موسی(ع) فرمود:« یا موسى کن خلق الثوب نقی القلب حلس البیت »( امالى الصدوق ص۳۰۶) ای موسی اگرلباس تازه نیافتی و لباست کهنه شد، آن درست می شود اما قلبت باید پاک و تازه و براق بشود.
همانگونه که حمام می روید و بدن را می شورید و براق می شود، همانگونه که بدن انسان به شامپو و صابون نیاز دارد، روح انسان هم همینطور است. خداوند در قرآن به حجاج می فرماید که وقتی به منی رسیدید – می گویند در منی انسان به آرزویش می رسد-، خداوند می فرماید به آرزو رسیدن زمانی است که در منی چرکت را بریزی.به حاجی ها می گوید به منی که رسیدید تمام چرک هایتان را بریزید هر وقت زیر آب رفتید نیت کنید و بدون غسل توبه هیچ وقت از حمام خارج نشوید این کار برای انسان مؤونه ای ندارد. نیت کنید خدایا با این آب و غسل نه فقط بدنم را بلکه درونم را می خواهم از کبر و تکبر و منیت بشویم. اگر یک قطره بول در لباس باشد نماز باطل می شود حال اگر ذره ای کبر در قلب کسی باشد آیا نماز باطل نمی شود روایت است اگر در قلب کسی ، “ذره من خردل من کبر”باشد خداوند متعال بهشت را برای او حرام کرده است، در این سال جدید یک یا الله قشنگ از ته دل باید گفت و راه افتاد.
بنده در یک مدرسه علمیه بودم که در آن عارفانی بسیار معمر زندگی می کردند و در شب چراغ های حجره هایشان روشن بود و عالم عجیبی داشتند، یکی از آنها پاکستانی بود و هر ده دقیقه یک یا الله می گفت، اگر تمام نویسنده های دنیا جمع شوند و بخواهند فقط یک یا الله او را توصیف بکنند نمی توانند . یکبار یک یا الله بگویید مانند ابراهیم(علیه السلام)) و به راه بیافتید و بگویید

” إِنِّی ذَاهِبٌ إِلَی رَبِّی سَیَهْدِینِ (سوره صافات – آیه ۹۹ )”، خدایا راه افتادم، بگذارید که خداوند خلعتی زیبا بر شما یعنی، لباس خلّت بپوشاند، همانگونه که بر تن حضرت ابراهیم لباس خلت پوشاند. خداوند متعال یک لباسی دارد به نام لباس خلت،« وَ اتَّخَذَ اللَّهُ إِبْراهیمَ خَلیلاً »(نساء-آیه۱۲۵) در روایت های ما نوشته اند که ابراهیم چگونه و از چه راهی به آن لباس دست یافت. خلّت یعنی دوستی، خداوند لباس دوستی خودش را بر تن انسان بپوشاند نهایت اکرام است. همانطور که به ما گفته اند که حضرت صاحب العصر و الزمان(عج) در عید نوروز ظهور خواهند کرد، او با لباسی خواهد آمد که خود خداوند بر تن حضرت پوشانده است، حضرت لباس دارند، لباس حضرت چیست؟” ألبسه الله تاج الوقار ” خداوند تاج وقار بر سرشان گذاشته اند.” وغشاه بنور الجبار ” و خداوند از نور خودش لباس بر تن حضرت کرده است. چقدر زیباست که انسان هم از نور خدا لباس داشته باشد. خداوند متعال در قرآن لباس را تعریف می کند، آن لباسی که ما می پوشیم آبروی ماست، خانم و آقا را به لباس یکدیگر تشبیه می کند و خداوند متعال بعد از آنکه از آن پوشش صحبت می کند می فرماید« وَلِبَاسُ التَّقْوَیَ ذَلِکَ خَیْرٌ »(اعراف-آیه۲۶). ای پدری که در فکر لباس نو برای فرزندت هستی، آیا هیچ فکر کرده ای که لباسی را برای فرزندت فراهم کنی که خداوند در قرآن از آن به عنوان لباس برتر یاد کرده است . برای فرزندت یک استاد خوب پیدا کن و یک محیط خوب ایجاد کن. آیا شده که خودت به نمازجمعه و جماعت و پای منبر بیایی و دوکلمه یاد بگیری و آن را به فرزندت یاد بدهی؟
در این سال نو توصیه بنده این است که عزیزانی که کینه و کدورتی دارند همه آنها را دور بریزند و در روایات ما بسیار بد گفته شده در مورد آن انسانی که در قهر بماند و هرکس در آشتی کردن پیش دستی کند به او بسیار عنایت و توجه شده است. صله رحم را نه قطع کنید نه کم این جمله را به کسانی می گویم که با تشریفات باعث قطع رفت و آمدها و در نیتجه باعث کم شدن عمرها شده اند. صله ی رحم ذاتاً عمر را زیاد می کند.یک روایت مهم برای افراد تشریفاتی می خوانم، امام صادق (علیه السلام)) فرمودند”احب اخوانی عَلَىَّ مَنْ اَکُونُ مَعَهُ کَما اَکُونُ وَحدی ” دوست بسیار عزیز من آن کسی است که وقتی با او هستم احساس می کنم انگار تنهایم. وقتی انسان تنها شد دیگر آداب وجود ندارد ، حضرت می فرماید، اکون معه کما اکون وحدی، همانگونه که در تنهایی راحتم وقتی او هست هم راحتم.
توصیه می کنم اسراف و تبذیر نباشد و در رسیدگی به فقرا عنایت خاصی وجود داشته باشد یکه خوار نباشید و صرفا اغنیا را در سفره خود جمع نکنید . پیامبر(ص) فرموده است” بِئْسَ الطَّعَامُ طَعَامُ الْعُرْسِ ، یُطْعَمُهُ الأَغْنِیَاءُ وَیُمْنَعُهُ الْمَسَاکِینُ (نهج الفصاحه، ص ۳۷۱ )” چقدر طعام بدی است آن طعام عروسی، که در آن فقط ثروتمندان باشند و در آن هیچ نیازمندی نباشد.
خداوند متعال با عنایات خاص خود سال جدید را جزء عالی ترین حسنه های ما بنویسد.


 

خطبه دوم


بسم الله الرحمن الرحیم

خودم و همه ی عزیزان را به تقوای الهی دعوت می کنم. تقوا توشه اندوختن برای ابدیت است. زمان توشه گرفتن هم عمر انسان در این دنیاست. دنیا را ” متجر اولیاء الله ” (حکمت۱۳۱نهج البلاغه)نامیده اند، یعنی دنیا محل تجارت اولیای خداست، الآن وقت تجارت است. ما نمی دانیم چند هزار و یا چند میلیون سال در برزخ خواهیم ماند ولی در آن برزخ با نگاه حسرت به عمر دنیا نگاه خواهیم کرد و خواهیم گفت ای کاش یک دقیقه از عمر دنیا را الآن به ما می دادند و در این یک دقیقه قیامت به پا می کردیم اما با این آرزو به ما ، خواهند گفت« وَلَاتَ حِینَ مَنَاصٍ »(ص-آیه۳) این آیه قرآن است که می گوید دیگر ممکن نیست. قدر این عمری را که خداوند داده و می دهد بدانید این سال نو که در آن وارد می شوید هرلحظه اش سرمایه است، انسان باید تجارت بکند. حضرت علی (علیه السلام))چقدر خوب این موضوع را متوجه شده است، هیچ کس مانند ایشان نتوانسته این موضوع را بیان کند، حضرت در خطبه ی۲۳۰ نهج البلاغه فرموده است” فاعْملُوا والْعملُ یُرْفعُ”، باید که عمل بالا می رود عمل کنید” والتّوْبةُ تنْفعُ” الآن که توبه فایده دارد باید توبه کرد،”، والدُّعاءُ یُسْمعُ”، الان که دعا را می شنوید، باید دعا کنید.” والْحالُ هادِئةٌ، والاْقْلامُ جارِیةٌ ” حالاکه احوال آرام او قلمهاى فرشتگان براى نوشتن اعمال در جریان است عمل کنید . زبانتان را به ذکر خداوند مرطوب بکنید و وقتی زبان با ذکر تکان می خورد قلب هم با آن همراه شود وتکانی بخورد.” وبادِرُو بِالاْعْمالِ عُمُراً ناکسِاً أوْ مرضاً حابِساً أوْ موْتاً خالِساً “، – فصاحت را بنگرید غوغا می کند- حضرت می فرماید به انجام اعمال صالح مبادرت ورزید پیش‏از آنکه عمرتان مانند ظرفی وارونه گردد و هرچه در درون آن هست بیرون ریزد، عمر انسان آنگونه وارونه خواهد شد و هرچه در درون آن هست بیرون خواهد ریخت حضرت دامه می دهد به انجام اعمال صالح مبادرت ورزید قبل از اینکه بیمارى مانع گردد وشما را از انجام عمل حبس کند به نحوی که دیگر انسان سرپا هم نخواهد توانست نمازی بخواند و بالاخره می فرماید به انجام اعمال صالح مبادرت نمایید قبل از اینکه مرگ شما را هدف قرار دهد. از الآن پیش دستی نمایید و کاری انجام دهید.
تا رسد دستت به خود شو کارگر چون فُتی از کار خواهی زدبر
« فإِنّ الْموْت هادِمُ لذّاتِکُمْ، ومُکدِّرُ شهواتِکُمْ »- الله الله ، فصاحت کلام عقل را حیران می کند- ای کاش فرصت بود و این خطبه را تا به آخر می خواندم. عزیزان من حتماً این خطبه را خودتان از نهج البلاغه مطالعه بکنید.
عزیزان در این روزها غوغایی به پا شده و از باب حقوق بشر از همه طرف به ایران حملات زیادی می شود، و دائماً فریاد حقوق بشر سر می دهند. کاملاً مشخص است که برای ما نقشه ی تازه ای کشیده اند.
رئیس سازمان ملل در دخالتی آشکار رئیس جمهور ما را متهم می کند که حقوق بشر را نقض کرده و به تعهداتشان عمل نکرده است، گویی که رئیس جمهور ما به او تعهد داده است، وگفته است که دولت در بهبود حقوق بشر در ایران که وعده آن را داده بود هیچ کاری انجام نکرده و ایشان در ترویج آزادی و دموکراسی و آزادی عقیده هیچ کاری انجام نداده است! این یک طرف قضیه است. از طرف دیگر تمام هیئت های اروپایی که آمده اند و گمان بعضی ها این است که برای اصلاح روابط تجاری آمده اند، همگی یک حرف را می گویند و حرف همه آنها این است که بهبود روابط با ایران یک شرط دارد و آن هم این است که آن جریانی که در کشور شما مربوط به حقوق بشر است باید آزاد باشند تا هر کاری می خواهند، انجام دهند.
از طرف دیگر دولت آلمان اعلام کرده است که الان وقت آن رسیده که ایران را با بهانه ی حقوق بشر پای میز مذاکره بکشانیم.
از سوی دیگر سخنگوی جناب کاترین اشتون اعلام کرده است که اتحادیه اروپا در خصوص حقوق بشر در ایران نگران است و نگرانی ما را ایران باید برطرف نماید.
جناب جک استراو که اخیراً به ایران آمد، همین که بازگشت مصاحبه کرد و گفت وضع حقوق بشر در ایران ناجور است و او هم ایران را متهم کرد.
اما از همه ی آنها وحشتناک تر این هفته اتفاق افتاد. جناب کاترین اشتون به فرودگاه که وارد شد ، می آید که با رئیس جمهور و وزیرامورخارجه ملاقات کند، در میان راه دستور می دهد که ماشین را برگردانند، می پرسند که ایشان را کجا ببرنند، می گوید به آنجایی که او می خواهد، مسیر ماشین را به سمت سفارت اتریش تغییر می دهند. در سفارت اتریش چه خبر بوده است؟ یک مجرم امنیتی یک فمنیست درجه یک که به مرخصی آمده آنجا منتظر است.- یک زمان این موضوع را بحث خواهم کرد که جریان فمنیست مقابله با خداوند و قرآن است. جریان فمنیست را برای تسهیل امر طلاق در دنیا به راه انداخته اند- خانم اشتون به سفارت اتریش می رود و چندین ساعت وقتش را که حتی به رئیس جمهور نمی دهد به آن فرد مجرم اختصاص می دهد و با او صحبت می کند و با این کار فواعد دیپلماسی را کاملا تقض و استقلال ما را مخدوش می کند و حاکمیت ملی ما را که با خون هزاران انسان با عظمت بدست آمده است زیر سوال می برد و همه محرومیت ها و فشار هایی را که ملت ما تحمل کرده است تا این حاکمیت ملی و استقلال به دست بیاید به باد استهزإ می گیرد . ونقض حاکمیت چند هفته قبل هم توسط هیأت پارلمانی اروپا در سفارت یونان در تهران اتفاق افتاد و این دومین بار است که حاکمیت ملی و استقلال ما نقض می شود.
ما در این مورد به چند نکته باید توجه داشته باشیم:
اولین مورد آن است که غرب می خواهد برای ایران یک میز مذاکره جدید ایجاد کند. یک میز مذاکره که برای ما از قبل گشوده اند و ما را بر سر آن نشانده اند و آن میز مذاکره هسته ای است و الان می خواهند یک میز تازه برای ما بنا کنند و آن هم عبارت است از میز مذاکره حقوق بشر!! وما باید مثل متهم در یک طرف میز بنشینیم و به سوالات حاکم خود خوانده جواب بدهیم!
دومین نکته اشاره به این موضوع است که حقوق بشر دومین بهانه در دست آنهاست هدف اصلی آنها این است که به ایران فشار وارد کنند تا از ایران یک کشور خنثی به تمام معنا درست کنند. یعنی ملت ایران آرمانی فکر نکنند و ملت، ملت آرمانی نباشند.
سومین نکته تحقق پیشگویی مقام معظم رهبری است که فرمودند:«انرژی هسته ای بهانه ای در دست آنها است و آنها با یک ایران مستقل و یک ایران قدرتمند که قدرت فائق منطقه باشد ضدیت دارند.» الان دارند خودشان را نشان می دهند. معنای این امر آن است که ما هرچه در مورد انرژی هسته ای مماشات بکنیم و تسلیم بشویم و هر چه منفعل تر بشویم آنها ما را راحت نخواهند گذاشت و ما با آن انفعال هیچ وقت به حق خودمان نخواهیم رسید. و با مماشات و انفصال هیچ گشایش در گره اقتصاد ما درست نخواهد شد.
چهارمین مطلبی که باید گفته بشود این است که جناب اشتون وقتی می خواهد به کشور ماسفر کند دقیقا روز زن را انتخاب می کند و در روز جهانی زن به ایران سفر می کند و با یک خانمی که جزء جریانات فمنیستی ایران است و با احکام شریعت معارضه دارد ، ملاقات می کند و عجیب هم آن است که قبل از ملاقات با رئیس جمهور و وزیرخارجه با او ملاقات می کندو بعد از اتمام ملاقات با مجرم امنیتی از ملاقات با رئیس جمهور و وزیر خارجه در همان روز استنکاف می کند و ملاقات رسمی را به فردا می اندازد! از این کار این برداشت می شود که این سفر برای اصلاح روابط ایران و اروپا و روابط تجاری نیست، بلکه سرآغاز مداخلات دراز مدت در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران است.
از سوی دیگر سخنگوی اشتون می گوید این سفر برای آن بود که ما فضا را ارزیابی کنیم و سنجش کنیم ببینیم که در مورد موضوع حقوق بشر در ایران چقدر قابلیت وجود دارد. اشتون بعد از بازگشت حرفی زده است که با شنیدن آن هر ایرانی غیرتمند تا مغز استخوانش آتش می گیرد و میسوزد ،می گوید رفتم و با مخالفان حکومت دیدار کردم و خواستم از آنها بشنوم که ما چگونه می توانیم شرایط را بر هم بزنیم، این حرف اوست و اضافه می کند بخشی از تحریم هایی که وضع کرده ایم مربوط به انرژی هسته ای نیست، بعضی را به خاطر حقوق بشر در ایران وضع کرده ایم، یعنی اگر ایران در انرژی هسته ای هم تسلیم بشود ول کن ایران نیستند و در آخر مذاکراتش هم یک بیانیه می دهد و می گوید هیچ کس تعجب نکند که چرا در این سفر تمرکز من روی حقوق بشردر ایران است و چرا با یکی از فعالان عرصه حقوق بشر که از زندان مرخص شده ملاقات کرده ام.
بعدها صحبت خواهیم کرد که آیا حقوق خانم ها را ما نقض کرده ایم و یا اروپا؟ بعداً راجع به حقوق زن به طور مفصل صحبت خواهیم کرد ولی فعلا حرف اینجاست که وقتی می گوید تمرکز ما بر روی حقوق بشر است، معنایش آن است که ملاقات او با رئیس جمهور و وزیرخارجه طفیلی است و تمرکز بر روی حقوق بشر است.
از تاکید برحقوق زنان چه منظوری دارند؟ فقط می خواهند حجاب را زیر سوال ببرند، چون در کشور ما در مناصب علمی و مدیریتی برای خانم ها هیچ محدودیتی وجود ندارد. ورودی دانشگاه ها بیشتر از آقایان در اختیار خانم هاست. مسئله اصلی آنها فقط مسئله حجاب است، وگرنه از کدام نقض حقوق بشر دم می زنند؟ اگر به اندازه ی ذره ای انصاف دارند، در عربستان به خانم ها حتی اجازه رانندگی هم نمی دهند، اگر دنبال نقض حقوق خانم ها هستند،چطور است که انگلستان که خود خانم اشتون هم اهل آنجا است، می گوید که سطح حقوق بشر در عربستان فوق العاده بالاست؟! این فحش به ماست.
پنجمین نکته آن است که خانم اشتون پا را فراتر می گذارد و ملت ما را تحریک می کند. یک جمله گفته است که من نمی دانم که آن را چگونه بیان کنم. گفته است مذاکرات ما زمانی به نتیجه می رسد که ملت ایران از ما حمایت بکنند، می دانید معنای این حرف چیست؟ تحریک ملت، آنهم در درون خانه خودمان. حضرت امیر(ع) فرموده است اگر یک ملت در درون خانه اش به جنگ کشیده شود آن ملت ذلیل خواهد شد.” مَا غُزِیَ قَوْمٌ قَطُّ فِی عُقْرِ دَارِهِمْ إِلاَّ ذَلُّوا ” (نهج البلاغه ، خطبه۲۷)
ما به دولت وثوق و اطمینان داریم و از دولتمان حمایت می کنیم. اما وقتی به ظاهر امر نگاه می کنیم ،می بینیم این انفعال و نقض حاکمیت و نقض استقلال با هماهنگی وزارت اطلاعات و وزارت خارجه و نهاد ریاست جمهوری انجام شده است. ای کاش اینطور نمی شد، ما به دولت وثوق داریم، اما عکس العملی نمی بینیم. یک کلام فقط سخنگوی وزارت خارجه گفته است و خیلی عادی از کنار آن مسئله عبور کردند. اما من در اینجا به ریاست جمهور یک جمله بیان می کنم و آن هم این که حضرت آقای رئیس جمهور! تو برای حفظ استقلال این کشور سوگند یاد کرده ای! برای صیانت از استقلال کشور سوگند خورده ای! البته مسئولان ما می گویند که مجوز نداده اند، و آنها سرخود این کار را انجام داده اند، کسی که سرخود و بدون مجوز آن کار را انجام داده است حقه باز و حیله گر است، پس در آن صورت کار خیلی سخت تر و مصیبت بزرگتر شد ، شما چطور با این حیله گران بر سر مسئله هسته ای به مذاکره نشسته اید، اگر می گویید حیله گر هستند چطور وثوق و اعتماد و اطمینان دارید که در مذاکرات هسته ای برعلیه شما کاری انجام ندهند؟
ما به دولت می گوییم که نگذارید انسجام کشور به هم بخورد، کشور یکدست است. ما الان به شدت به وحدت ملی محتاج هستیم. با اینکارها انسجام ملی به هم خواهد خورد و هرج و مرج ایجاد خواهد شد و انرژی ها در کشورمان هدر خواهد رفت و اختلاف بین نیروهای خود خواهد افتاد.
عزیزان! من پیش بینی می کنم در آینده پرونده ی جدیدی در موضوعات حقوق بشر برای کشور ما خواهند گشود. این را خوب بشنوید و بعد از مدتی خواهید دید که در چند عرصه برای ما در مورد حقوق بشر پروند باز خواهند کرد.
یکی در فعالیت های سیاسی و در مورد فعالان سیاسی است آنها در این خصوص که یک اهرم فشار مهم خواهند ساخت.
دومی در مورد مذاهب است نام حقوق بشر مذاهب را در ایران به میدان خواهند کشید.
سومی هم بحث اقوام است. در زمینه حقوق بشر وارد بحث اقوام خواهند شد و عجیب این است که الان دو روز است که به ایران حمله می کنند که وضع حقوق بشر در مناطق قومی مخصوصا در کردستان چرا خراب است؟ اولویت را چرا به کردستان داده اند؟ به این علت اولویت را به کردستان داده اند که اقلیم کردستان عراق قرار است در آینده نزدیک اعلام استقلال بکند و با این کار ترکیه ، سوریه و ایران و عراق را گرفتار خواهند کرد.آنها می خواهند که این چهار کشور در درون خود مبتلی به نا آرامی قومی می شوند تا رژیم جعلی اسرائیل در منطقه یک نفس راحت بکشد.
بنده در این باب از سر دلسوزی عرض می کنم، و دلسوزان انقلاب همه گفته اند که اگر ما در برابر اینها منفعل عمل کنیم با یک توقع مضاعف جلو خواهند آمد و ما نخواهیم توانست مطالبات و فزون خواهی آنها را مهار کنیم. در زمینه حقوق بشر آنها از ما یک چیز می خواهند و آن را هم خداوند در قرآن فرموده است « وَلَن تَرْضَى عَنکَ الْیَهُودُ وَلاَ النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءهُم بَعدَ الَّذِی جَاءکَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَکَ مِنَ اللّهِ مِن وَلِیٍّ وَلاَ نَصِیرٍ »(بقره-آیه۱۲۰) پیامبر، این یهود و نصاری تا آن زمانی که تو را از دینت برنگردانده اند تو را رها نخواهند کرد. تا تورا به کیش خود نیاورند از تو راضی نمی شوند در حالیکه مسیر هدایت همان قرآنی که ما برتو نازل کرده ایم و تو حق تبعیت از هوی و هوس آنها را نداری و اگر تابع امیال آنها بشوی از طرف ما هیچ حمایت ، نصرت و تضمین نخواهی داشت.
ختم کلام بنده اینکه بر خلاف اینکه آنها از وضعیت حقوق بشر در ایران اظهار نگرانی می کنند ما باید در مورد آنها اظهار نگرانی کنیم در موضوع حقوق بشر ما باید به صورت هجومی با آنها صحبت کنیم ،۱۷هزار نفر را منافقان در ایران کشته اند، چطور به آنها در اروپا پناه داده اید و رئیس آنها را در بالادست پارلمان اروپا می نشانید؟! بمب های شیمیایی که در هشت سال جنگ تحمیلی بر سر ما ربخته شد همه آنها را شرکت های آلمانی به عراق داده بودند، شما باید در مورد حقوق بشر به ما پاسخگو باشید. شما چرا از القاعده در سوریه حمایت می کنید؟ اخیراً یک فیلمی منتشر شده است نگاه کنید، عروسی یک القاعده ای است، ماشین عروس را تزیین کرده اند و در چهار گوشه ماشین سر بریده چهار شیعه را گذاشته اند. با سر شیعه ماشین را تزیین می کنند ، ما باید از شما سوال بکنیم. رژیم بحرین که اینگونه قصابی می کند، چرا از وی حمایت کامل می کنید اهالی بحرین چه می خواهند جز حقوق اساسی؛ آنها آزادی و دموکراسی می خواهند، شما که داعیه آزادی و دموکراسی دارید بسم الله.
تمام قدرت های دیکتاتوری خلیج اصلا قانون و انتخابات ندارد چطور درباره ی آنها اظهار نگرانی نمی کنید؟ همه آنها مانده و شما به ایران گیر بی خود می دهید؟پس دفاع شما از منافع نامشروع خودتان است نه از حقوق بشر و مفاهیم مقدس .
جناب بان کی مون !جناب اشتون ! حرف ما دربرابر مداخلات غیر قانونی شما در امور کشورمان این است که:« خاب ظنکم و طاش سهمکم » یعنی کورخوانده اید و ملت ما را باز هم نشناخته اید. حرف ما به شما حرف حضرت زینب(س) است. آن زمانی که رو به یزید کردند و فرمودند” فَکِدْ کیدک و أسع سعیک و ناصب جهدک فوالله لاتمحو ذکرنا و لا تمیت وحینا و لا تدرک امدنا و لا ترحض عنک عارها و هل رأیک الا فند و ایامک الا عدد وجمعک الا بدد یوم ینادی المنادی الا لعنة الله علی الظالمین فالحمد لله رب العالمین الذی ختم لاولنا بالسعادة و المغفرة و لآخرنا بالشهادة و الرحمة… “( مقتل لهوف، حوادث پس از شهادت) فصاحت را ببینید، فرزند حضرت زهرا باید هم اینگونه صحبت کند یزید! هر آنچه خواهی مکر و فریب و سعی خود را به کار گیر ولی بدان که هر چه تلاش و مکر به کارگیری، باز هرگز توان آن را نداری که یاد نیکوی ما را از یادها بیرون ببری، تو هرگز قدرت آن را نداری که وحی ما را نابود و ذکر ما را خاموش سازی و به عمق فضیلت ما دسترسی پیدا کنی و هرگز نخواهی توانست ننگ این عملی که انجام دادی از بین ببری، رأی و نظرت رو به نابودی است و روزگارت جز چند روز نیست و جمعیت اطرافت متفرق خواهند شد. یادآر روزی را که منادی ندا می دهد، آگاه باشید که لعنت خدا بر ظالمان است. پس سپاس خدایی را که پرورگار عالمیان است همو که اولین ما را با سعادت و مغفرت و آخرین ما را با شهادت و رحمت سرافراز کرد جمله ی ولاترحض عنک عارها ” در زمان ما واقعا در شان اروپایی هاست. ننگ هایی به دامن اروپا افتاده است که هیچ وقت پاک نخواهد شد.
من از عزیزان می خواهم که در مورد چهارشنبه سوری مواظب باشند در سالهای قبل هم موارد نقص عضو داشتیم. الان بچه هستند وقتی بزرگ تر شوند می گویند چرا پدر و مادرم مواظب من نبودند که من به این نقص دچار شدم. ایام هم ایام عزاست ، هم مناسبت ها رعایت بشوند و هم به صورت سالم آن کارهایی که شایسته است و منافاتی با عزا ندارد آنها سرجایش باشد و با سلامتی عید برگزار شود.
به اهل بازار مجدداً سفارش می کنم که ان شاالله هوای نیازمندان را داشته باشند.

خودم و همه ی عزیزان را به تقوای خداوند متعال دعوت می کنم.تقوا رمز ابدیت و جاودانگی انسان است.گذشت زمان همه چیز را کهنه می کند ولی بعضی از انسانها به مبارزه با زمان بر می خیزند و زمان آنها را فرسوده نمی کند. هر لحظه زمان ما را فرسوده می کند، امیرالمومنین(علیه السلام) فرموده است” کل معدود منقض “(خطبه۱۰۲نهج البلاغه) هر چیزی که قابل شمارش است در نهایت تمام می شود. این نفسی که انسان می کشد و این باز و بسته شدن های قلب دارای عدد می باشد و قابل شمارش است، از شمارش که بیافتد همه چیز تمام می شود.” و کل متوقع آت ” هر چیزی که انسان توقع آمدن آن را دارد، همان حکم آمدن را دارد ، آیا انسان انتظار این پایان را دارد یا نه ؟ مانند آن است که همین الآن آن پایان فرارسیده است. تقوا است که باعث می شود انسان نسبت به فانی شدن این لحظات عمر بی تفاوت نباشد. انسان بی تقوا لحظه ها را مفت و مجانی از دست می دهد. هر لحظه ، هر روز، هر ماه و هرسال زمان ما را منهدم می کند و از بین می برد، اگر انسان در برابر این انهدام کاری انجام داد و نگذاشت مفت و مجانی از دستش برود به این تقوا می گویند. سرعت انهدام زمان به گونه ای است تا انسان تکان می خورد همه چیز تمام می شود. حضرت امیر(علیه السلام)) می فرمایند” فسابقوا رحمکم اللّه إلى منازلکم الّتی أمرتم أن تعمروها “(خطبه۱۸۸نهج البلاغه) چقدر زیباست که انسان برای روح خودش کاری انجام بدهد! انسان خانه تکانی می کند اما آن مکان اصلی که باید خانه تکانی شود ابدیت انسان است.حضرت می فرمایند سابقوا، از یکدیگر پیشی بگیرید، رحمکم اللّه إلى منازلکم الّتی أمرتم أن تعمروها ، به سرعت به سوی آن منازلی بروید که مأمور به آباد کردن آنها هستید.”والمجانیه لمعصیته” “و الّتی رغّبتم فیها ” آن منازلی که خداوند با ۱۲۴هزار پیامبر و با این همه کتاب آسمانی انسان را به سوی آن ترغیب می کند،” و دعیتم إلیها ” و رسماً انسان را به آنجا دعوت کرده اند طفیلی نیست ،” و استتمّوا نعم اللّه علیکم بالصّبر على طاعته ” اگر انسان می خواهد که خداوند نعمتش را بر او تمام کند باید صبر بر طاعت و بر دوری از معصیت داشته باشد ، باید کفِّ نفس داشته باشد، مخصوصا نسبت به آن نقطه ای که دنیا از آنجا به انسان چشمک می زند و می خواهد او را با خودش ببرد با پول ، ثروت ، مقام ،ریاست ، با کارهای حرام با شکر نعمت و … از راه های حرام به نعمت رسیدن شیرین است خیلی اراده می خواهد ،حضرت می فرماید در اینگونه امور اسارت آور صبر داشته باش و این صبر بیهوده و هدر نیست وخداوند با هعمین صبر و استقامت نعمتش را بر انسان تمام می کند . بعد از آن حضرت یک فرمایشی فرموده اند که زمان بیان آن در همین آخر سال است، این کلام را باید در همین موسم عید نوروز خواند، حضرت می فرمایند” فَإِنَّ غَداً مِنَ اَلْیَوْمِ قَرِیبٌ ” فردا به امروز خیلی نزدیک است.” مَا أَسْرَعَ اَلسَّاعَاتِ فِی اَلْیَوْمِ ” ساعات یک روز در داخل یک روز چقدر سریع می گذرند؟،” وَ أَسْرَعَ اَلْأَیَّامَ فِی اَلشَّهْرِ “روزهای یک ماه در داخل یک ماه چقدر سریع می گذرند؟،” وَ أَسْرَعَ اَلشُّهُورَ فِی اَلسَّنَةِ ” ماه های یک سال در داخل یک سال چقدر سریع می گذرند؟” وَ أَسْرَعَ اَلسِّنِینَ فِی اَلْعُمُرِ ” و چقدر گذر سالهای عمرانسان در داخل عمر انسان سریع است؟!!
در تعبیر دیگری امیر متقین، علی(علیه السلام)) اینگونه می فرمایند” إِذَا کُنْتَ فِی إِدْبَارٍ، وَالْمَوْتُ فِی إِقْبَالٍ، فَمَا أَسْرَعَ الْمُلْتَقَى “(حکمت۲۹ نهج البلاغه)، — ملتقا به دیدار گفته می شود- حضرت می فرمایند: در جایی که انسان در حال ادبار و مرگ در اقبال است، انسان رفته رفته فرسایش می یابد و مرگ هم به پیش می آید، چقدر دیدار و ملاقات نزدیک است، چون از دو طرف در ملاقات تسریع می شود ،الآن این یکسالی که گذشت چقدر با سرعت سپری شد، اگر تمام عالم دست به دست هم بدهند که یک روز آن را برگردانند نمی توانند و شدنی نیست. این یکسالی که گذشت یک امانت بود، یک نگاهی در این امانت بیاندازید، در مورد این امانت از ما سوال خواهد شد. برای سال نو یک برنامه ریزی مناسبی داشته باشید.
عزیزان من یکی از مواردی که خداوند سوال خواهد کرد عمر انسان است« عَنْ عُمْرِهِ فِیمَا أَفْنَاهُ، وَعَنْ شَبَابِهِ فِیمَا أَبْلاَهُ » سوال خواهند پرسید که این یکسال را در کجا سپری کردید؟سوال خواهند پرسید که این جوانی را در چه راهی گذراندید؟ خداوند یک عده ای را در قرآن توبیخ می کند ودر قیامت به آنها می گوید که آیا من به تو عمری ندادم که در آن عمر کاری بزرگ می توانستی انجام بدهی؟!« أَوَلَمْ نُعَمِّرْکُم مَّا یَتَذَکَّرُ فِیهِ مَن تَذَکَّرَ »(فاطر-آیه۳۷) آن کدام عمر است ؟ می نویسند عمرکسانی است که ۱۸ سالگی را درک می کنند. از چهار چیز سوال خواهد شد که یکی عمر است که آن را در چه راهی سپری کرده اید. یکی جوانی است که آن را کجاها فرسوده کردید؟ یکی هم پولی است که انسان خرج می کند که آن را از کجا آورده است؟ خواهند پرسید که این پول را از کجا آورده است ودر چه مواردی خرج کرده است. هم از منشأ و هم از مصرف آن پول سوال خواهند کرد. انسان باید خودش را در مقابل خود بگذارد و این کلام را دائماً به خودش بگوید،که این پولی که دارد خرج می کند در راه تفاخر خرج نکند، برای رقابت خرج نکند، برای چشم و هم چشمی خرج نکند. و سوال آخر از محبت اهل بیت است ،”عن حبنا اهل البیت” از محبت ما اهل بیت سوال خواهد شد، نعمت با عظمت خداوند متعال ولایت اهل بیت است« ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِیمِ »(تکاثر-آیه۸) خداوند می فرماید که از نعمت سوال خواهم کرد، امام رضا(علیه السلام))فرمودند: این عامه یعنی علمای اهل سنت چگونه تفسیر می کنند؟ یکی جواب داد عده ای اینگونه معنا می کنند که مثلا هوا گرم باشد و آب خنک یافت شود، یکی می گوید فردی خیلی گرسنه باشد و یک تکه نان پیدا کند، از آن سوال خواهد شد. حضرت فرمود در شأن خداوند نیست که به انسان آب بدهد و حساب آن را بخواهد،نه اینها نیست، بلکه در مورد ما اهل بیت سوال خواهد شد ، اینکه چقدر انسان آنها را شناخته و از منهل آب خورده است چقدر خودش را به اهل بیت شبیه ساخته و چقدر این محبت در زندگی او اثر داشته است. الآن ما شدیداً احتیاج داریم که خودمان را شبیه اهل بیت نماییم.

اهل بیت(علیه السلام)) خودشان بارها فرموده اند”اعینونا” خودتان را به ما شبیه کنید.
از خداوند می خواهیم این سالی که بر ما گذشت را با غمض از سیئاتی که مرتکب شدیم برای ما سرتاسر حسنه بنویسد و سال نورا سال با برکت، با عنایت و سال گشایش در گره های معنوی و مادی قرار دهد ، مخصوصاً اینکه عالم اسلام در مصیبت های سختی گرفتار می باشد و موالیان اهل بیت در ممالک مختلف روزگار بدی را سپری می کنند خون این مظلومان را حلال کرده اند ومی خواهند نسل آنها را از بین برند ، از خداوند متعال می خواهیم که در سال جدید با عنایات خاص ما را در عرصه عبودیت و معرفت اهل فتح و ظفرهای خاص قرار دهد.
عزیزان! عید نوروز به این خاطر است که طبیعت نو و تازه می شود و زمینی که مرده بود زنده و با طراوت می گردد و زیبایی می یابد و زمین نفس پیدا می کند و برکت خداوند همه جا را می پوشاند و خداوند لباس زیبایی و زندگی را برتمام زمین می پوشاند و ما هم جشن عید برگزار می کنیم به خاطر اینکه اهل بیت در مورد این عید خوشحالی کرده اند . برای حضرت امیر(علیه السلام)) سمنو آوردند، حضرت پرسیدند برای چه این سمنو را آورده اید؟ گفتند آقاجان عید نوروز است برای همین این سمنو را برای شما آورده ایم،حضرت فرمودند” فنیرزونا کل یوم ” اینکه گفته می شود هر روزتان نوروز! از این جمله حضرت گرفته اند.حضرت فرمودند پس برای ما هر روز را عید نوروز سازید، عیدی که در آنان احسان باشد، عیدی که در آن صله رحم باشد، عیدی که در آن دست نزدیکانی که نیازمند هستند گرفته شود عید شرعی است از طرفی ما، با عید گرفتن می خواهیم تکوین را همراهی کنیم نفس تطابق با تکوین خوب است تکوین نو شده ما هم می خواهیم با تکوین نو شویم هم روحا هم ظاهرا. در این همراهی با عالم تکوین ، انسان ها هم می خواهند لباس نو بپوشند و خانه را تمیز کنند و نشاط بیابند و با اعتدال ربیعی اعتدال یابند در این اعتدال به زمین نفس تازه دمیده شده و این اعتدال ربیعی زیبایی برای زمین به ارمغان آورده و کائنات به تسبیح تربیعی معشوق ازلی قامت برافراشته اند اینکه انسان با تکوین همراه بشود این ذاتاً زیبایی است اما حیف است که انسان بخواهد در آداب شکلی با تکوین همراه باشد، زیبایی از آن بالاتر هم وجود دارد و آن هم اینکه انسان در آداب معنوی با این تکوین همراه شود، انسان اخلاق اش را تازه و زیبا کند و ذائقه اش را عوض نماید و اعتقادش را تازه کند.
افسرده ام از کهنه خدایی که تو داری هر لحظه مرا تازه خدای دگری هست
انسان باید با برهان و یقین اعتقادات خودش را بسازد و هر لحظه سنگر های جدیدی را فتح کند چقدر زیبا است که انسان بر سر سفره ای با عظمت بنشیند، نه سفره ای که در آن مرغ و فسنجان و امثال آن است! اینها همه لذات مقطعی است، خداوند متعال سفره ی با عظمتی دارد. خداوند ما را به سفره های با عظمتی دعوت کرده و خوانده است و ما را برای آن سفره ها خلق کرده است . خانه را به خوبی خانه تکانی می کنید اما چه خوب است که انسان خودش را هم تکانی بدهد و درون خودش را هم خانه تکانی نماید راه چیست ؟ راه این است که انسان یک اراده ی جدی بیابد، عالم به گونه ای خلق شده که آن اراده ی جدی بی جواب نمی ماند. این ناموس عالم است به عطش کاذب جواب نمی دهند آنچه در این عالم تضمین شده اراده ی جدی است یعنی اینکه یک اراده ی جدیدی در انسان ایجاد شود که حالا که زمین در حال تحول است روح او هم در تحول باشد و رفتار و کردارش در تحول باشد و با عقلانیت در سیر عبودیت قرار بگیرد.
عقلانیت در عبودیت و در بساطت است و در اسراف و تبذیر و ریخت و پاش نیست . انسان هرچه قدر کامل تر بشود بسیط تر می شود، انسان هرچه که عقلش کامل تر بشود ساده تر زندگی می کند. آن انسانی که دائماً دنبال خودنمایی و خودآرایی و دنبال رنگ و شکل است از کوچک و بی مقدار بودن روحش نشأت گرفته است. رسول خدا اکبر وُلد آدم است و لذا در بساطت و سادگی در رتبه اول است در سال جدید به دنبال این ارزش ها باشید رشته تجمل و اسراف در باطن انسانهاست آنها را بیرون بریزید جارویی بردارید و درونتان را خوب جاروب کنید:
شستشویی کن و وانگه به خرابات خرام تا نگردد زتو این دیر خراب آلوده
کاری کنید عنایات خاص خداوند بر قلب شما نازل بشود، قلب انسان حرم خداوند است، حرم را وانهاده اید کجا را جاروب می نمایید؟ حرم را وانهاده اید و خانه ای را که از سنگ و چوب و آهن است تمیز می کنید!خداوند متعال به موسی(ع) فرمود:« یا موسى کن خلق الثوب نقی القلب حلس البیت »( امالى الصدوق ص۳۰۶) ای موسی اگرلباس تازه نیافتی و لباست کهنه شد، آن درست می شود اما قلبت باید پاک و تازه و براق بشود.
همانگونه که حمام می روید و بدن را می شورید و براق می شود، همانگونه که بدن انسان به شامپو و صابون نیاز دارد، روح انسان هم همینطور است. خداوند در قرآن به حجاج می فرماید که وقتی به منی رسیدید – می گویند در منی انسان به آرزویش می رسد-، خداوند می فرماید به آرزو رسیدن زمانی است که در منی چرکت را بریزی.به حاجی ها می گوید به منی که رسیدید تمام چرک هایتان را بریزید هر وقت زیر آب رفتید نیت کنید و بدون غسل توبه هیچ وقت از حمام خارج نشوید این کار برای انسان مؤونه ای ندارد. نیت کنید خدایا با این آب و غسل نه فقط بدنم را بلکه درونم را می خواهم از کبر و تکبر و منیت بشویم. اگر یک قطره بول در لباس باشد نماز باطل می شود حال اگر ذره ای کبر در قلب کسی باشد آیا نماز باطل نمی شود روایت است اگر در قلب کسی ، “ذره من خردل من کبر”باشد خداوند متعال بهشت را برای او حرام کرده است، در این سال جدید یک یا الله قشنگ از ته دل باید گفت و راه افتاد.
بنده در یک مدرسه علمیه بودم که در آن عارفانی بسیار معمر زندگی می کردند و در شب چراغ های حجره هایشان روشن بود و عالم عجیبی داشتند، یکی از آنها پاکستانی بود و هر ده دقیقه یک یا الله می گفت، اگر تمام نویسنده های دنیا جمع شوند و بخواهند فقط یک یا الله او را توصیف بکنند نمی توانند . یکبار یک یا الله بگویید مانند ابراهیم(علیه السلام)) و به راه بیافتید و بگویید

” إِنِّی ذَاهِبٌ إِلَی رَبِّی سَیَهْدِینِ (سوره صافات – آیه ۹۹ )”، خدایا راه افتادم، بگذارید که خداوند خلعتی زیبا بر شما یعنی، لباس خلّت بپوشاند، همانگونه که بر تن حضرت ابراهیم لباس خلت پوشاند. خداوند متعال یک لباسی دارد به نام لباس خلت،« وَ اتَّخَذَ اللَّهُ إِبْراهیمَ خَلیلاً »(نساء-آیه۱۲۵) در روایت های ما نوشته اند که ابراهیم چگونه و از چه راهی به آن لباس دست یافت. خلّت یعنی دوستی، خداوند لباس دوستی خودش را بر تن انسان بپوشاند نهایت اکرام است. همانطور که به ما گفته اند که حضرت صاحب العصر و الزمان(عج) در عید نوروز ظهور خواهند کرد، او با لباسی خواهد آمد که خود خداوند بر تن حضرت پوشانده است، حضرت لباس دارند، لباس حضرت چیست؟” ألبسه الله تاج الوقار ” خداوند تاج وقار بر سرشان گذاشته اند.” وغشاه بنور الجبار ” و خداوند از نور خودش لباس بر تن حضرت کرده است. چقدر زیباست که انسان هم از نور خدا لباس داشته باشد. خداوند متعال در قرآن لباس را تعریف می کند، آن لباسی که ما می پوشیم آبروی ماست، خانم و آقا را به لباس یکدیگر تشبیه می کند و خداوند متعال بعد از آنکه از آن پوشش صحبت می کند می فرماید« وَلِبَاسُ التَّقْوَیَ ذَلِکَ خَیْرٌ »(اعراف-آیه۲۶). ای پدری که در فکر لباس نو برای فرزندت هستی، آیا هیچ فکر کرده ای که لباسی را برای فرزندت فراهم کنی که خداوند در قرآن از آن به عنوان لباس برتر یاد کرده است . برای فرزندت یک استاد خوب پیدا کن و یک محیط خوب ایجاد کن. آیا شده که خودت به نمازجمعه و جماعت و پای منبر بیایی و دوکلمه یاد بگیری و آن را به فرزندت یاد بدهی؟
در این سال نو توصیه بنده این است که عزیزانی که کینه و کدورتی دارند همه آنها را دور بریزند و در روایات ما بسیار بد گفته شده در مورد آن انسانی که در قهر بماند و هرکس در آشتی کردن پیش دستی کند به او بسیار عنایت و توجه شده است. صله رحم را نه قطع کنید نه کم این جمله را به کسانی می گویم که با تشریفات باعث قطع رفت و آمدها و در نیتجه باعث کم شدن عمرها شده اند. صله ی رحم ذاتاً عمر را زیاد می کند.یک روایت مهم برای افراد تشریفاتی می خوانم، امام صادق (علیه السلام)) فرمودند”احب اخوانی عَلَىَّ مَنْ اَکُونُ مَعَهُ کَما اَکُونُ وَحدی ” دوست بسیار عزیز من آن کسی است که وقتی با او هستم احساس می کنم انگار تنهایم. وقتی انسان تنها شد دیگر آداب وجود ندارد ، حضرت می فرماید، اکون معه کما اکون وحدی، همانگونه که در تنهایی راحتم وقتی او هست هم راحتم.
توصیه می کنم اسراف و تبذیر نباشد و در رسیدگی به فقرا عنایت خاصی وجود داشته باشد یکه خوار نباشید و صرفا اغنیا را در سفره خود جمع نکنید . پیامبر(ص) فرموده است” بِئْسَ الطَّعَامُ طَعَامُ الْعُرْسِ ، یُطْعَمُهُ الأَغْنِیَاءُ وَیُمْنَعُهُ الْمَسَاکِینُ (نهج الفصاحه، ص ۳۷۱ )” چقدر طعام بدی است آن طعام عروسی، که در آن فقط ثروتمندان باشند و در آن هیچ نیازمندی نباشد.
خداوند متعال با عنایات خاص خود سال جدید را جزء عالی ترین حسنه های ما بنویسد.


 

خطبه دوم


بسم الله الرحمن الرحیم

خودم و همه ی عزیزان را به تقوای الهی دعوت می کنم. تقوا توشه اندوختن برای ابدیت است. زمان توشه گرفتن هم عمر انسان در این دنیاست. دنیا را ” متجر اولیاء الله ” (حکمت۱۳۱نهج البلاغه)نامیده اند، یعنی دنیا محل تجارت اولیای خداست، الآن وقت تجارت است. ما نمی دانیم چند هزار و یا چند میلیون سال در برزخ خواهیم ماند ولی در آن برزخ با نگاه حسرت به عمر دنیا نگاه خواهیم کرد و خواهیم گفت ای کاش یک دقیقه از عمر دنیا را الآن به ما می دادند و در این یک دقیقه قیامت به پا می کردیم اما با این آرزو به ما ، خواهند گفت« وَلَاتَ حِینَ مَنَاصٍ »(ص-آیه۳) این آیه قرآن است که می گوید دیگر ممکن نیست. قدر این عمری را که خداوند داده و می دهد بدانید این سال نو که در آن وارد می شوید هرلحظه اش سرمایه است، انسان باید تجارت بکند. حضرت علی (علیه السلام))چقدر خوب این موضوع را متوجه شده است، هیچ کس مانند ایشان نتوانسته این موضوع را بیان کند، حضرت در خطبه ی۲۳۰ نهج البلاغه فرموده است” فاعْملُوا والْعملُ یُرْفعُ”، باید که عمل بالا می رود عمل کنید” والتّوْبةُ تنْفعُ” الآن که توبه فایده دارد باید توبه کرد،”، والدُّعاءُ یُسْمعُ”، الان که دعا را می شنوید، باید دعا کنید.” والْحالُ هادِئةٌ، والاْقْلامُ جارِیةٌ ” حالاکه احوال آرام او قلمهاى فرشتگان براى نوشتن اعمال در جریان است عمل کنید . زبانتان را به ذکر خداوند مرطوب بکنید و وقتی زبان با ذکر تکان می خورد قلب هم با آن همراه شود وتکانی بخورد.” وبادِرُو بِالاْعْمالِ عُمُراً ناکسِاً أوْ مرضاً حابِساً أوْ موْتاً خالِساً “، – فصاحت را بنگرید غوغا می کند- حضرت می فرماید به انجام اعمال صالح مبادرت ورزید پیش‏از آنکه عمرتان مانند ظرفی وارونه گردد و هرچه در درون آن هست بیرون ریزد، عمر انسان آنگونه وارونه خواهد شد و هرچه در درون آن هست بیرون خواهد ریخت حضرت دامه می دهد به انجام اعمال صالح مبادرت ورزید قبل از اینکه بیمارى مانع گردد وشما را از انجام عمل حبس کند به نحوی که دیگر انسان سرپا هم نخواهد توانست نمازی بخواند و بالاخره می فرماید به انجام اعمال صالح مبادرت نمایید قبل از اینکه مرگ شما را هدف قرار دهد. از الآن پیش دستی نمایید و کاری انجام دهید.
تا رسد دستت به خود شو کارگر چون فُتی از کار خواهی زدبر
« فإِنّ الْموْت هادِمُ لذّاتِکُمْ، ومُکدِّرُ شهواتِکُمْ »- الله الله ، فصاحت کلام عقل را حیران می کند- ای کاش فرصت بود و این خطبه را تا به آخر می خواندم. عزیزان من حتماً این خطبه را خودتان از نهج البلاغه مطالعه بکنید.
عزیزان در این روزها غوغایی به پا شده و از باب حقوق بشر از همه طرف به ایران حملات زیادی می شود، و دائماً فریاد حقوق بشر سر می دهند. کاملاً مشخص است که برای ما نقشه ی تازه ای کشیده اند.
رئیس سازمان ملل در دخالتی آشکار رئیس جمهور ما را متهم می کند که حقوق بشر را نقض کرده و به تعهداتشان عمل نکرده است، گویی که رئیس جمهور ما به او تعهد داده است، وگفته است که دولت در بهبود حقوق بشر در ایران که وعده آن را داده بود هیچ کاری انجام نکرده و ایشان در ترویج آزادی و دموکراسی و آزادی عقیده هیچ کاری انجام نداده است! این یک طرف قضیه است. از طرف دیگر تمام هیئت های اروپایی که آمده اند و گمان بعضی ها این است که برای اصلاح روابط تجاری آمده اند، همگی یک حرف را می گویند و حرف همه آنها این است که بهبود روابط با ایران یک شرط دارد و آن هم این است که آن جریانی که در کشور شما مربوط به حقوق بشر است باید آزاد باشند تا هر کاری می خواهند، انجام دهند.
از طرف دیگر دولت آلمان اعلام کرده است که الان وقت آن رسیده که ایران را با بهانه ی حقوق بشر پای میز مذاکره بکشانیم.
از سوی دیگر سخنگوی جناب کاترین اشتون اعلام کرده است که اتحادیه اروپا در خصوص حقوق بشر در ایران نگران است و نگرانی ما را ایران باید برطرف نماید.
جناب جک استراو که اخیراً به ایران آمد، همین که بازگشت مصاحبه کرد و گفت وضع حقوق بشر در ایران ناجور است و او هم ایران را متهم کرد.
اما از همه ی آنها وحشتناک تر این هفته اتفاق افتاد. جناب کاترین اشتون به فرودگاه که وارد شد ، می آید که با رئیس جمهور و وزیرامورخارجه ملاقات کند، در میان راه دستور می دهد که ماشین را برگردانند، می پرسند که ایشان را کجا ببرنند، می گوید به آنجایی که او می خواهد، مسیر ماشین را به سمت سفارت اتریش تغییر می دهند. در سفارت اتریش چه خبر بوده است؟ یک مجرم امنیتی یک فمنیست درجه یک که به مرخصی آمده آنجا منتظر است.- یک زمان این موضوع را بحث خواهم کرد که جریان فمنیست مقابله با خداوند و قرآن است. جریان فمنیست را برای تسهیل امر طلاق در دنیا به راه انداخته اند- خانم اشتون به سفارت اتریش می رود و چندین ساعت وقتش را که حتی به رئیس جمهور نمی دهد به آن فرد مجرم اختصاص می دهد و با او صحبت می کند و با این کار فواعد دیپلماسی را کاملا تقض و استقلال ما را مخدوش می کند و حاکمیت ملی ما را که با خون هزاران انسان با عظمت بدست آمده است زیر سوال می برد و همه محرومیت ها و فشار هایی را که ملت ما تحمل کرده است تا این حاکمیت ملی و استقلال به دست بیاید به باد استهزإ می گیرد . ونقض حاکمیت چند هفته قبل هم توسط هیأت پارلمانی اروپا در سفارت یونان در تهران اتفاق افتاد و این دومین بار است که حاکمیت ملی و استقلال ما نقض می شود.
ما در این مورد به چند نکته باید توجه داشته باشیم:
اولین مورد آن است که غرب می خواهد برای ایران یک میز مذاکره جدید ایجاد کند. یک میز مذاکره که برای ما از قبل گشوده اند و ما را بر سر آن نشانده اند و آن میز مذاکره هسته ای است و الان می خواهند یک میز تازه برای ما بنا کنند و آن هم عبارت است از میز مذاکره حقوق بشر!! وما باید مثل متهم در یک طرف میز بنشینیم و به سوالات حاکم خود خوانده جواب بدهیم!
دومین نکته اشاره به این موضوع است که حقوق بشر دومین بهانه در دست آنهاست هدف اصلی آنها این است که به ایران فشار وارد کنند تا از ایران یک کشور خنثی به تمام معنا درست کنند. یعنی ملت ایران آرمانی فکر نکنند و ملت، ملت آرمانی نباشند.
سومین نکته تحقق پیشگویی مقام معظم رهبری است که فرمودند:«انرژی هسته ای بهانه ای در دست آنها است و آنها با یک ایران مستقل و یک ایران قدرتمند که قدرت فائق منطقه باشد ضدیت دارند.» الان دارند خودشان را نشان می دهند. معنای این امر آن است که ما هرچه در مورد انرژی هسته ای مماشات بکنیم و تسلیم بشویم و هر چه منفعل تر بشویم آنها ما را راحت نخواهند گذاشت و ما با آن انفعال هیچ وقت به حق خودمان نخواهیم رسید. و با مماشات و انفصال هیچ گشایش در گره اقتصاد ما درست نخواهد شد.
چهارمین مطلبی که باید گفته بشود این است که جناب اشتون وقتی می خواهد به کشور ماسفر کند دقیقا روز زن را انتخاب می کند و در روز جهانی زن به ایران سفر می کند و با یک خانمی که جزء جریانات فمنیستی ایران است و با احکام شریعت معارضه دارد ، ملاقات می کند و عجیب هم آن است که قبل از ملاقات با رئیس جمهور و وزیرخارجه با او ملاقات می کندو بعد از اتمام ملاقات با مجرم امنیتی از ملاقات با رئیس جمهور و وزیر خارجه در همان روز استنکاف می کند و ملاقات رسمی را به فردا می اندازد! از این کار این برداشت می شود که این سفر برای اصلاح روابط ایران و اروپا و روابط تجاری نیست، بلکه سرآغاز مداخلات دراز مدت در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران است.
از سوی دیگر سخنگوی اشتون می گوید این سفر برای آن بود که ما فضا را ارزیابی کنیم و سنجش کنیم ببینیم که در مورد موضوع حقوق بشر در ایران چقدر قابلیت وجود دارد. اشتون بعد از بازگشت حرفی زده است که با شنیدن آن هر ایرانی غیرتمند تا مغز استخوانش آتش می گیرد و میسوزد ،می گوید رفتم و با مخالفان حکومت دیدار کردم و خواستم از آنها بشنوم که ما چگونه می توانیم شرایط را بر هم بزنیم، این حرف اوست و اضافه می کند بخشی از تحریم هایی که وضع کرده ایم مربوط به انرژی هسته ای نیست، بعضی را به خاطر حقوق بشر در ایران وضع کرده ایم، یعنی اگر ایران در انرژی هسته ای هم تسلیم بشود ول کن ایران نیستند و در آخر مذاکراتش هم یک بیانیه می دهد و می گوید هیچ کس تعجب نکند که چرا در این سفر تمرکز من روی حقوق بشردر ایران است و چرا با یکی از فعالان عرصه حقوق بشر که از زندان مرخص شده ملاقات کرده ام.
بعدها صحبت خواهیم کرد که آیا حقوق خانم ها را ما نقض کرده ایم و یا اروپا؟ بعداً راجع به حقوق زن به طور مفصل صحبت خواهیم کرد ولی فعلا حرف اینجاست که وقتی می گوید تمرکز ما بر روی حقوق بشر است، معنایش آن است که ملاقات او با رئیس جمهور و وزیرخارجه طفیلی است و تمرکز بر روی حقوق بشر است.
از تاکید برحقوق زنان چه منظوری دارند؟ فقط می خواهند حجاب را زیر سوال ببرند، چون در کشور ما در مناصب علمی و مدیریتی برای خانم ها هیچ محدودیتی وجود ندارد. ورودی دانشگاه ها بیشتر از آقایان در اختیار خانم هاست. مسئله اصلی آنها فقط مسئله حجاب است، وگرنه از کدام نقض حقوق بشر دم می زنند؟ اگر به اندازه ی ذره ای انصاف دارند، در عربستان به خانم ها حتی اجازه رانندگی هم نمی دهند، اگر دنبال نقض حقوق خانم ها هستند،چطور است که انگلستان که خود خانم اشتون هم اهل آنجا است، می گوید که سطح حقوق بشر در عربستان فوق العاده بالاست؟! این فحش به ماست.
پنجمین نکته آن است که خانم اشتون پا را فراتر می گذارد و ملت ما را تحریک می کند. یک جمله گفته است که من نمی دانم که آن را چگونه بیان کنم. گفته است مذاکرات ما زمانی به نتیجه می رسد که ملت ایران از ما حمایت بکنند، می دانید معنای این حرف چیست؟ تحریک ملت، آنهم در درون خانه خودمان. حضرت امیر(ع) فرموده است اگر یک ملت در درون خانه اش به جنگ کشیده شود آن ملت ذلیل خواهد شد.” مَا غُزِیَ قَوْمٌ قَطُّ فِی عُقْرِ دَارِهِمْ إِلاَّ ذَلُّوا ” (نهج البلاغه ، خطبه۲۷)
ما به دولت وثوق و اطمینان داریم و از دولتمان حمایت می کنیم. اما وقتی به ظاهر امر نگاه می کنیم ،می بینیم این انفعال و نقض حاکمیت و نقض استقلال با هماهنگی وزارت اطلاعات و وزارت خارجه و نهاد ریاست جمهوری انجام شده است. ای کاش اینطور نمی شد، ما به دولت وثوق داریم، اما عکس العملی نمی بینیم. یک کلام فقط سخنگوی وزارت خارجه گفته است و خیلی عادی از کنار آن مسئله عبور کردند. اما من در اینجا به ریاست جمهور یک جمله بیان می کنم و آن هم این که حضرت آقای رئیس جمهور! تو برای حفظ استقلال این کشور سوگند یاد کرده ای! برای صیانت از استقلال کشور سوگند خورده ای! البته مسئولان ما می گویند که مجوز نداده اند، و آنها سرخود این کار را انجام داده اند، کسی که سرخود و بدون مجوز آن کار را انجام داده است حقه باز و حیله گر است، پس در آن صورت کار خیلی سخت تر و مصیبت بزرگتر شد ، شما چطور با این حیله گران بر سر مسئله هسته ای به مذاکره نشسته اید، اگر می گویید حیله گر هستند چطور وثوق و اعتماد و اطمینان دارید که در مذاکرات هسته ای برعلیه شما کاری انجام ندهند؟
ما به دولت می گوییم که نگذارید انسجام کشور به هم بخورد، کشور یکدست است. ما الان به شدت به وحدت ملی محتاج هستیم. با اینکارها انسجام ملی به هم خواهد خورد و هرج و مرج ایجاد خواهد شد و انرژی ها در کشورمان هدر خواهد رفت و اختلاف بین نیروهای خود خواهد افتاد.
عزیزان! من پیش بینی می کنم در آینده پرونده ی جدیدی در موضوعات حقوق بشر برای کشور ما خواهند گشود. این را خوب بشنوید و بعد از مدتی خواهید دید که در چند عرصه برای ما در مورد حقوق بشر پروند باز خواهند کرد.
یکی در فعالیت های سیاسی و در مورد فعالان سیاسی است آنها در این خصوص که یک اهرم فشار مهم خواهند ساخت.
دومی در مورد مذاهب است نام حقوق بشر مذاهب را در ایران به میدان خواهند کشید.
سومی هم بحث اقوام است. در زمینه حقوق بشر وارد بحث اقوام خواهند شد و عجیب این است که الان دو روز است که به ایران حمله می کنند که وضع حقوق بشر در مناطق قومی مخصوصا در کردستان چرا خراب است؟ اولویت را چرا به کردستان داده اند؟ به این علت اولویت را به کردستان داده اند که اقلیم کردستان عراق قرار است در آینده نزدیک اعلام استقلال بکند و با این کار ترکیه ، سوریه و ایران و عراق را گرفتار خواهند کرد.آنها می خواهند که این چهار کشور در درون خود مبتلی به نا آرامی قومی می شوند تا رژیم جعلی اسرائیل در منطقه یک نفس راحت بکشد.
بنده در این باب از سر دلسوزی عرض می کنم، و دلسوزان انقلاب همه گفته اند که اگر ما در برابر اینها منفعل عمل کنیم با یک توقع مضاعف جلو خواهند آمد و ما نخواهیم توانست مطالبات و فزون خواهی آنها را مهار کنیم. در زمینه حقوق بشر آنها از ما یک چیز می خواهند و آن را هم خداوند در قرآن فرموده است « وَلَن تَرْضَى عَنکَ الْیَهُودُ وَلاَ النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءهُم بَعدَ الَّذِی جَاءکَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَکَ مِنَ اللّهِ مِن وَلِیٍّ وَلاَ نَصِیرٍ »(بقره-آیه۱۲۰) پیامبر، این یهود و نصاری تا آن زمانی که تو را از دینت برنگردانده اند تو را رها نخواهند کرد. تا تورا به کیش خود نیاورند از تو راضی نمی شوند در حالیکه مسیر هدایت همان قرآنی که ما برتو نازل کرده ایم و تو حق تبعیت از هوی و هوس آنها را نداری و اگر تابع امیال آنها بشوی از طرف ما هیچ حمایت ، نصرت و تضمین نخواهی داشت.
ختم کلام بنده اینکه بر خلاف اینکه آنها از وضعیت حقوق بشر در ایران اظهار نگرانی می کنند ما باید در مورد آنها اظهار نگرانی کنیم در موضوع حقوق بشر ما باید به صورت هجومی با آنها صحبت کنیم ،۱۷هزار نفر را منافقان در ایران کشته اند، چطور به آنها در اروپا پناه داده اید و رئیس آنها را در بالادست پارلمان اروپا می نشانید؟! بمب های شیمیایی که در هشت سال جنگ تحمیلی بر سر ما ربخته شد همه آنها را شرکت های آلمانی به عراق داده بودند، شما باید در مورد حقوق بشر به ما پاسخگو باشید. شما چرا از القاعده در سوریه حمایت می کنید؟ اخیراً یک فیلمی منتشر شده است نگاه کنید، عروسی یک القاعده ای است، ماشین عروس را تزیین کرده اند و در چهار گوشه ماشین سر بریده چهار شیعه را گذاشته اند. با سر شیعه ماشین را تزیین می کنند ، ما باید از شما سوال بکنیم. رژیم بحرین که اینگونه قصابی می کند، چرا از وی حمایت کامل می کنید اهالی بحرین چه می خواهند جز حقوق اساسی؛ آنها آزادی و دموکراسی می خواهند، شما که داعیه آزادی و دموکراسی دارید بسم الله.
تمام قدرت های دیکتاتوری خلیج اصلا قانون و انتخابات ندارد چطور درباره ی آنها اظهار نگرانی نمی کنید؟ همه آنها مانده و شما به ایران گیر بی خود می دهید؟پس دفاع شما از منافع نامشروع خودتان است نه از حقوق بشر و مفاهیم مقدس .
جناب بان کی مون !جناب اشتون ! حرف ما دربرابر مداخلات غیر قانونی شما در امور کشورمان این است که:« خاب ظنکم و طاش سهمکم » یعنی کورخوانده اید و ملت ما را باز هم نشناخته اید. حرف ما به شما حرف حضرت زینب(س) است. آن زمانی که رو به یزید کردند و فرمودند” فَکِدْ کیدک و أسع سعیک و ناصب جهدک فوالله لاتمحو ذکرنا و لا تمیت وحینا و لا تدرک امدنا و لا ترحض عنک عارها و هل رأیک الا فند و ایامک الا عدد وجمعک الا بدد یوم ینادی المنادی الا لعنة الله علی الظالمین فالحمد لله رب العالمین الذی ختم لاولنا بالسعادة و المغفرة و لآخرنا بالشهادة و الرحمة… “( مقتل لهوف، حوادث پس از شهادت) فصاحت را ببینید، فرزند حضرت زهرا باید هم اینگونه صحبت کند یزید! هر آنچه خواهی مکر و فریب و سعی خود را به کار گیر ولی بدان که هر چه تلاش و مکر به کارگیری، باز هرگز توان آن را نداری که یاد نیکوی ما را از یادها بیرون ببری، تو هرگز قدرت آن را نداری که وحی ما را نابود و ذکر ما را خاموش سازی و به عمق فضیلت ما دسترسی پیدا کنی و هرگز نخواهی توانست ننگ این عملی که انجام دادی از بین ببری، رأی و نظرت رو به نابودی است و روزگارت جز چند روز نیست و جمعیت اطرافت متفرق خواهند شد. یادآر روزی را که منادی ندا می دهد، آگاه باشید که لعنت خدا بر ظالمان است. پس سپاس خدایی را که پرورگار عالمیان است همو که اولین ما را با سعادت و مغفرت و آخرین ما را با شهادت و رحمت سرافراز کرد جمله ی ولاترحض عنک عارها ” در زمان ما واقعا در شان اروپایی هاست. ننگ هایی به دامن اروپا افتاده است که هیچ وقت پاک نخواهد شد.
من از عزیزان می خواهم که در مورد چهارشنبه سوری مواظب باشند در سالهای قبل هم موارد نقص عضو داشتیم. الان بچه هستند وقتی بزرگ تر شوند می گویند چرا پدر و مادرم مواظب من نبودند که من به این نقص دچار شدم. ایام هم ایام عزاست ، هم مناسبت ها رعایت بشوند و هم به صورت سالم آن کارهایی که شایسته است و منافاتی با عزا ندارد آنها سرجایش باشد و با سلامتی عید برگزار شود.
به اهل بازار مجدداً سفارش می کنم که ان شاالله هوای نیازمندان را داشته باشند.

مدیر
Date published: 12:00
10 / 10ScaleMaximum stars

خودم و همه ی عزیزان را به تقوای خداوند متعال دعوت می کنم.تقوا رمز ابدیت و جاودانگی انسان است.گذشت زمان همه چیز را کهنه می کند ولی بعضی از انسانها به مبارزه با زمان بر می خیزند و زمان آنها را فرسوده نمی کند. هر لحظه زمان ما را فرسوده می کند، امیرالمومنین(علیه السلام) فرموده است” کل معدود منقض “(خطبه۱۰۲نهج البلاغه) هر چیزی که قابل شمارش است در نهایت تمام می شود. این نفسی که انسان می کشد و این باز و بسته شدن های قلب دارای عدد می باشد و قابل شمارش است، از شمارش که بیافتد همه چیز تمام می شود.” و کل متوقع آت ” هر چیزی که انسان توقع آمدن آن را دارد، همان حکم آمدن را دارد ، آیا انسان انتظار این پایان را دارد یا نه ؟ مانند آن است که همین الآن آن پایان فرارسیده است. تقوا است که باعث می شود انسان نسبت به فانی شدن این لحظات عمر بی تفاوت نباشد. انسان بی تقوا لحظه ها را مفت و مجانی از دست می دهد. هر لحظه ، هر روز، هر ماه و هرسال زمان ما را منهدم می کند و از بین می برد، اگر انسان در برابر این انهدام کاری انجام داد و نگذاشت مفت و مجانی از دستش برود به این تقوا می گویند. سرعت انهدام زمان به گونه ای است تا انسان تکان می خورد همه چیز تمام می شود. حضرت امیر(علیه السلام)) می فرمایند” فسابقوا رحمکم اللّه إلى منازلکم الّتی أمرتم أن تعمروها “(خطبه۱۸۸نهج البلاغه) چقدر زیباست که انسان برای روح خودش کاری انجام بدهد! انسان خانه تکانی می کند اما آن مکان اصلی که باید خانه تکانی شود ابدیت انسان است.حضرت می فرمایند سابقوا، از یکدیگر پیشی بگیرید، رحمکم اللّه إلى منازلکم الّتی أمرتم أن تعمروها ، به سرعت به سوی آن منازلی بروید که مأمور به آباد کردن آنها هستید.”والمجانیه لمعصیته” “و الّتی رغّبتم فیها ” آن منازلی که خداوند با ۱۲۴هزار پیامبر و با این همه کتاب آسمانی انسان را به سوی آن ترغیب می کند،” و دعیتم إلیها ” و رسماً انسان را به آنجا دعوت کرده اند طفیلی نیست ،” و استتمّوا نعم اللّه علیکم بالصّبر على طاعته ” اگر انسان می خواهد که خداوند نعمتش را بر او تمام کند باید صبر بر طاعت و بر دوری از معصیت داشته باشد ، باید کفِّ نفس داشته باشد، مخصوصا نسبت به آن نقطه ای که دنیا از آنجا به انسان چشمک می زند و می خواهد او را با خودش ببرد با پول ، ثروت ، مقام ،ریاست ، با کارهای حرام با شکر نعمت و … از راه های حرام به نعمت رسیدن شیرین است خیلی اراده می خواهد ،حضرت می فرماید در اینگونه امور اسارت آور صبر داشته باش و این صبر بیهوده و هدر نیست وخداوند با هعمین صبر و استقامت نعمتش را بر انسان تمام می کند . بعد از آن حضرت یک فرمایشی فرموده اند که زمان بیان آن در همین آخر سال است، این کلام را باید در همین موسم عید نوروز خواند، حضرت می فرمایند” فَإِنَّ غَداً مِنَ اَلْیَوْمِ قَرِیبٌ ” فردا به امروز خیلی نزدیک است.” مَا أَسْرَعَ اَلسَّاعَاتِ فِی اَلْیَوْمِ ” ساعات یک روز در داخل یک روز چقدر سریع می گذرند؟،” وَ أَسْرَعَ اَلْأَیَّامَ فِی اَلشَّهْرِ “روزهای یک ماه در داخل یک ماه چقدر سریع می گذرند؟،” وَ أَسْرَعَ اَلشُّهُورَ فِی اَلسَّنَةِ ” ماه های یک سال در داخل یک سال چقدر سریع می گذرند؟” وَ أَسْرَعَ اَلسِّنِینَ فِی اَلْعُمُرِ ” و چقدر گذر سالهای عمرانسان در داخل عمر انسان سریع است؟!!
در تعبیر دیگری امیر متقین، علی(علیه السلام)) اینگونه می فرمایند” إِذَا کُنْتَ فِی إِدْبَارٍ، وَالْمَوْتُ فِی إِقْبَالٍ، فَمَا أَسْرَعَ الْمُلْتَقَى “(حکمت۲۹ نهج البلاغه)، — ملتقا به دیدار گفته می شود- حضرت می فرمایند: در جایی که انسان در حال ادبار و مرگ در اقبال است، انسان رفته رفته فرسایش می یابد و مرگ هم به پیش می آید، چقدر دیدار و ملاقات نزدیک است، چون از دو طرف در ملاقات تسریع می شود ،الآن این یکسالی که گذشت چقدر با سرعت سپری شد، اگر تمام عالم دست به دست هم بدهند که یک روز آن را برگردانند نمی توانند و شدنی نیست. این یکسالی که گذشت یک امانت بود، یک نگاهی در این امانت بیاندازید، در مورد این امانت از ما سوال خواهد شد. برای سال نو یک برنامه ریزی مناسبی داشته باشید.
عزیزان من یکی از مواردی که خداوند سوال خواهد کرد عمر انسان است« عَنْ عُمْرِهِ فِیمَا أَفْنَاهُ، وَعَنْ شَبَابِهِ فِیمَا أَبْلاَهُ » سوال خواهند پرسید که این یکسال را در کجا سپری کردید؟سوال خواهند پرسید که این جوانی را در چه راهی گذراندید؟ خداوند یک عده ای را در قرآن توبیخ می کند ودر قیامت به آنها می گوید که آیا من به تو عمری ندادم که در آن عمر کاری بزرگ می توانستی انجام بدهی؟!« أَوَلَمْ نُعَمِّرْکُم مَّا یَتَذَکَّرُ فِیهِ مَن تَذَکَّرَ »(فاطر-آیه۳۷) آن کدام عمر است ؟ می نویسند عمرکسانی است که ۱۸ سالگی را درک می کنند. از چهار چیز سوال خواهد شد که یکی عمر است که آن را در چه راهی سپری کرده اید. یکی جوانی است که آن را کجاها فرسوده کردید؟ یکی هم پولی است که انسان خرج می کند که آن را از کجا آورده است؟ خواهند پرسید که این پول را از کجا آورده است ودر چه مواردی خرج کرده است. هم از منشأ و هم از مصرف آن پول سوال خواهند کرد. انسان باید خودش را در مقابل خود بگذارد و این کلام را دائماً به خودش بگوید،که این پولی که دارد خرج می کند در راه تفاخر خرج نکند، برای رقابت خرج نکند، برای چشم و هم چشمی خرج نکند. و سوال آخر از محبت اهل بیت است ،”عن حبنا اهل البیت” از محبت ما اهل بیت سوال خواهد شد، نعمت با عظمت خداوند متعال ولایت اهل بیت است« ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِیمِ »(تکاثر-آیه۸) خداوند می فرماید که از نعمت سوال خواهم کرد، امام رضا(علیه السلام))فرمودند: این عامه یعنی علمای اهل سنت چگونه تفسیر می کنند؟ یکی جواب داد عده ای اینگونه معنا می کنند که مثلا هوا گرم باشد و آب خنک یافت شود، یکی می گوید فردی خیلی گرسنه باشد و یک تکه نان پیدا کند، از آن سوال خواهد شد. حضرت فرمود در شأن خداوند نیست که به انسان آب بدهد و حساب آن را بخواهد،نه اینها نیست، بلکه در مورد ما اهل بیت سوال خواهد شد ، اینکه چقدر انسان آنها را شناخته و از منهل آب خورده است چقدر خودش را به اهل بیت شبیه ساخته و چقدر این محبت در زندگی او اثر داشته است. الآن ما شدیداً احتیاج داریم که خودمان را شبیه اهل بیت نماییم.

اهل بیت(علیه السلام)) خودشان بارها فرموده اند”اعینونا” خودتان را به ما شبیه کنید.
از خداوند می خواهیم این سالی که بر ما گذشت را با غمض از سیئاتی که مرتکب شدیم برای ما سرتاسر حسنه بنویسد و سال نورا سال با برکت، با عنایت و سال گشایش در گره های معنوی و مادی قرار دهد ، مخصوصاً اینکه عالم اسلام در مصیبت های سختی گرفتار می باشد و موالیان اهل بیت در ممالک مختلف روزگار بدی را سپری می کنند خون این مظلومان را حلال کرده اند ومی خواهند نسل آنها را از بین برند ، از خداوند متعال می خواهیم که در سال جدید با عنایات خاص ما را در عرصه عبودیت و معرفت اهل فتح و ظفرهای خاص قرار دهد.
عزیزان! عید نوروز به این خاطر است که طبیعت نو و تازه می شود و زمینی که مرده بود زنده و با طراوت می گردد و زیبایی می یابد و زمین نفس پیدا می کند و برکت خداوند همه جا را می پوشاند و خداوند لباس زیبایی و زندگی را برتمام زمین می پوشاند و ما هم جشن عید برگزار می کنیم به خاطر اینکه اهل بیت در مورد این عید خوشحالی کرده اند . برای حضرت امیر(علیه السلام)) سمنو آوردند، حضرت پرسیدند برای چه این سمنو را آورده اید؟ گفتند آقاجان عید نوروز است برای همین این سمنو را برای شما آورده ایم،حضرت فرمودند” فنیرزونا کل یوم ” اینکه گفته می شود هر روزتان نوروز! از این جمله حضرت گرفته اند.حضرت فرمودند پس برای ما هر روز را عید نوروز سازید، عیدی که در آنان احسان باشد، عیدی که در آن صله رحم باشد، عیدی که در آن دست نزدیکانی که نیازمند هستند گرفته شود عید شرعی است از طرفی ما، با عید گرفتن می خواهیم تکوین را همراهی کنیم نفس تطابق با تکوین خوب است تکوین نو شده ما هم می خواهیم با تکوین نو شویم هم روحا هم ظاهرا. در این همراهی با عالم تکوین ، انسان ها هم می خواهند لباس نو بپوشند و خانه را تمیز کنند و نشاط بیابند و با اعتدال ربیعی اعتدال یابند در این اعتدال به زمین نفس تازه دمیده شده و این اعتدال ربیعی زیبایی برای زمین به ارمغان آورده و کائنات به تسبیح تربیعی معشوق ازلی قامت برافراشته اند اینکه انسان با تکوین همراه بشود این ذاتاً زیبایی است اما حیف است که انسان بخواهد در آداب شکلی با تکوین همراه باشد، زیبایی از آن بالاتر هم وجود دارد و آن هم اینکه انسان در آداب معنوی با این تکوین همراه شود، انسان اخلاق اش را تازه و زیبا کند و ذائقه اش را عوض نماید و اعتقادش را تازه کند.
افسرده ام از کهنه خدایی که تو داری هر لحظه مرا تازه خدای دگری هست
انسان باید با برهان و یقین اعتقادات خودش را بسازد و هر لحظه سنگر های جدیدی را فتح کند چقدر زیبا است که انسان بر سر سفره ای با عظمت بنشیند، نه سفره ای که در آن مرغ و فسنجان و امثال آن است! اینها همه لذات مقطعی است، خداوند متعال سفره ی با عظمتی دارد. خداوند ما را به سفره های با عظمتی دعوت کرده و خوانده است و ما را برای آن سفره ها خلق کرده است . خانه را به خوبی خانه تکانی می کنید اما چه خوب است که انسان خودش را هم تکانی بدهد و درون خودش را هم خانه تکانی نماید راه چیست ؟ راه این است که انسان یک اراده ی جدی بیابد، عالم به گونه ای خلق شده که آن اراده ی جدی بی جواب نمی ماند. این ناموس عالم است به عطش کاذب جواب نمی دهند آنچه در این عالم تضمین شده اراده ی جدی است یعنی اینکه یک اراده ی جدیدی در انسان ایجاد شود که حالا که زمین در حال تحول است روح او هم در تحول باشد و رفتار و کردارش در تحول باشد و با عقلانیت در سیر عبودیت قرار بگیرد.
عقلانیت در عبودیت و در بساطت است و در اسراف و تبذیر و ریخت و پاش نیست . انسان هرچه قدر کامل تر بشود بسیط تر می شود، انسان هرچه که عقلش کامل تر بشود ساده تر زندگی می کند. آن انسانی که دائماً دنبال خودنمایی و خودآرایی و دنبال رنگ و شکل است از کوچک و بی مقدار بودن روحش نشأت گرفته است. رسول خدا اکبر وُلد آدم است و لذا در بساطت و سادگی در رتبه اول است در سال جدید به دنبال این ارزش ها باشید رشته تجمل و اسراف در باطن انسانهاست آنها را بیرون بریزید جارویی بردارید و درونتان را خوب جاروب کنید:
شستشویی کن و وانگه به خرابات خرام تا نگردد زتو این دیر خراب آلوده
کاری کنید عنایات خاص خداوند بر قلب شما نازل بشود، قلب انسان حرم خداوند است، حرم را وانهاده اید کجا را جاروب می نمایید؟ حرم را وانهاده اید و خانه ای را که از سنگ و چوب و آهن است تمیز می کنید!خداوند متعال به موسی(ع) فرمود:« یا موسى کن خلق الثوب نقی القلب حلس البیت »( امالى الصدوق ص۳۰۶) ای موسی اگرلباس تازه نیافتی و لباست کهنه شد، آن درست می شود اما قلبت باید پاک و تازه و براق بشود.
همانگونه که حمام می روید و بدن را می شورید و براق می شود، همانگونه که بدن انسان به شامپو و صابون نیاز دارد، روح انسان هم همینطور است. خداوند در قرآن به حجاج می فرماید که وقتی به منی رسیدید – می گویند در منی انسان به آرزویش می رسد-، خداوند می فرماید به آرزو رسیدن زمانی است که در منی چرکت را بریزی.به حاجی ها می گوید به منی که رسیدید تمام چرک هایتان را بریزید هر وقت زیر آب رفتید نیت کنید و بدون غسل توبه هیچ وقت از حمام خارج نشوید این کار برای انسان مؤونه ای ندارد. نیت کنید خدایا با این آب و غسل نه فقط بدنم را بلکه درونم را می خواهم از کبر و تکبر و منیت بشویم. اگر یک قطره بول در لباس باشد نماز باطل می شود حال اگر ذره ای کبر در قلب کسی باشد آیا نماز باطل نمی شود روایت است اگر در قلب کسی ، “ذره من خردل من کبر”باشد خداوند متعال بهشت را برای او حرام کرده است، در این سال جدید یک یا الله قشنگ از ته دل باید گفت و راه افتاد.
بنده در یک مدرسه علمیه بودم که در آن عارفانی بسیار معمر زندگی می کردند و در شب چراغ های حجره هایشان روشن بود و عالم عجیبی داشتند، یکی از آنها پاکستانی بود و هر ده دقیقه یک یا الله می گفت، اگر تمام نویسنده های دنیا جمع شوند و بخواهند فقط یک یا الله او را توصیف بکنند نمی توانند . یکبار یک یا الله بگویید مانند ابراهیم(علیه السلام)) و به راه بیافتید و بگویید

” إِنِّی ذَاهِبٌ إِلَی رَبِّی سَیَهْدِینِ (سوره صافات – آیه ۹۹ )”، خدایا راه افتادم، بگذارید که خداوند خلعتی زیبا بر شما یعنی، لباس خلّت بپوشاند، همانگونه که بر تن حضرت ابراهیم لباس خلت پوشاند. خداوند متعال یک لباسی دارد به نام لباس خلت،« وَ اتَّخَذَ اللَّهُ إِبْراهیمَ خَلیلاً »(نساء-آیه۱۲۵) در روایت های ما نوشته اند که ابراهیم چگونه و از چه راهی به آن لباس دست یافت. خلّت یعنی دوستی، خداوند لباس دوستی خودش را بر تن انسان بپوشاند نهایت اکرام است. همانطور که به ما گفته اند که حضرت صاحب العصر و الزمان(عج) در عید نوروز ظهور خواهند کرد، او با لباسی خواهد آمد که خود خداوند بر تن حضرت پوشانده است، حضرت لباس دارند، لباس حضرت چیست؟” ألبسه الله تاج الوقار ” خداوند تاج وقار بر سرشان گذاشته اند.” وغشاه بنور الجبار ” و خداوند از نور خودش لباس بر تن حضرت کرده است. چقدر زیباست که انسان هم از نور خدا لباس داشته باشد. خداوند متعال در قرآن لباس را تعریف می کند، آن لباسی که ما می پوشیم آبروی ماست، خانم و آقا را به لباس یکدیگر تشبیه می کند و خداوند متعال بعد از آنکه از آن پوشش صحبت می کند می فرماید« وَلِبَاسُ التَّقْوَیَ ذَلِکَ خَیْرٌ »(اعراف-آیه۲۶). ای پدری که در فکر لباس نو برای فرزندت هستی، آیا هیچ فکر کرده ای که لباسی را برای فرزندت فراهم کنی که خداوند در قرآن از آن به عنوان لباس برتر یاد کرده است . برای فرزندت یک استاد خوب پیدا کن و یک محیط خوب ایجاد کن. آیا شده که خودت به نمازجمعه و جماعت و پای منبر بیایی و دوکلمه یاد بگیری و آن را به فرزندت یاد بدهی؟
در این سال نو توصیه بنده این است که عزیزانی که کینه و کدورتی دارند همه آنها را دور بریزند و در روایات ما بسیار بد گفته شده در مورد آن انسانی که در قهر بماند و هرکس در آشتی کردن پیش دستی کند به او بسیار عنایت و توجه شده است. صله رحم را نه قطع کنید نه کم این جمله را به کسانی می گویم که با تشریفات باعث قطع رفت و آمدها و در نیتجه باعث کم شدن عمرها شده اند. صله ی رحم ذاتاً عمر را زیاد می کند.یک روایت مهم برای افراد تشریفاتی می خوانم، امام صادق (علیه السلام)) فرمودند”احب اخوانی عَلَىَّ مَنْ اَکُونُ مَعَهُ کَما اَکُونُ وَحدی ” دوست بسیار عزیز من آن کسی است که وقتی با او هستم احساس می کنم انگار تنهایم. وقتی انسان تنها شد دیگر آداب وجود ندارد ، حضرت می فرماید، اکون معه کما اکون وحدی، همانگونه که در تنهایی راحتم وقتی او هست هم راحتم.
توصیه می کنم اسراف و تبذیر نباشد و در رسیدگی به فقرا عنایت خاصی وجود داشته باشد یکه خوار نباشید و صرفا اغنیا را در سفره خود جمع نکنید . پیامبر(ص) فرموده است” بِئْسَ الطَّعَامُ طَعَامُ الْعُرْسِ ، یُطْعَمُهُ الأَغْنِیَاءُ وَیُمْنَعُهُ الْمَسَاکِینُ (نهج الفصاحه، ص ۳۷۱ )” چقدر طعام بدی است آن طعام عروسی، که در آن فقط ثروتمندان باشند و در آن هیچ نیازمندی نباشد.
خداوند متعال با عنایات خاص خود سال جدید را جزء عالی ترین حسنه های ما بنویسد.


 

خطبه دوم


بسم الله الرحمن الرحیم

خودم و همه ی عزیزان را به تقوای الهی دعوت می کنم. تقوا توشه اندوختن برای ابدیت است. زمان توشه گرفتن هم عمر انسان در این دنیاست. دنیا را ” متجر اولیاء الله ” (حکمت۱۳۱نهج البلاغه)نامیده اند، یعنی دنیا محل تجارت اولیای خداست، الآن وقت تجارت است. ما نمی دانیم چند هزار و یا چند میلیون سال در برزخ خواهیم ماند ولی در آن برزخ با نگاه حسرت به عمر دنیا نگاه خواهیم کرد و خواهیم گفت ای کاش یک دقیقه از عمر دنیا را الآن به ما می دادند و در این یک دقیقه قیامت به پا می کردیم اما با این آرزو به ما ، خواهند گفت« وَلَاتَ حِینَ مَنَاصٍ »(ص-آیه۳) این آیه قرآن است که می گوید دیگر ممکن نیست. قدر این عمری را که خداوند داده و می دهد بدانید این سال نو که در آن وارد می شوید هرلحظه اش سرمایه است، انسان باید تجارت بکند. حضرت علی (علیه السلام))چقدر خوب این موضوع را متوجه شده است، هیچ کس مانند ایشان نتوانسته این موضوع را بیان کند، حضرت در خطبه ی۲۳۰ نهج البلاغه فرموده است” فاعْملُوا والْعملُ یُرْفعُ”، باید که عمل بالا می رود عمل کنید” والتّوْبةُ تنْفعُ” الآن که توبه فایده دارد باید توبه کرد،”، والدُّعاءُ یُسْمعُ”، الان که دعا را می شنوید، باید دعا کنید.” والْحالُ هادِئةٌ، والاْقْلامُ جارِیةٌ ” حالاکه احوال آرام او قلمهاى فرشتگان براى نوشتن اعمال در جریان است عمل کنید . زبانتان را به ذکر خداوند مرطوب بکنید و وقتی زبان با ذکر تکان می خورد قلب هم با آن همراه شود وتکانی بخورد.” وبادِرُو بِالاْعْمالِ عُمُراً ناکسِاً أوْ مرضاً حابِساً أوْ موْتاً خالِساً “، – فصاحت را بنگرید غوغا می کند- حضرت می فرماید به انجام اعمال صالح مبادرت ورزید پیش‏از آنکه عمرتان مانند ظرفی وارونه گردد و هرچه در درون آن هست بیرون ریزد، عمر انسان آنگونه وارونه خواهد شد و هرچه در درون آن هست بیرون خواهد ریخت حضرت دامه می دهد به انجام اعمال صالح مبادرت ورزید قبل از اینکه بیمارى مانع گردد وشما را از انجام عمل حبس کند به نحوی که دیگر انسان سرپا هم نخواهد توانست نمازی بخواند و بالاخره می فرماید به انجام اعمال صالح مبادرت نمایید قبل از اینکه مرگ شما را هدف قرار دهد. از الآن پیش دستی نمایید و کاری انجام دهید.
تا رسد دستت به خود شو کارگر چون فُتی از کار خواهی زدبر
« فإِنّ الْموْت هادِمُ لذّاتِکُمْ، ومُکدِّرُ شهواتِکُمْ »- الله الله ، فصاحت کلام عقل را حیران می کند- ای کاش فرصت بود و این خطبه را تا به آخر می خواندم. عزیزان من حتماً این خطبه را خودتان از نهج البلاغه مطالعه بکنید.
عزیزان در این روزها غوغایی به پا شده و از باب حقوق بشر از همه طرف به ایران حملات زیادی می شود، و دائماً فریاد حقوق بشر سر می دهند. کاملاً مشخص است که برای ما نقشه ی تازه ای کشیده اند.
رئیس سازمان ملل در دخالتی آشکار رئیس جمهور ما را متهم می کند که حقوق بشر را نقض کرده و به تعهداتشان عمل نکرده است، گویی که رئیس جمهور ما به او تعهد داده است، وگفته است که دولت در بهبود حقوق بشر در ایران که وعده آن را داده بود هیچ کاری انجام نکرده و ایشان در ترویج آزادی و دموکراسی و آزادی عقیده هیچ کاری انجام نداده است! این یک طرف قضیه است. از طرف دیگر تمام هیئت های اروپایی که آمده اند و گمان بعضی ها این است که برای اصلاح روابط تجاری آمده اند، همگی یک حرف را می گویند و حرف همه آنها این است که بهبود روابط با ایران یک شرط دارد و آن هم این است که آن جریانی که در کشور شما مربوط به حقوق بشر است باید آزاد باشند تا هر کاری می خواهند، انجام دهند.
از طرف دیگر دولت آلمان اعلام کرده است که الان وقت آن رسیده که ایران را با بهانه ی حقوق بشر پای میز مذاکره بکشانیم.
از سوی دیگر سخنگوی جناب کاترین اشتون اعلام کرده است که اتحادیه اروپا در خصوص حقوق بشر در ایران نگران است و نگرانی ما را ایران باید برطرف نماید.
جناب جک استراو که اخیراً به ایران آمد، همین که بازگشت مصاحبه کرد و گفت وضع حقوق بشر در ایران ناجور است و او هم ایران را متهم کرد.
اما از همه ی آنها وحشتناک تر این هفته اتفاق افتاد. جناب کاترین اشتون به فرودگاه که وارد شد ، می آید که با رئیس جمهور و وزیرامورخارجه ملاقات کند، در میان راه دستور می دهد که ماشین را برگردانند، می پرسند که ایشان را کجا ببرنند، می گوید به آنجایی که او می خواهد، مسیر ماشین را به سمت سفارت اتریش تغییر می دهند. در سفارت اتریش چه خبر بوده است؟ یک مجرم امنیتی یک فمنیست درجه یک که به مرخصی آمده آنجا منتظر است.- یک زمان این موضوع را بحث خواهم کرد که جریان فمنیست مقابله با خداوند و قرآن است. جریان فمنیست را برای تسهیل امر طلاق در دنیا به راه انداخته اند- خانم اشتون به سفارت اتریش می رود و چندین ساعت وقتش را که حتی به رئیس جمهور نمی دهد به آن فرد مجرم اختصاص می دهد و با او صحبت می کند و با این کار فواعد دیپلماسی را کاملا تقض و استقلال ما را مخدوش می کند و حاکمیت ملی ما را که با خون هزاران انسان با عظمت بدست آمده است زیر سوال می برد و همه محرومیت ها و فشار هایی را که ملت ما تحمل کرده است تا این حاکمیت ملی و استقلال به دست بیاید به باد استهزإ می گیرد . ونقض حاکمیت چند هفته قبل هم توسط هیأت پارلمانی اروپا در سفارت یونان در تهران اتفاق افتاد و این دومین بار است که حاکمیت ملی و استقلال ما نقض می شود.
ما در این مورد به چند نکته باید توجه داشته باشیم:
اولین مورد آن است که غرب می خواهد برای ایران یک میز مذاکره جدید ایجاد کند. یک میز مذاکره که برای ما از قبل گشوده اند و ما را بر سر آن نشانده اند و آن میز مذاکره هسته ای است و الان می خواهند یک میز تازه برای ما بنا کنند و آن هم عبارت است از میز مذاکره حقوق بشر!! وما باید مثل متهم در یک طرف میز بنشینیم و به سوالات حاکم خود خوانده جواب بدهیم!
دومین نکته اشاره به این موضوع است که حقوق بشر دومین بهانه در دست آنهاست هدف اصلی آنها این است که به ایران فشار وارد کنند تا از ایران یک کشور خنثی به تمام معنا درست کنند. یعنی ملت ایران آرمانی فکر نکنند و ملت، ملت آرمانی نباشند.
سومین نکته تحقق پیشگویی مقام معظم رهبری است که فرمودند:«انرژی هسته ای بهانه ای در دست آنها است و آنها با یک ایران مستقل و یک ایران قدرتمند که قدرت فائق منطقه باشد ضدیت دارند.» الان دارند خودشان را نشان می دهند. معنای این امر آن است که ما هرچه در مورد انرژی هسته ای مماشات بکنیم و تسلیم بشویم و هر چه منفعل تر بشویم آنها ما را راحت نخواهند گذاشت و ما با آن انفعال هیچ وقت به حق خودمان نخواهیم رسید. و با مماشات و انفصال هیچ گشایش در گره اقتصاد ما درست نخواهد شد.
چهارمین مطلبی که باید گفته بشود این است که جناب اشتون وقتی می خواهد به کشور ماسفر کند دقیقا روز زن را انتخاب می کند و در روز جهانی زن به ایران سفر می کند و با یک خانمی که جزء جریانات فمنیستی ایران است و با احکام شریعت معارضه دارد ، ملاقات می کند و عجیب هم آن است که قبل از ملاقات با رئیس جمهور و وزیرخارجه با او ملاقات می کندو بعد از اتمام ملاقات با مجرم امنیتی از ملاقات با رئیس جمهور و وزیر خارجه در همان روز استنکاف می کند و ملاقات رسمی را به فردا می اندازد! از این کار این برداشت می شود که این سفر برای اصلاح روابط ایران و اروپا و روابط تجاری نیست، بلکه سرآغاز مداخلات دراز مدت در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران است.
از سوی دیگر سخنگوی اشتون می گوید این سفر برای آن بود که ما فضا را ارزیابی کنیم و سنجش کنیم ببینیم که در مورد موضوع حقوق بشر در ایران چقدر قابلیت وجود دارد. اشتون بعد از بازگشت حرفی زده است که با شنیدن آن هر ایرانی غیرتمند تا مغز استخوانش آتش می گیرد و میسوزد ،می گوید رفتم و با مخالفان حکومت دیدار کردم و خواستم از آنها بشنوم که ما چگونه می توانیم شرایط را بر هم بزنیم، این حرف اوست و اضافه می کند بخشی از تحریم هایی که وضع کرده ایم مربوط به انرژی هسته ای نیست، بعضی را به خاطر حقوق بشر در ایران وضع کرده ایم، یعنی اگر ایران در انرژی هسته ای هم تسلیم بشود ول کن ایران نیستند و در آخر مذاکراتش هم یک بیانیه می دهد و می گوید هیچ کس تعجب نکند که چرا در این سفر تمرکز من روی حقوق بشردر ایران است و چرا با یکی از فعالان عرصه حقوق بشر که از زندان مرخص شده ملاقات کرده ام.
بعدها صحبت خواهیم کرد که آیا حقوق خانم ها را ما نقض کرده ایم و یا اروپا؟ بعداً راجع به حقوق زن به طور مفصل صحبت خواهیم کرد ولی فعلا حرف اینجاست که وقتی می گوید تمرکز ما بر روی حقوق بشر است، معنایش آن است که ملاقات او با رئیس جمهور و وزیرخارجه طفیلی است و تمرکز بر روی حقوق بشر است.
از تاکید برحقوق زنان چه منظوری دارند؟ فقط می خواهند حجاب را زیر سوال ببرند، چون در کشور ما در مناصب علمی و مدیریتی برای خانم ها هیچ محدودیتی وجود ندارد. ورودی دانشگاه ها بیشتر از آقایان در اختیار خانم هاست. مسئله اصلی آنها فقط مسئله حجاب است، وگرنه از کدام نقض حقوق بشر دم می زنند؟ اگر به اندازه ی ذره ای انصاف دارند، در عربستان به خانم ها حتی اجازه رانندگی هم نمی دهند، اگر دنبال نقض حقوق خانم ها هستند،چطور است که انگلستان که خود خانم اشتون هم اهل آنجا است، می گوید که سطح حقوق بشر در عربستان فوق العاده بالاست؟! این فحش به ماست.
پنجمین نکته آن است که خانم اشتون پا را فراتر می گذارد و ملت ما را تحریک می کند. یک جمله گفته است که من نمی دانم که آن را چگونه بیان کنم. گفته است مذاکرات ما زمانی به نتیجه می رسد که ملت ایران از ما حمایت بکنند، می دانید معنای این حرف چیست؟ تحریک ملت، آنهم در درون خانه خودمان. حضرت امیر(ع) فرموده است اگر یک ملت در درون خانه اش به جنگ کشیده شود آن ملت ذلیل خواهد شد.” مَا غُزِیَ قَوْمٌ قَطُّ فِی عُقْرِ دَارِهِمْ إِلاَّ ذَلُّوا ” (نهج البلاغه ، خطبه۲۷)
ما به دولت وثوق و اطمینان داریم و از دولتمان حمایت می کنیم. اما وقتی به ظاهر امر نگاه می کنیم ،می بینیم این انفعال و نقض حاکمیت و نقض استقلال با هماهنگی وزارت اطلاعات و وزارت خارجه و نهاد ریاست جمهوری انجام شده است. ای کاش اینطور نمی شد، ما به دولت وثوق داریم، اما عکس العملی نمی بینیم. یک کلام فقط سخنگوی وزارت خارجه گفته است و خیلی عادی از کنار آن مسئله عبور کردند. اما من در اینجا به ریاست جمهور یک جمله بیان می کنم و آن هم این که حضرت آقای رئیس جمهور! تو برای حفظ استقلال این کشور سوگند یاد کرده ای! برای صیانت از استقلال کشور سوگند خورده ای! البته مسئولان ما می گویند که مجوز نداده اند، و آنها سرخود این کار را انجام داده اند، کسی که سرخود و بدون مجوز آن کار را انجام داده است حقه باز و حیله گر است، پس در آن صورت کار خیلی سخت تر و مصیبت بزرگتر شد ، شما چطور با این حیله گران بر سر مسئله هسته ای به مذاکره نشسته اید، اگر می گویید حیله گر هستند چطور وثوق و اعتماد و اطمینان دارید که در مذاکرات هسته ای برعلیه شما کاری انجام ندهند؟
ما به دولت می گوییم که نگذارید انسجام کشور به هم بخورد، کشور یکدست است. ما الان به شدت به وحدت ملی محتاج هستیم. با اینکارها انسجام ملی به هم خواهد خورد و هرج و مرج ایجاد خواهد شد و انرژی ها در کشورمان هدر خواهد رفت و اختلاف بین نیروهای خود خواهد افتاد.
عزیزان! من پیش بینی می کنم در آینده پرونده ی جدیدی در موضوعات حقوق بشر برای کشور ما خواهند گشود. این را خوب بشنوید و بعد از مدتی خواهید دید که در چند عرصه برای ما در مورد حقوق بشر پروند باز خواهند کرد.
یکی در فعالیت های سیاسی و در مورد فعالان سیاسی است آنها در این خصوص که یک اهرم فشار مهم خواهند ساخت.
دومی در مورد مذاهب است نام حقوق بشر مذاهب را در ایران به میدان خواهند کشید.
سومی هم بحث اقوام است. در زمینه حقوق بشر وارد بحث اقوام خواهند شد و عجیب این است که الان دو روز است که به ایران حمله می کنند که وضع حقوق بشر در مناطق قومی مخصوصا در کردستان چرا خراب است؟ اولویت را چرا به کردستان داده اند؟ به این علت اولویت را به کردستان داده اند که اقلیم کردستان عراق قرار است در آینده نزدیک اعلام استقلال بکند و با این کار ترکیه ، سوریه و ایران و عراق را گرفتار خواهند کرد.آنها می خواهند که این چهار کشور در درون خود مبتلی به نا آرامی قومی می شوند تا رژیم جعلی اسرائیل در منطقه یک نفس راحت بکشد.
بنده در این باب از سر دلسوزی عرض می کنم، و دلسوزان انقلاب همه گفته اند که اگر ما در برابر اینها منفعل عمل کنیم با یک توقع مضاعف جلو خواهند آمد و ما نخواهیم توانست مطالبات و فزون خواهی آنها را مهار کنیم. در زمینه حقوق بشر آنها از ما یک چیز می خواهند و آن را هم خداوند در قرآن فرموده است « وَلَن تَرْضَى عَنکَ الْیَهُودُ وَلاَ النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءهُم بَعدَ الَّذِی جَاءکَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَکَ مِنَ اللّهِ مِن وَلِیٍّ وَلاَ نَصِیرٍ »(بقره-آیه۱۲۰) پیامبر، این یهود و نصاری تا آن زمانی که تو را از دینت برنگردانده اند تو را رها نخواهند کرد. تا تورا به کیش خود نیاورند از تو راضی نمی شوند در حالیکه مسیر هدایت همان قرآنی که ما برتو نازل کرده ایم و تو حق تبعیت از هوی و هوس آنها را نداری و اگر تابع امیال آنها بشوی از طرف ما هیچ حمایت ، نصرت و تضمین نخواهی داشت.
ختم کلام بنده اینکه بر خلاف اینکه آنها از وضعیت حقوق بشر در ایران اظهار نگرانی می کنند ما باید در مورد آنها اظهار نگرانی کنیم در موضوع حقوق بشر ما باید به صورت هجومی با آنها صحبت کنیم ،۱۷هزار نفر را منافقان در ایران کشته اند، چطور به آنها در اروپا پناه داده اید و رئیس آنها را در بالادست پارلمان اروپا می نشانید؟! بمب های شیمیایی که در هشت سال جنگ تحمیلی بر سر ما ربخته شد همه آنها را شرکت های آلمانی به عراق داده بودند، شما باید در مورد حقوق بشر به ما پاسخگو باشید. شما چرا از القاعده در سوریه حمایت می کنید؟ اخیراً یک فیلمی منتشر شده است نگاه کنید، عروسی یک القاعده ای است، ماشین عروس را تزیین کرده اند و در چهار گوشه ماشین سر بریده چهار شیعه را گذاشته اند. با سر شیعه ماشین را تزیین می کنند ، ما باید از شما سوال بکنیم. رژیم بحرین که اینگونه قصابی می کند، چرا از وی حمایت کامل می کنید اهالی بحرین چه می خواهند جز حقوق اساسی؛ آنها آزادی و دموکراسی می خواهند، شما که داعیه آزادی و دموکراسی دارید بسم الله.
تمام قدرت های دیکتاتوری خلیج اصلا قانون و انتخابات ندارد چطور درباره ی آنها اظهار نگرانی نمی کنید؟ همه آنها مانده و شما به ایران گیر بی خود می دهید؟پس دفاع شما از منافع نامشروع خودتان است نه از حقوق بشر و مفاهیم مقدس .
جناب بان کی مون !جناب اشتون ! حرف ما دربرابر مداخلات غیر قانونی شما در امور کشورمان این است که:« خاب ظنکم و طاش سهمکم » یعنی کورخوانده اید و ملت ما را باز هم نشناخته اید. حرف ما به شما حرف حضرت زینب(س) است. آن زمانی که رو به یزید کردند و فرمودند” فَکِدْ کیدک و أسع سعیک و ناصب جهدک فوالله لاتمحو ذکرنا و لا تمیت وحینا و لا تدرک امدنا و لا ترحض عنک عارها و هل رأیک الا فند و ایامک الا عدد وجمعک الا بدد یوم ینادی المنادی الا لعنة الله علی الظالمین فالحمد لله رب العالمین الذی ختم لاولنا بالسعادة و المغفرة و لآخرنا بالشهادة و الرحمة… “( مقتل لهوف، حوادث پس از شهادت) فصاحت را ببینید، فرزند حضرت زهرا باید هم اینگونه صحبت کند یزید! هر آنچه خواهی مکر و فریب و سعی خود را به کار گیر ولی بدان که هر چه تلاش و مکر به کارگیری، باز هرگز توان آن را نداری که یاد نیکوی ما را از یادها بیرون ببری، تو هرگز قدرت آن را نداری که وحی ما را نابود و ذکر ما را خاموش سازی و به عمق فضیلت ما دسترسی پیدا کنی و هرگز نخواهی توانست ننگ این عملی که انجام دادی از بین ببری، رأی و نظرت رو به نابودی است و روزگارت جز چند روز نیست و جمعیت اطرافت متفرق خواهند شد. یادآر روزی را که منادی ندا می دهد، آگاه باشید که لعنت خدا بر ظالمان است. پس سپاس خدایی را که پرورگار عالمیان است همو که اولین ما را با سعادت و مغفرت و آخرین ما را با شهادت و رحمت سرافراز کرد جمله ی ولاترحض عنک عارها ” در زمان ما واقعا در شان اروپایی هاست. ننگ هایی به دامن اروپا افتاده است که هیچ وقت پاک نخواهد شد.
من از عزیزان می خواهم که در مورد چهارشنبه سوری مواظب باشند در سالهای قبل هم موارد نقص عضو داشتیم. الان بچه هستند وقتی بزرگ تر شوند می گویند چرا پدر و مادرم مواظب من نبودند که من به این نقص دچار شدم. ایام هم ایام عزاست ، هم مناسبت ها رعایت بشوند و هم به صورت سالم آن کارهایی که شایسته است و منافاتی با عزا ندارد آنها سرجایش باشد و با سلامتی عید برگزار شود.
به اهل بازار مجدداً سفارش می کنم که ان شاالله هوای نیازمندان را داشته باشند.

Starts: 2014/04/05
Ends: Duration:
P.O. Box:
Ardabil,
Iran


پایگاه اطلاع رسانی موسسه فرهنگی و پژوهشی دارالارشاد مرکز حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله سید حسن عاملی

SiteMap